Preview Walt Disney's Najaar 2010 releases op DVD en Blu-ray Disc.

Living Colour




Walt Disney Studios Home Entertainment - Najaar 2010
De mooiste films en TV-series op Blu-ray Disc en DVD

Ook de laatste maanden van 2010 lanceert Walt Disney Studios Home Entertainment de mooiste films en TV-series op Blu-ray Disc en DVD. Nu al kunnen we een aantal belangrijke releasedata, onder voorbehoud van wijzigingen, noemen.

covers

Vanaf 18 augustus verkrijgbaar op Disney DVD
Disney heeft 53 animatiefilms gemaakt, welke zijn benoemd tot Disney Classics. Samen vormen zij de Walt Disney Classics Collection. De DVD’s en Blu-ray Discs van deze 53 Disney Classics zijn genummerd, waardoor je de grootste verzamelserie aan animatiefilms ter wereld kunt sparen. De Disney Classics Taran en de Toverketel en De Speurneuzen zijn vanaf 18 augustus als Special Editions verkrijgbaar op Disney DVD, volledig geremastered en gerestaureerd.

TARAN EN DE TOVERKETEL - Special Edition (Disney Classic nr. 28)
Fantasie, magie en pret komen samen in Disney’s legendarische avontuur Taran en de Toverketel, nu in een speciale editie voor de 25e verjaardag van de film met nieuw bonusmateriaal!
Wie de macht grijpt over de mysterieuze magische krachten van de Toverketel, wordt onoverwinnelijk! De gevreesde Gehoornde Koning is tot alles in staat om de Toverketel in handen te krijgen, maar hij krijgt te maken met een onverwachte tegenstander: Taran, een jonge varkenshoeder die er van droomt een held te worden. Met een bont gezelschap bestaande uit de moedige Prinses Elonie, de minstreel Fliere Flam, en Hen-Wen, een bijzonder varken dat de toekomst kan voorspellen, vertrekt Taran op een tocht om het kwaad van de Toverketel voor eens en voor altijd te stoppen. Zal hij de moed kunnen opbrengen om hierin te slagen?

DE SPEURNEUZEN - Special Edition (Disney Classic nr. 29)
Van de makers van De Prinses en de Kikker en De Kleine Zeemeermin komt het verhaal over een slimme, maar kleine held op een groot avontuur. Geniet van de Sherlock Holmes uit de muizenwereld en volg sporen door heel Londen. Wanneer de snode Professor Ratigan de beste speelgoedmaker uit de stad ontvoert, gaan de briljante Basil van de Baker Street en zijn vertrouwde maatje Dawson eropuit om de eeuwige aartsvijand van Basil op te sporen. Maar wat ze niet hadden kunnen voorzien, is dat het spoor van de slechte rat helemaal naar de Britse koningin in Buckingham Palace leidt! Verdiep je in de zaak met Basil, de meester in vermommingen en zie hoe hij probeert aan de ultieme rattenval te ontsnappen en een stokje te steken voor de perfecte misdaad. De Speurneuzen is helemaal gerestaureerd en digitaal gemastered, en compleet met exclusief bonusmateriaal is deze film nu beter dan ooit tevoren!

Vanaf 18 augustus nieuw op Disney Blu-ray Disc
DUMBO (Disney Classic nr. 4)
Laat je meevoeren tot boven de circustent met deze tijdloze 4e Walt Disney klassieker! Ter viering van de zeventigste verjaardag van deze film is Dumbo nu inclusief een geweldige nieuwe digitale restauratie en nooit-eerder-vertoond bonusmateriaal verkrijgbaar! Wanneer het kleine baby-olifantje van mevrouw Jumbo er eindelijk is, wordt Dumbo met zijn gigantische oren het onderwerp van gesprek in het circus. Met de hulp van zijn trouwe beste vriendje Timmie, een magische veer en veel moed gebruikt Dumbo zijn sensationele oren om vliegensvlug beroemd te worden als de enige vliegende olifant ter wereld! Dumbo zit boordevol spannende avonturen, onvergetelijke figuren, bekroonde muziek en inspirerende boodschappen over de kracht van vriendschap en in jezelf geloven!
Regie: Ben Sharpsteen.

Vanaf 25 augustus nieuw op Blu-ray Disc
JAMES AND THE GIANT PEACH
Van Tim Burton, de vermaarde regisseur van Alice In Wonderland, komt de fenomenale film die de harten van zowel fans als recensenten van over de hele wereld heeft gestolen. De filmmakers zijn geïnspireerd door het geliefde kinderboek van Roald Dahl. Burton, Denise Di Novi en regisseur Henry Selick combineren een fascinerende mix van live-action, stop-motion animatie en computergegenereerde special effects om een wereld te creëren die je verbeelding te boven gaat. Nadat het jongetje James een spin heeft gered, raakt hij in het bezit van een aantal magische krokodillentongen. Maar James laat ze in de tuin vallen, en er groeit een enorme perzik! Wanneer hij naar binnen klimt, ontmoet hij een scala aan wonderlijke figuren en gaat hij op een magische reis vol spanning en avontuur. Dit klassieke verhaal, dat is ingesproken door een echte sterrencast, met onder andere de legendarische acteurs Richard Dreyfuss, Susan Sarandon, Simon Callow en Jane Leeves, en met de befaamde muziek van Randy Newman, is heerlijk vermaak voor het hele gezin!

ARMAGEDDON
Een actieklassieker van de makers van Pirates of the Caribbean en Prince of Persia!
Explosieve acteurs als Bruce Willis (Surrogates, Sin City), Academy Award™ winnaar Ben Affleck (Pearl Harbor), Liv Tyler (The Lord of the Rings trilogy), Steve Buscemi (Con Air) en Will Patton (Gone In 60 Seconds) spelen de sterren van de hemel in deze verpletterende film vol actie en spanning, die als een meteorenregen zal inslaan! Voor je het weet zit je buiten adem op het puntje van je stoel.

Vanaf 1 september verkrijgbaar op Disney Blu-ray Disc en DVD
PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME
Van het team dat de Pirates of the Caribbean-trilogie naar het witte doek bracht, presenteren Walt Disney Pictures en Jerry Bruckheimer Films deze epische avonturenfilm, die zich afspeelt in het mystieke Perzië. Een afvallige prins (Jake Gyllenhaal) sluit zich schoorvoetend aan bij een mysterieuze prinses (Gemma Arterton) en samen strijden zij tegen de duistere machten om een oeroude dolk te beschermen. Deze dolk heeft de macht de Sands of Time te ontketenen – een gave van de goden waarmee de tijd kan worden teruggezet en de eigenaar de wereldheerschappij in handen krijgt. De opnames vonden plaats in Marokko, in de buurt van Marrakech, Quarzazate en Erfoud, én in de Pinwood Studios in Engeland.
Met Jake Gyllenhaal, Ben Kingsley, Gemma Arterton en Alfred Molina.
Scenario: Doug Miro & Carlo Bernard, Jordan Mechner, Boaz. Gebaseerd op de gelijknamige game van Jordan Mechner.
Regie: Mike Newell (Harry Potter and the Goblet of Fire, Donnie Brasco, Pushing Tin, Four Weddings and a Funeral, Dance With a Stranger).
Een productie van Jerry Bruckheimer die met talloze bekroningen en nominaties, waaronder 41 Academy Award® nominaties waarvan er zes werden verzilverd, en 23 nominaties voor een Golden Globe®, die vier keer werd toegekend, wel eens de meest
succesvolle filmproducent zou kunnen zijn.

Vanaf 1 september verkrijgbaar op Disney DVD
PLAYHOUSE DISNEY
Alle bekende Playhouse Disney vriendjes zijn weer terug met de nieuwe DVD’s MICKEY MOUSE CLUBHUIS: Choo-Choo Trein, MIJN VRIENDJES TEIGETJE EN POEH: Gevonden Voorwerpen en DISNEY’S KLEINE EINSTEINS GAAN NAAR AMERIKA. Handy Manny beleeft nieuwe avonturen in HANDY MANNY: Manny’s grote Race. Geniet van de klusjesman Manny Garcia en zijn vriendjes Tik de taaie hamer, Turner de chagrijnige schroevendraaier, Nijp de nieuwsgierige nijptang, Zaag de zangerige handzaag, Philip de koppige kruiskop, Maat de bijna perfecte rolmaat en Baco de bange waterpomptang. Met deze avonturen leren de jonge kijkertjes woordenschat, taal en oefeningen doen. Handy Manny kan alles repareren!

Vanaf 15 september verkrijgbaar op Disney Blu-ray Disc en DVD
TINKERBELL EN DE GROTE REDDINGSOPERATIE
De wereld van Disney elfjes en van de mensen ontmoeten elkaar voor de eerste keer in TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie. Tinkelbel, ’s werelds favoriete elfje, brengt haar vrolijkheid en magie weer voor jong en oud in een nieuwe film met adembenemende computer gegenereerde animatie en wonderlijke muziek. Voordat Tinkelbel kennis maakte met Wendy en de Slimme Jongens, ontmoette zij Lizzy, een meisje dat standvastig gelooft in elfjes. Het is zomer op het Engelse platteland. De bewoners van Pixie Hollow hebben daar tijdelijk hun kamp opgetrokken om alle voorbereidingen te treffen voor het nieuwe seizoen. Tinkelbel gaat, tegen de regels in, bij een ogenschijnlijk leegstaand huis op zoek naar verloren dingen. Daar wordt ze ontdekt en gevangen genomen door Lizzy, een jong meisje dat behoefte heeft aan een vriendin. Onder leiding van Vidia ondernemen de elfjes een grote reddingsactie om Tinkelbel terug te halen, maar inmiddels heeft Tinkelbel een speciale vriendschap ontwikkeld met het eenzame meisje. Vastberaden om de band tussen Lizzy en haar vader te herstellen, stuurt Tinkelbel haar redders weg om haar nieuwe mensenvriendinnetje te helpen… maar daarbij riskeert ze haar eigen veiligheid en de toekomst van alle elfjes.
Met Angela Schijf als stem van Tinkelbel.

Vanaf 29 september verkrijgbaar op Blu-ray Disc en DVD
THE LAST SONG
Gebaseerd op de nieuwste bestseller van auteur Nicholas Sparks (A Walk to Remember, The Notebook). In een klein zuidelijk stadje aan het strand, krijgt een van zijn kinderen vervreemde vader (Greg Kinnear) de kans om wat tijd door te brengen met zijn opstandige tienerdochter Veronica (Miley Cyrus), die liever thuis in New York zou zijn. Hij probeert opnieuw een relatie met haar op te bouwen via het enige wat ze gemeen hebben – muziek – in een verhaal over familie, vriendschap, geheimen, vergiffenis, eerste liefdes en tweede kansen.
Met Miley Cyrus, Bobby Coleman, Liam Hemsworth, Hallock Beals.
Scenario: Nicholas Sparks en Jeff Van Wie.
Regie: Julie Anne Robinson.

CAMP ROCK 2: The Final Jam
Mitchie staat te springen om deze zomer terug te gaan naar Camp Rock, waar ze de hele zomer nieuwe muziek kan maken met haar vrienden en met superster Shane Gray (Joe Jonas). Maar het spiksplinternieuwe kamp aan de overkant van het meer, Camp Star, levert concurrentie – waaronder nieuwkomers Luke (Matthew ‘Mdot’ Finley) en Dana (Chloe Bridges). In een spectaculaire ‘Battle of the Bands’, waarin de toekomst van Camp Rock op het spel staat, komen we erachter of Camp Star’s flitsende productie en overdreven performances zullen winnen… of zullen Camp Rockers kunnen bewijzen dat muziek, teamwerk en ambitie er echt toe doen?
Met Demi Levato, Joe Jonas, Nick Jonas, Kevin Jonas (Jonas Brothers).

WHEN IN ROME
Van de makers van Sleepless in Seattle en Wedding Crashers.
Beth Harper (Kristen Bell), een succesvolle maar nog altijd ongehuwde kunstconservator, gaat naar Rome om de bruiloft van haar zus bij te wonen. Eenmaal daar pakt ze wat muntjes uit een fontein die bekend staat als de “fontein der liefde”. Vanaf dat moment wordt ze achtervolgd door de mannen die deze muntjes in de fontein hadden gegooid, en nu stapelverliefd op haar zijn geworden. Ze volgen haar terug naar New York en proberen haar allemaal op hun eigen manier het hof te maken.
Met Kristen bell, Josh Duhamel (TV-serie Las Vegas), Don Johnson, Angelica Huston, Danny DeVito.

OLD DOGS
John Travolta en Robin Williams schitteren in deze hilarische komedie voor het hele gezin. De levens van twee beste vrienden staan op hun kop wanneer ze onverwachts met de zorg voor een zevenjarige tweeling belast worden, terwijl ze op het punt staan de zakendeal van hun leven te sluiten. De onbeholpen vrijgezellen proberen om voor de kinderen te zorgen, maar hun gestuntel leidt tot het ene debacle na het andere. Ze krijgen te maken met een gorilla en een aantal pikkende pinguïns, maar komen misschien ook wel tot een nieuw begrip van wat er echt toe doet in het leven.
Een doldwaze en hartverwarmende komedie met naast John Travolta, Robin Williams en Matt Dillon in de hoofdrollen ook Seth Green, Kelly Preston, Matt Dillon en Lori Loughlina in buitengewoon grappige bijrollen.
Regie: Walt Becker.

Vanaf 29 september verkrijgbaar op Disney DVD
HANNAH MONTANA – Het tweede seizoen
In het eerste deel van het tweede seizoen van de rockende originele Disney Channel serie heeft lieve Miley Stewart het al zwaar genoeg met het combineren van school, verliefdheden op leuke jongens en erbij te horen in het trendy Malibu. Maar daarbovenop heeft ze nog een groot geheim: ze rockt er ook op los als super popster Hannah Montana! Leer de echte Miley Stewart kennen in 15 hilarische afleveringen van het tweede seizoen van Hannah Montana! Wanneer ze in haar leven als celebrity Hannah Montana obstakels tegenkomt, steunt ze op haar familie en haar vrienden Lilly en Oliver om haar te helpen herinneren dat ze vooral zichzelf moet blijven. Zie in het tweede deel van dit seizoen hoe Miley zichzelf in hilarische situaties werkt met haar dubbelleven als Hannah en Miley—sweet niblets! Lach mee met Miley en haar vrienden in 14 helemaal te gekke afleveringen van het tweede seizoen van Hannah Montana!

THE JONAS BROTHERS - Het complete eerste seizoen
Zet je schrap om los te gaan. Kevin, Nick en Joe doen hun best om hun rol als wereldberoemde popsterren te combineren met het leven als normale scholieren. Het grappige is dat er helemaal niets normaal is aan je leven als je in de populairste band op aarde zit! Achter de coole kleren en gave gitaren schuilen drie gewone jongens van wie de droom is uitgekomen. Bekijk het leven door de ogen van ’s werelds populairste trio met alle 21 afleveringen van het eerste seizoen. Met ook drie hilarische “You’ve Just Been JoBro’d” filmpjes, de bonus feature die je achter de schermen van de komische missies laat kijken van de Jonas Brothers om hun collega-sterren en vrienden zoals Chelsea Staub en Jordin Sparks te verrassen.

Vanaf 6 oktober verkrijgbaar op Blu-ray Disc en DVD
LOST – Het complete zesde en laatste seizoen
Superlatieven schieten te kort voor de serie Lost, die wereldwijd miljoenen mensen aan de televisie gekluisterd houdt. In dit zesde en laatste seizoen wordt uiteindelijk het lot onthuld van de overlevenden van Oceanic Flight 815. Onderga het enerverende avontuur met superieur beeld en geluid van bioscoopkwaliteit. In de nasleep van een enorme explosie blijkt de realiteit voor iedereen die bij het mysterieuze eiland betrokken is, anders te zijn. Ontdek hun ultieme lotsbestemming bij het bekijken van de verbazingwekkende 16 Lost episodes van het zesde en laatste seizoen op DVD en Blu-ray Disc High Definition.

GREY’S ANATOMY – Het complete zesde seizoen
De fusie van het Seattle Grace en Mercy West ziekenhuis leidt tot meer concurrentie, meer dokters, en meer drama. Deze 6-disc set bevat exclusief bonusmateriaal, waaronder twee extra lange afleveringen, en geeft kijkers de kans elk spannend moment opnieuw te beleven.

Vanaf 6 oktober verkrijgbaar op DVD
UGLY BETTY – Het complete vierde en laatste seizoen
Je hebt underdogs, en dan is er nog Betty Suarez. In de snobbige wereld van mode, is Betty als een vis uit het water. De moeite die ze doet om bij haar collega’s van Mode Magazine te horen leidt tot onbedoeld hilarische resultaten. Deze spannende release geeft fans de kans elk hartverwarmend moment van de laatste 20 afleveringen van het vierde en laatste seizoen van de serie ononderbroken opnieuw te beleven, met nooit eerder vertoond bonusmateriaal.

PRIVATE PRACTICE – Het complete derde seizoen
De makers van Grey’s Anatomy presenteren het derde seizoen van Private Practice! Addison en de andere artsen hebben levens gered en verloren, financiële problemen overwonnen, vriendschappen gemaakt en verloren. Kijk hoe in dit seizoen relaties worden getest, medische zaken continu blijven verbazen en volg je favoriete personages terwijl ze door het leven gaan met alle ups & downs, op zowel het werk als privé!

FLASH FORWARD – Het complete eerste seizoen
FBI agent Mark Benford (Joseph Fiennes) klimt uit het wrak van zijn over de kop geslagen auto, en hij ziet dat heel Los Angeles in rep en roer is. Er is iets gebeurd. Iets belangrijks. Iets rampzaligs. Op de een of andere manier heeft iedereen ter wereld een black-out gehad van precies 2 minuten en 17 seconden op precies hetzelfde moment. Tijdens die black-out kregen zij een glimp van hun leven over een halfjaar te zien. Maar wat heeft deze wereldwijde Flash Forward veroorzaakt? En kan er nog iets veranderd worden aan wat er is gezien? Of is dit het lot dat iedereen wacht? Kom erachter en ontrafel het mysterie van deze nieuwe, spannende serie.

Vanaf 27 oktober verkrijgbaar op Disney Blu-ray Disc en DVD
TOY STORY 3
De makers van de bekende Toy Story-films brengen je terug naar de wonderlijke wereld van ons favoriete speelgoed in Disney/Pixar ‘s Toy Story 3. Woody, Buzz en alle andere vrienden komen terug in een gloednieuw verhaal. Er is veel gebeurd sinds we Andy’s speelkamer hebben verlaten. Andy is ouder geworden en staat op het punt om te gaan studeren. Het speelgoed is gespannen en zenuwachtig, want wat gaat er met hen gebeuren nu Andy weggaat? Het speelgoed belandt uiteindelijk in een kinderdagverblijf vol losgelagen peuters die staan te trappelen om met ze te spelen. Maar niets blijkt minder waar. Onze helden besluiten snel het kinderdagverblijf te verlaten. Wegkomen is alleen nog niet zo gemakkelijk. Ze belanden in hilarische situaties met alle gevolgen van dien.
Regie: Lee Unkrich (co-regisseur van Toy Story 2 en Finding Nemo).
Met in de originele versie de stemmen van Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Whoopi Goldberg en Michael Keaton.

Vanaf 10 november verkrijgbaar op Disney DVD
PLAYHOUSE DISNEY
De kleine grote Disney fans kunnen volop genieten van de nieuwe DVD’s MICKEY MOUSE CLUBHUIS: Minnie’s Bowtique, MIJN VRIENDJES TEIGETJE EN POEH: Being Helpful, DISNEY’S KLEINE EINSTEINS GAAN NAAR EUROPA en HANDY MANNY: A Very Handy Holiday.

Vanaf 10 november verkrijgbaar op DVD
COUGAR TOWN – Het complete eerste seizoen
Maak kennis met Jules Cobb; een succesvolle 40-jarige makelaar met een mooi huis, leuke vrienden en een redelijk normale tienerzoon. Ze is net gescheiden en realiseert zich dat haar liefdesleven wat extra aandacht nodig heeft, maar is het daten een beetje verleerd… Jules gaat bewijzen dat vrouwen van 40 nog steeds alles kunnen hebben: een leuke baan, leuke vrienden en een fantastische partner! Cougar Town is grappig, sexy, origineel, herkenbaar en brutaal!

DESPERATE HOUSEWIVES – Het complete zesde seizoen
Je favoriete vrouwen van Wisteria Lane zijn terug in de geliefde dramedy, waar ze samen extreme veranderingen hebben meegemaakt, in goede en slechte tijden. Volg de housewives terwijl ze mysteries vol drama, passie en humor ontrafelen in deze fantastische DVD release, met ontzettend veel bonusmateriaal.
Wist je dat…
…meer dan 14 miljoen mensen dit seizoen in de VS naar de avonturen van onze
favoriete vrouwen keken?
…halverwege dit seizoen een dramatische vliegtuigcrash plaatsvindt – wie overleeft
het en wie niet?
…seizoen 6 zich afspeelt in 2014 en 2015?

Vanaf 17 november verkrijgbaar op Disney DVD en voor het eerst als Disney Blu-ray Disc Diamond Edition
BEAUTY AND THE BEAST – Diamond Edition (Disney Classic nr. 33)
Na 7 jaar weer terug op Disney DVD en voor het eerst op Disney Blu-ray Disc als Diamond Edition.
Wees te gast in een betoverde wereld, nu Disney's hoogst gewaardeerde en meest geliefde 33ste Classic nóg mooier is geworden! Geniet van dit prachtige verhaal dat op meesterlijke wijze is bewerkt tot deze speciale uitgave. Deze adembenemende animatiefilm is nu voor het eerst in High-Definition te bewonderen op Blu-ray Disc in een prachtige Disney Diamond uitvoering.
Het klassieke sprookje begint met de betovering van een wrede prins in een afzichtelijk schepsel. Om de mysterieuze ban te doorbreken moet het Beest het hart van de wonderschone Belle zien te veroveren. En wel voordat het laatste bloemblaadje van de betoverde roos valt...
De film kreeg maar liefst zes Academy Award®-nominaties (die nog nooit eerder werden toegekend aan een animatiefilm!). Bovendien won de film twee Oscars® in de categorieën Beste Liedje en Beste Muziek. Met zijn weergaloze mix van ware Disney magie, muziek en duizelingwekkende animatie betovert de film jong en oud.

Vanaf 8 december verkrijgbaar op Disney Blu-ray Disc en DVD
DISNEY’S A CHRISTMAS CAROL
Disney’s A Christmas Carol is een bijzondere beleving die met de unieke visie van Academy Award®-winnaar Robert Zemeckis is gemaakt. Hij heeft de fantastische essentie van het klassieke Charles Dickens verhaal in een nieuw en vooral uniek jasje gegoten.
Ebenezer Scrooge begint de kerstdagen zoals gewoonlijk met krenterige minachting naar zijn trouwe hulp en snauwend naar zijn vrolijke neef. Maar de geesten van zijn Kerstverleden,-heden en –toekomst nemen hem mee op een opzienbarende reis waarbij de oude Scrooge met veel tegenzin de waarheid onder ogen moet zien. Hierdoor realiseert hij zich dat hij zijn hart moet openen voordat het te laat is, om alle ongelukkige jaren weer goed te kunnen maken.
Met Jim Carrey, Colin Firth en Bob Hoskins.
Een film van Robert Zemeckis. Een productie van Steve Starkey, Robert Zemeckis en Jack Rapke.

Vanaf 8 december verkrijgbaar op Disney DVD
THE SEARCH FOR SANTA PAWS
Beleef spannende avonturen met nieuwe Buddies in The Search for Santa Paws. Een superleuke film met het juiste kerstgevoel voor de hele familie.

Vanaf 8 december nieuw op Disney Blu-ray Disc
EEN LUIZENLEVEN (A BUG'S LIFE)
Ervaar de wondere wereld van Flip en zijn kleine vriendjes als nooit tevoren op Disney Blu-ray Disc™ Hi-Def! Kruip in de huid van Flip, Francis of één van de andere doldwaze vriendjes uit Disney’s Een Luizenleven en ontdek dat er onder elk blaadje een groot avontuur te beleven valt. Vooral als de dappere Flip op zoek gaat naar een aantal stoere krijgers om zijn mierenvolk te verdedigen tegen de bende van Hopper. Maar wanneer blijkt dat de stoere krijgers in werkelijkheid een stelletje mislukte circusartiesten zijn, leidt dit tot een komische chaos… maar zorgt ook voor onverwachte helden! Het wemelt er van de fantasievolle karakters en met de stemmen van vele bekende sterren presenteert de film een verbluffend nieuwe visie op teamwork en vastberadenheid - waarbij je telkens nieuwe, subtiele details ontdekt!

Vanaf 15 december verkrijgbaar op Disney Blu-ray Disc en DVD
THE SORCERER’S APPRENTICE
Walt Disney Studios producent Jerry Bruckheimer en regisseur Jon Turteltaub (het team achter de National Treasure-films), presenteren een avontuur over een tovenaar en zijn leerling, die meegesleept worden in een eeuwenoud conflict tussen goed en kwaad midden in Manhattan.
Balthazar Blake (Nicholas Cage) is een tovenaarsmeester in het hedendaagse Manhattan die probeert zijn stad te beschermen tegen zijn aartsvijand, Maxim Horvath (Alfred Molina). Balthazar kan dit echter niet alleen, daarom benadert hij de jonge Dave Stutler (Jay Baruchel). Dave is een doorsnee jongen maar heeft een verborgen potentieel om een tovenaar te kunnen worden. Balthazar neemt de jongen onder zijn hoede en geeft zijn opstandige leerling een stoomcursus magie. De twee onwaarschijnlijke partners zullen moeten samen werken om de duistere krachten te kunnen verslaan. Het vergt het uiterste van Dave zijn moed om Balthazar’s training te overleven, de stad te redden en het meisje van zijn dromen voor zich te winnen nu hij is betiteld tot tovenaarsleerling.
De film brengt Nicolas Cage, Jerry Bruckheimer en Jon Turteltaub weer samen na de blockbusters National Treasure en National Treasure: Book of Secrets. Het is Nicolas Cage’s zevende samenwerking met Jerry Bruckheimer, na The Rock, Con Air, Gone in 60 Seconds, National Treasure, National Treasure: Book of Secrets en GForce.



THE WALT DISNEY CLASSIC COLLECTION
Taran en de Toverketel, De Speurneuzen, Dumbo en Beauty and the Beast zijn respectievelijk de 28ste, de 29ste, de 4e en de 33ste Disney Classic. De allereerste Disney Classic is Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen uit 1937. Niet iedere Disney film is zomaar een Disney Classic. De film moet in de bioscoop gedraaid hebben, het moet een full-length film zijn, en het moet een eerste of enige deel zijn. Vervolgdelen zijn nooit Classics. Disney Classics zijn slechts voor een korte periode verkrijgbaar. Dan verdwijnen ze weer voor vijf tot tien jaar in de kluis, wachtend op een nieuwe generatie bewonderaars. Sinds kort worden alle Disney Classics ook op de rug voorzien van een nummer. Een volledig overzicht van de 53 Disney Classics staat op www.disney.nl/dvd.

Recente artikelen

Laatste reacties

GinolaEHV  |  16-07-2010

Fantasia en Fantasia 2000... daar zat ik eigenlijk wel op te wachten. Die 2 en De Avonturen van Meneer Pad & Ichabod en Make Mine Music (is die ooit wel R2 vers...
Lees meer >

Gandalf the funny  |  15-07-2010

Ik ga er zeker enkele aanschaffen!:lol:
Lees meer >

Sneaker  |  14-07-2010

Interesse in: - Prince of Persia: The Sands of Time - Toy Story 3 - Disney's A Christmas Carol Verder wellicht Beauty and the Beast. Eén van mijn favoriet...
Lees meer >

wayne  |  07-07-2010

Zit toch eerder te wachten op fantasia:)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina