New Line komt met Infinifilm-DVD

Naast de Standaard en Platinum reeksen brengt New Line een derde serie DVD's op de markt: de Infinifilm. Deze nieuwe soort moet DVD's gebruiksvriendlijker maken en zal de kijker extra informatie bieden over het onderwerp van de film. De naam werd gekozen omdat men het oneindige (infinity) van de mogelijkheden wil benadrukken.

Na als eerste deleted scenes en audio commentaar te hebben toegevoegd aan een DVD-film (bij The Mask) en als eerste een Easter Egg te hebben verborgen (The Lawnmower Man), verlegt New Line opnieuw de grenzen. Op 10 juli 2001 verschijnt de eerste Infinifilm DVD: Thirteen Days, de gelauwerde film met Kevin Costner over de Cuba crisis.

Uit een onderzoek bleek dat niet alle consumenten weten hoe ze het best de extra's op hun DVD kunnen bekijken. Infinifilm moet dat euvel verhelpen en zal ervoor zorgen dat die extra's geintegreerd worden in het geheel. Tijdens de film zal een tekstje op het scherm verschijnen dat aangeeft welke extra er kan bekeken worden rond die scene. Het blijft vanzelfsprekend mogelijk om die optie uit te zetten en zonder de "storende" teksten de film te volgen. De extra's kunnen derhalve ook nog apart bekeken worden.

Ook bleek uit het onderzoek dat heel wat mensen meer uitleg zouden willen krijgen over bepaalde onderwerpen die in een film worden aangehaald en dus zorgt infinifilm voor een extra educatieve waarde van DVD's. Thirteen Days is daarvoor een ideale film, want naast de film kan heel wat informatie over de Cuba crisis worden aangeboden. Zo komt er een Behind The Scenes feature rond het Witte Huis naast de documentaire "The Roots Of The Cuban Missile Crisis". Ook biografieen van historische figuren zullen worden toegevoegd.

Bij New Line plannen ze elk zo'n 4 a 6 titels in de Infinifilm reeks uit te brengen, afgaand op de historische waarde en het commerciele succes van de film. Oudere titels komen vooralsnog niet in aanmerking. "Lord Of The Rings" daarentegen wel. Of we in de Benelux een gelijkaardige versie van Thirteen Days te zien krijgen is nog niet duidelijk.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina