Nieuwe Lumière Home Entertainment releases op DVD

Lumiere Entertainment


Nieuwe Lumiere Home Entertainment releases:

 

MY QUEEN KARO

Het Nederlandse krakersbestaan in de jaren zeventig

Dorothée van den Berghe baseerde haar tweede speelfilm My Queen Karo (na haar veelbekroonde debuutfilm MEISJE) deels op haar eigen jeugdherinneringen aan het Amsterdamse krakersleven van de jaren zeventig.

Korte inhoud:
coverDe tienjarige Karo (Anna Franziska Jäger) woont met haar vader Raven (Matthias Schoenaerts, ANY WAY THE WIND BLOWS, ZWARTBOEK) en haar moeder Dalia (Déborah François, LA TOURNEUSE DE PAGES) in een commune aan de Amsterdamse Nieuwmarkt. Het is het begin van de jaren zeventig en Ravens revolutionaire idealen lopen over van egoïsme. Dalia’s materialisme gaat met opoffering gepaard: in haar eentje zorgt zij voor inkomen en onderdak. Haar adoratie voor haar vriend, die onder het mom van ‘vrije liefde’ openlijk het bed deelt met een andere vrouw (Maria Kraakman, GUERNSEY), gaat ten koste van haar moederschap. Dochter Karo ziet het huwelijk van haar hippieouders langzaam bezwijken onder de vrijzinnige idealen en realiseert zich dat je niet alles kunt houden zoals het was.

DVD EXTRA'S
-Making of MY QUEEN KARO
-Korte film ZOË van Dorothée van den Berghe
-Korte film KROESKOP van Dorothée van den Berghe

Regie: Dorothée van den Berghe
Met: Matthias Schoenaerts, Maria Kraakman, Anna Franziska Jäger, Déborah François, Rifka Lodeizen

Technische gegevens
Genre: drama
Speelduur: 101 minuten (film) + 30 minuten (extra's)
Taal: Nederlands, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9 - 1.85:1

 

KATALIN VARGA

KATALIN VARGA is een visueel indrukwekkende wraakfilm over een vrouw die op een dag besluit de confrontatie aan te gaan met de demonen uit haar verleden.

Korte inhoud:
coverKatalin Varga (Hilda Péter) is ooit zwanger geraakt na verkracht te zijn. Als haar echtgenoot erachter komt dat hun elfjarige zoon niet van hem is, zet hij moeder en zoon het huis uit. Samen met haar kind begint Katalin een tocht door de Roemeense Karpaten op zoek naar haar verkrachter, de biologische vader van haar zoon. De reis heropent een sinister hoofdstuk uit haar verleden.

De Britse regisseur Peter Strickland situeerde zijn klassieke tragedie over eerwraak in de Roemeense Karpaten en verving dialoog grotendeels door geluid en muziek. De film baadt in een drukkende atmosfeer, versterkt door het landschap van donkere bossen. Met zijn speelfilmdebuut KATALIN VARGA (2009) trok Strickland wereldwijd de aandacht.

80 MINUTEN AAN DVD EXTRA'S:
-Making of KATALIN VARGA
-Super 8 diary

Regie: Peter Strickland
Met: Hilda Péter, Norbert Tanko, Tibor Palffy

Technische gegevens
Land: Roemenië, Engeland
Genre: Drama
Speelduur: 84 minuten (film) + 80 minuten (extra's)
Taal: Hongaars, Roemeens
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeldformaat: 16/9 - 2.35:1

 

BECK - VOLUME 3

4 X 90 MINUTEN SCANDINAVISCH MISDAAD VAN DE BOVENSTE PLANK

coverIn deze spannende detectivereeks doet Martin Beck dienst als nuchtere antiheld. Als rechercheur bij de moordbrigade van de Zweedse nationale politie, krijgt hij met zeer uiteenlopende moordzaken te maken. Beck voert uit wat zijn superieuren hem gebieden, zonder zich teveel aan hun beweegredenen te storen. Hij is een intelligente en uiterst gedreven speurder, die ongeëvenaard is in het maken van analyses. Het afnemen van verhoren behoort tot zijn specialiteiten. Fysiek gezien is Beck geen atleet - hij slaapt slecht en heeft veel last van zijn maag - maar dat belet hem echter niet zijn werk als inspecteur doeltreffend en doortastend uit te voeren. Beck wordt grandioos vertolkt door Peter Haber, ook wel de Zweedse Depardieu genoemd.

VOLUME 3: THE SCORPION - THE UNCLAIMED GIRL - THE BUZZARD - THE ATTORNEY

Alle afleveringen zijn geïnspireerd op personages en voorvallen uit de boeken van Maj Sjöwall en Per Wahlöö, het beroemde Zweedse schrijversechtpaar. Zij worden beschouwd als de Scandinavische grondleggers van de maatschappijkritische misdaadroman. Hun voorbeeld werd door velen gevolgd. Het oeuvre van Sjöwall en Wahlöö werd in 27 talen vertaald en wereldwijd werden meer dan 10 miljoen exemplaren van hun boeken verkocht.
Met De Maand van het Spannende Boek in aantocht, waarbij het thema Scandinavische misdaad is, zijn zowel de boeken van Maj Sjöwall en Per Wahlöö als de serie BECK opnieuw actueel.

Met: Peter Haber, Mikael Persbrandt

Technische gegevens
4 DVD Box
Duur: 4 x 90 minuten
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 2.0

 

L'HOMME QUI AIMAIT LES FEMMES van François TRUFFAUT

In L'HOMME QUI AIMAIT LES FEMMES geeft de legendarische Franse cineast François Truffaut op een treffende manier commentaar op de seksuele revolutie van de jaren zestig.

coverKorte inhoud:
Bertrand Morane is een onopvallende man van middelbare leeftijd, die zijn leven volledig wijdt aan het achtervolgen van vrouwen. Er zijn vele soorten vrouwen in Bertrands leven, maar toch ontmoet hij nooit de Ware. Hij kan geen liefde geven en wil vreemd genoeg ook geen liefde krijgen. Wanneer Bertrand een geslachtsziekte oploopt, besluit hij een boek te schrijven over zijn obsessie. Hij krijgt een vrouwelijke uitgever zover om het boek uit te brengen nadat hij haar - hoe kan het ook anders - in bed gekregen heeft. Bertrands obsessie voor vrouwelijk schoon leidt uiteindelijk tot een wrang en tragikomisch einde.

Regie: François Truffaut
Met: Charles Denner, Nathalie Baye, Brigitte Fossey

Technische gegevens
Duur: 120 minuten
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 1.0


Recente artikelen

Laatste reacties

.:Quadran:.  |  30-05-2010

Ik ben nog steeds enorm gewend aan de oorspronkelijke cast van Wallander uit de eerste 2 dvd-boxen. De eerste 5 delen vond ik nog goed van deze nieuwe reeks, ma...
Lees meer >

edwin01  |  30-05-2010

Dat Beck een geweldige serie ben ik met je eens! Maar dat je de 2e serie van Wallander (die echt geweldig is trouwens) betiteld als weet niet te overtuigen da...
Lees meer >

.:Quadran:.  |  27-05-2010

Beck volume 3 gekocht bij Fnac voor 19,99€. Eerste 3 uitzendingen bekeken, en evenaren zeker de eerste 2 boxen in kwaliteit. Echt stukken beter dan het l...
Lees meer >

Coen P.  |  27-05-2010

KATALIN VARGA lijkt mij wel wat!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina