Microsoft schaart zich achter de DVD+RW alliantie

Microsoft heeft besloten om een kant te kiezen in de DVD brander oorlog. Het amerikaanse softwareconcern schaart zich grotendeels achter het DVD+RW formaat.
Op de jaarlijkse Windows Hardware Engineering Conference zal Microsoft software demonstreren en technische uitleg geven over hoe het toekomstige Windows operating systeem (codenaam Longhorn) zal functioneren ten aanzien van de DVD+RW standaard.

De keus van Microsoft lijkt een belangrijke ontwikkeling in de strijd om de standaard voor het beschrijven van DVD's. Echt verrassend is de keus niet te noemen gezien de aanwezigheid van Dell en HP in het DVD+RW kamp.

Hiermee lijkt DVD+RW in ieder geval de standaard te worden voor het PC segment.
Dit is echter geen garantie aangezien Microsoft's support voor het DVD-RAM formaat ook niet het gewenste effect heeft gesorteerd.



Partijen in DVD-recordable en rewritable formaat:

DVD+RW Alliance
Dell, Hewlett-Packard, Mitsubishi Chemical, Philips, Ricoh, Sony, Thomson Multimedia en Yamaha
DVD+RW: Opnemen, herhaaldelijk wissen. Geschikt voor data en video opslag. Compatibel met de meeste recente DVD spelers.

DVD Forum
Apple, Hitachi, NEC, Pioneer, Samsung, Sharp e.a.
DVD-R: Eénmalig opnemen. Video kan worden afgespeeld op de meeste recente DVD spelers.
DVD-RW: Opnemen, herhaaldelijk wissen. Met name bestemd voor video opslag. Compatibel met de meeste recente DVD spelers.
DVD-RAM: Opnemen, herhaaldelijk wissen. Met name voor data opslag. Opgenomen video kan (meestal) niet worden afgespeeld in consumenten DVD spelers.

Recente artikelen

Laatste reacties

Erwin 78  |  12-04-2002

Misschien handig om de OS-War in een aparte thread voort te zetten. Kom maar op met die thread! Ik heb wel zin in een moddergevecht.... Give me an "M...
Lees meer >

jps  |  12-04-2002

Misschien handig om de OS-War in een aparte thread voort te zetten. Op zich overbodig, want je komt er toch niet uit. Maar voor degenen die het toch nodig acht...
Lees meer >

Mike Philippens  |  12-04-2002

Misschien handig om de OS-War in een aparte thread voort te zetten. Op zich overbodig, want je komt er toch niet uit. Maar voor degenen die het toch nodig achte...
Lees meer >

ron  |  12-04-2002

Ik heb Linux ook nog niet zo lang geleden op mijn laptop geinstalleerd maar je blijft toch tegen problemen oplopen. Wordt je hardware niet ondersteund kan je he...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina