Pinokkio - nieuwe live action verfilming vanaf 17 maart 2009 op DVD

Pinokkio

Naar het wereldberoemde boek van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi
Bob Hoskins, Joss Ackland en Thomas Sangster met stemmen van o.a. Maarten Spanjer en Vera Mann in de kersverse live action verfilming
Vanaf 17 maart verkrijgbaar op DVD

Niemand kon vermoeden dat het boek Le avventure di Pinocchio, dat Carlo Collodi in 1883 schreef, over een houten pop die tot leven komt, wereldwijd zovelen jarenlang zou blijven boeien en ontroeren. Het verhaal is recentelijk opnieuw verfilmd door regisseur Alberto Sironi. In deze live action versie schitteren Bob Hoskins als de houtsnijder Gepetto, Joss Ackland als Maestro Ciliegia, Thomas Sangster als Lucignolo en Robbie Kay als Pinokkio. Kerstmis 2008 was de première in Amerika.

Vanaf 17 maart is dit gloednieuwe Pinokkio-avontuur, waarvoor ook in Italië gefilmd is, verkrijgbaar op DVD. Maar liefst 3 uur!
Voor de jongeren ook Nederlands gesproken.Met o.a. de stemmen van Maarten Spanjer als Gepetto, Vera Mann als Krekel en Pauwel van Schooten als Pinokkio.

Korte inhoud
In een dorpje in Toscane, aan het eind van de 19e eeuw, belandt schrijver Carlo Collodi op een dag in de zaak van een arme timmerman. Hij wil een kast laten restaureren. De timmerman is net weduwnaar geworden. Zijn vrouw is in het kraambed gestorven. De schrijver is hierdoor zo geraakt dat hij begint te schrijven. Een wonderlijk sprookje komt tot leven.... In het Toscaanse dorpje krijgt de arme timmerman Gepetto een bijzonder blok hout in handen. Anders dan zijn collega’s heeft hij het gevoel dat het stuk hout leeft. Hij snijdt uit het hout een prachtige pop, een jongetje. De Blauwe Fee brengt de pop, die Pinokkio heet, tot leven. Ook de stem van Pinokkio’s geweten brengt de Fee tot leven.

Technische gegevens
Speelduur: ± 180 minuten – Taal: Engels, Nederlands/Vlaams – Ondertiteling: Nederlands - Beeldformaat: 16:9 – Regio code: 2 (pal) - Audio: Dolby Digital 5.1 – Genre: Familiefilm - Kijkwijzer: 6 jaar – Verpakking: Amaray + O-card – Artikelnummer: 2449235 – EAN Code: 8711983492356 - Consumentenadviesprijs: € 9,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina