Panasonic introduceert DVD-recorder met harddisk

Panasonic introduceert combinatie DVD-recorder met harddisk

Panasonic introduceert dit najaar de DMR-HS2, een DVD-recorder met ingebouwde harddisk van 40GB. Deze combinatie kan tot 52 uur video opnemen op de harddisk en daarnaast nog eens tot 6 uur op een DVD-R of tot 12 uur op een 9,4 GB double sided DVD-RAM disk.

De inhoud van de harddisk kan met hoge snelheid (tot maximaal 12 x de normale snelheid) worden overgeschreven naar een DVD-RAM: oftewel een programma van een uur in ca. 5 minuten. De HS2 is ook voorzien van de zgn. Time Slip Function, waardoor het mogelijk wordt om een opgenomen programma te bekijken en tegelijkertijd een ander programma op te nemen. Deze functie is beschikbaar bij gebruik van de harddisk of de DVD-RAM disk.
Tevens is deze recorder voorzien van een PC card slot en een DV input om digitale foto’s met JPEG formaat te bekijken en digitale video camera opnames af te spelen en op te nemen.

De DMR-HS2 biedt nog een aantal nieuwe functies:

Auto Renewal Recording
Hiermee kan een dagelijks of wekelijks terugkerende serie worden opgenomen. De nieuwe aflevering wordt steeds over de vorige opgenomen. Als op dat moment de vorige aflevering juist wordt afgespeeld, dan wordt er automatisch een op een andere locatie opgenomen.

Relief Recording
Voorkomt de onaangename verrassing van een volle disk tijdens een opname. In zo’n geval gaat de opname automatisch verder op de harddisk. Dit gebeurt ook als er geen disk voor opname in de speler aanwezig is! Uiteraard moet er voor deze functie wel voldoende ruimte vrij zijn op de harddisk,

Playlist Recording vanaf Harddisk
Na verwijdering van ongewenst gedeeltes, zoals bijvoorbeeld reclameblokken, met behulp van de Playlist functie, kan het eindresultaat in een keer worden weggeschreven naar DVD-RAM/DVD-R. Ook het kopiëren van disk naar harddisk is mogelijk.

Flexible Recording Mode
Deze functie kijkt naar de beschikbare ruimte op de DVD-RAM of DVD-R en bepaalt dan automatisch met welke kwaliteit de opname het beste kan worden weggeschreven, met behoud van het beste beeld.

Time Slip
De Time Slip functie maakt het mogelijk om scenes zoals bijvoorbeeld reclameblokken te skippen tijdens het opnemen, tegelijkertijd tv programma’s op te nemen en af te spelen en tijdens het opnemen het eerste gedeelte van het opgenomen stuk al te gaan bekijken!

De DMR-HS2 is leverbaar vanaf september, winkelprijs nnb

Consumenten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Panasonic Centre Nederland 070 – 3314500 of surfen naar www.panasonic.nl.
 

Recente artikelen

Laatste reacties

music_maniac1965  |  06-08-2002

wat een wereld recorder is dit ! dit word voor mij dus de vervanger voor mijn playstation 2 als dvd speler. kan ik meteen al mijn video banden op dvd rw opnemen...
Lees meer >

RomeoRomeo  |  03-08-2002

50 uur of 5, dat maakt mij niet uit (kom op zeg, wat moet je nu met 50 uur opgenomen video??). Films opnemen van tv doe ik sowieso niet (4x3!!!). Kan niet wach...
Lees meer >

marcel  |  03-08-2002

Indien men de zelfde techniek gebruikt als bij satelliet ontvangers dan is een 40 gb harddisk goed voor 30 uur. Dit ligt overigens wel heel erg aan de bitrate ...
Lees meer >

tm030614  |  02-08-2002

Een 40GB HD biedt ruimte aan 52 uur opname. Ik weet niet of er hier mensen zijn die per week/maand zo'n 17 VHS banden vol opnemen, dus dat lijkt me meer da...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina