Nu ook High Definition screenshots op DVD.nl

Nu ook High Definition screenshots op DVD.nl

Vanaf nu kun je bij ons op DVD.nl bij de besprekingen van de Blu-ray Disc uitgaven ook High Definition screenshots bekijken. Hierdoor kun je zelf zien hoe hoog de beeldkwaliteit van Blu-ray Disc is. Al sinds de start van DVD.nl zijn de DVD recensies van screenshots voorzien. En nu de Blu-ray Disc recensies dus ook.

Screenshots
Op DVD.nl worden alle besprekingen van DVD uitgaven voorzien van screenshots. De screenshots geven je als lezer de mogelijkheid om zelf te zien hoe het met de beeldkwaliteit van de uitgave is gesteld. Verder geeft een screenshot ook een goed idee van het sfeerbeeld van de besproken film. DVD.nl is de enige website in de Benelux die bij elke DVD bespreking screenshots opneemt.


Vijf keer hogere beeldkwaliteit
De Blu-ray Disc wordt de opvolger van de DVD. Een film op Blu-ray Disc heeft een vijf keer hogere beeldkwaliteit als op DVD. Alhoewel we sinds medio vorig jaar al ruim 150 Blu-ray Disc titels hebben besproken, ontbraken bij deze besprekingen de screenshots. Vanaf vandaag worden dus ook de Blu-ray Disc besprekingen voorzien van screenshots. Met onze High Definition (HD) screenshots van Blu-ray Disc titels kun je nu zelf zien hoe het met de betere beeldkwaliteit van de Blu-ray Disc is gesteld. Dat is ook handig voor mensen die nog geen Blu-ray Disc hebben. Juist omdat we bij de bespreking van een film die zowel op DVD als op Blu-ray Disc is verschenen (zoveel mogelijk) dezelfde screenshots plaatsen, kun je een goede vergelijking van het verschil in beeldkwaliteit maken.

Een goede indruk
De HD screenshots bij de recensies zijn omwille van bandbreedte iets teruggebracht in kwaliteit. We verkleinen het beeldformaat van origineel 1920*1080 naar 1280*720. Omdat maar weinig mensen de grote HD screenshots op een PC monitor in volle glorie kunnen bekijken, is het ook minder zinvol om die hele grote HD screenshots bij alle Blu-ray Disc recensies te gaan plaatsen. De nu toegepaste resolutie is een goed compromis. Ook in dit formaat geven de High Definition screenshots een goede indruk van de hogere beeldkwaliteit van Blu-ray Disc. De HD screenshots zijn voorzien van een transparant DVD.nl logo.

Let op:
Het venster van de grote screenshots is op dit moment nog afgestemd op het formaat van de DVD screenshot, dus 1024*768. Daardoor zie je niet de volledige HD screenshot. We gaan het venster nog vergroten naar 1280*720, zodat ook de HD screenshots goed worden getoond. Nu moet je dus even zelf het venster vergroten.

Screenshots bij alle recensies
We hebben ondertussen al een aardig aantal eerder besproken Blu-ray Disc titels van HD screenshots voorzien. We doen ons best om in de komende periode nog meer \\\'oudere\\\' Blu-ray Disc besprekingen alsnog van HD screenshots voorzien. Daarmee is DVD.nl in de Benelux de enige website die bij alle besprekingen, DVD en Blu-ray Disc, screenshots opneemt.

De drie screenshots in dit bericht zijn te bekijken als Full HD 1920*1080 screenshots. Deze screenshots zijn wel in JPG hoge kwaliteit gecomprimeerd, zodat de originele 6 MB grootte per screenshot is teruggebracht tot 1 (één) MB per screenshot. Klik op de drie screenshots om de originele 1920*1080 versie te zien.

Recente artikelen

Laatste reacties

Nathan Strik  |  29-05-2008

Je zou met roll overs kunnen gaan werken. Kan me herinneren dat Nathan (waar is die eigenlijk gebleven) zo'n roll over had gemaakt van Monsters Inc. Alleen dan ...
Lees meer >

Olivier vd D.  |  29-05-2008

Het gaat on 720p screenshots gecaptured van een 1080p bron dus veel verschil zul je niet zien. Het gaat om een impressie van de transfer hoe dan ook het enigste...
Lees meer >

TJ Weissel  |  27-05-2008

De drie screenshots in dit bericht zijn te bekijken als Full HD 1920*1080 screenshots. Deze screenshots zijn wel in JPG hoge kwaliteit gecomprimeerd, zodat de o...
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  27-05-2008

De drie screenshots in dit bericht zijn te bekijken als Full HD 1920*1080 screenshots. Deze screenshots zijn wel in JPG hoge kwaliteit gecomprimeerd, zodat de o...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina