Regisseurs van seizoen 7 van Game of Thrones bekend gemaakt

Regisseurs bekend gemaakt voor seizoen 7 van

Game of Thrones Logo

Het eerste officiële nieuws over Game of Thrones - Seizoen 7 is inmiddels bekend gemaakt. Het betreft de lichting van vier regisseurs voor de afleveringen voor 2017 van deze internationaal succesvolle fantasy-reeks. Het viertal bevat een Game of Thrones-veteraan die terugkeert na het regisseren van een aantal grote Hollywood-films.

Het eerste dat Game of Thrones-fans op zal vallen is het aantal regisseurs. In hter verleden waren er altijd vijf regisseurs betrokken die ieder twee afleveringen regisseerden. HBO heeft nog niet officieel bekend gemaakt dat producenten David Benioff en Dan Weiss het plan hebben om het volgende seizoen tot zeven afleveringen willen beperken. Maar het feit dat er minder regisseurs aan boord zijn voor seizoen 7 wijzen erop dat het volgend jaar dus anders zal zijn.

Dit zijn de regisseurs voor het komende seizoen:

Alan Taylor: Een Emmy-winnaar voor The Sopranos. Taylor was nauw betrokken bij het ontwikkelen van de stijl van de serie toen hij aflevering 9 en 10 van het eerste seizoen regisseerde. Tevens regisseerde hij vier afleveringen van het 2e seizoen. Daarna werkte hij aan Marvel's Thor: The Dark World en Terminator Genisys.

Jeremy Podeswa: De Canadese regisseur van onder meer Boardwalk Empire. Hij regisseerde twee afleveringen van het 6e seizoen.

Mark Mylod: Een terugkomend regisseur van de serie en van Showtime's Shameless en HBO's Entourage. Deze Brit nam twee afleveringen van seizoen 6 onder z'n hoede.

Matt Shakman: Een nieuwkomer bij de serie. Shakman is het best bekend van zijn werk voor FX's It's Always Sunny in Philadelphia, een komdie die erg geliefd is bij Benioff en Weiss. Shakman stond ook aan het roer van afleveringen van AMC's Mad Men, CBS' The Good Wife en FX's Fargo.

Benioff en Weiss vertelden Entertainment Weekly dat de avonturen in de laatste aflevering van seizoen 6 - met name de reis van Daenerys naar Westeros - het begin van het einde van de series betekenen. Die zal naar verwachting nog 13 afleveringen, verdeeld over twee seizoenen, bevatten.

Bron: Entertainment Weekly

HBO logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina