Makkelijk VHS kopieren met HP DVD Movie Writer

HP introduceert de nieuwe HP DVD Movie Writer dc3000. Hiermee kunnen analoge VHS-videotapes rechtstreeks worden omgezet naar DVD. Dit maakt het mogelijke oude en dierbare beelden snel en makkelijk om te zetten naar het meer duurzame en snel aan populariteit winnende DVD-formaat.

De DVD Movie Writer dc3000 heeft naast de mogelijkheid om DVD’s te schrijven ook een ingebouwde digitale capture-kaart. Via de standaard audio- en videoaansluitingen is het apparaat rechtstreeks aan te sluiten op een VHS-videorecorder of camcorder. Hierdoor is het mogelijk beelden direct over te zetten naar DVD.

Als de DVD Movie Writer wordt aangesloten op een pc, kan met de HP Video Transfer Wizard-software de DVD-opname in vijf eenvoudige stappen worden bewerkt. Het resultaat is een probleemloze en snelle manier voor het bewaren van analoge video-opnames in het snel groeiende DVD-formaat. Bovendien gaat een DVD, met een gemiddelde levensduur van honderd jaar, veel langer mee dan een VHS-tape die een gemiddelde levensduur heeft van dertig jaar.

Snelheid

De HP DVD Movie Writer dc3000 biedt 4x DVD+R, 2.4x DVD+RW en 8x DVD-lezen goede prestaties. Met 4x opname kost het minder dan vijftien minuten om een DVD+R-disc van 4,7 GB write–once op te nemen. Dit staat gelijk aan het opnemen van drie uur digitale video. De nelheden voor CD zijn 16 (CD-R schrijven) x10 (CD-RW schrijven) x40x (CD Lezen).

Software

De DVD Movie Writer dc3000 wordt geleverd met software voor videobewerking. Hiermee kunnen gebruikers hun VHS-banden voorzien van de professionele look-and-feel van DVD’s, compleet met muziek, titels, overgangen en effecten. De software bestaat onder andere uit ArcSoft Showbiz voor het vastleggen en bewerken van videobeelden, het maken van aftitelingen en het samenstellen van foto- of video-slideshows, muvee autoProducer DVD Edition voor automatische videobewerking, Veritas RecordNow voor het maken van schijfjes met muziek en data, Simple Backup voor backup van data en CyberLink® PowerDVD voor DVD playback.

Prijs en beschikbaarheid

De HP DVD Movie Writer dc3000 heeft een consumentenadviesprijs van € 399,- inclusief BTW en is leverbaar vanaf 1 september.

Recente artikelen

Laatste reacties

Surya  |  15-08-2003

Ah, wist ik niet. Never been much of a VHS fan...
Lees meer >

Harry V.  |  15-08-2003

Macrovision zit toch op DVD, toch niet op VHS??? Probeer maar eens een koopvideo over te zetten naar gewoon vhs. Dan krijg je dus echt bagger! Heb het weleen...
Lees meer >

Danny Schouten  |  14-08-2003

Macrovision zit wel degelijk op videobanden maar dat zit alleen op koopvideo's en niet op banden die je zelf opneemt. Verder is dit wel een leuk apparaat en zi...
Lees meer >

Surya  |  14-08-2003

Macrovision zit toch op DVD, toch niet op VHS???
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina