Oscarwinnar SON OF SAUL is vanaf 8 april verkrijgbaar op DVD, BD en VOD

Oscarwinnaar op DVD, Blu-ray en VOD

SON OF SAUL

Vanaf 8 april verkrijgbaar

Son of Saul DVD & Blu ray

Op 8 april verschijnt SON OF SAUL op DVD, Blu-ray en VOD. Het speelfilmdebuut van de Hongaarse regisseur László Nemes sleepte al veel belangrijke filmprijzen in de wacht en werd op 28 februari bekroond met een Oscar voor Beste Buitenlandse Film. In januari van dit jaar won de film een Golden Globe Award voor Beste Buitenlandse Film en in 2015 werd de film op het Cannes Filmfestival onder meer bekroond met de Grand Prix. Eén van de extra’s op de DVD en Blu-ray bevat de korte film TÜRELEM van László Nemes, uit 2006. De korte film is in dezelfde stijl ontwikkeld als SON OF SAUL. Het is haast een voorstudie die onverwacht ook een link met de Oscarwinnende film blijkt te hebben. Het overige bonusmateriaal bestaat uit Frans gesproken audiocommentaar van de regisseur en de monteur (Nederlands ondertiteld) en een verwijderde scène.

Synopsis:
Oktober 1944, Auschwitz Birkenau. Saul Ausländer is lid van het Sonderkommando, een geïsoleerde groep Joden die verplicht wordt de nazi’s te assisteren bij hun uitroeiingspraktijken. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Terwijl de andere leden van het Sonderkommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van het jongetje te redden van de vlammen van het crematorium en een rabbi te vinden om hem een Joodse begrafenis te geven. Zo hoopt Saul hem een laatste eer te kunnen bewijzen.

Genre: drama
Regisseur: László Nemes
Cast: Géza Röhrig

Productinformatie DVD:
Speelduur: 103 minuten
Beeldformaat: 16×9 – 1.37:1
Audio: DD 5.1: Hongaars, Jiddisch, Duits, Pools/ Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Extra’s: verwijderde scène, korte film TÜRELEM, audiocommentaar van de regisseur en de editor.

Productinformatie Blu-ray:
Speelduur: 107 minuten
Beeldformaat: 16×9 – 1.37:1
Audio: DTSHD MA 5.1: Hongaars, Jiddisch, Duits, Pools/ Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Extra’s: verwijderde scène, korte film TÜRELEM, audiocommentaar van de regisseur en de editor.

Twin Pics

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  04-04-2016

Sterk. Ik heb alleen een persbericht van de dvd gehad... misschien een last minute decision nu de film een Oscar heeft gewonnen?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina