Saawariya - Sony Pictures goes to Bollywood

Saawariya
Sony Pictures goes to Bollywood

Bollywood is hip! Als grootste filmindustrie ter wereld is het een echt fenomeen geworden en bovendien booming business. Sony Pictures ging dan ook de uitdaging aan en heeft als eerste Hollywood major een Bollywoodfilm geproduceerd. De keuze voor dit ambitieuze project viel op de musical Saawariya, Indisch voor ‘eeuwige soulmate’ en gebaseerd op het kortverhaal White Nights van Fyodor Dostoevsky. Met de bejubelde regisseur Sanjay Lila Bhanjali kon dit niet anders dan een visueel spektakel worden. Bhanjali maakte eerder al pareltjes als Straight from the Heart en Khamoshi: The Musical.

Saawariya is een prachtig liefdesverhaal over twee werelden en twee liefdes. Het leven van Raj (Ranbir Kapoor) verandert van de ene op de andere dag. Raj is een dromer, een eenzame jongeman die zich dag en nacht terugtrekt in zijn appartement en zich afsluit van de buitenwereld. Maar dan ontmoet hij de mysterieuze Sakina (Sonam Kapoor) die een belofte opvolgt en op haar geliefde Imaan wacht. Vier nachten tussen droom en werkelijkheid brengen Raj en Sakina door in elkaars gezelschap: zij wacht op haar geliefde, hij wacht op haar liefde...

Fans van Bollywoodfilms, musicals en verbluffend spektakel zijn aan het juiste adres bij Saawariya. Het is een typische Bollywood musical met spectaculaire dansnummers, prachtige kostuums en een geweldige soundtrack die je meesleept in een wervelwind van dromen, verlangens en verleiding.

Hoewel het hun filmdebuut is, spelen, zingen en dansen beide hoofdrolspelers hun ziel uit hun lijf en zetten ze dit liefdesverhaal op ontroerende wijze neer. Ook Bollywoods bad boy Salman Khan en Bollywood queen Rani Mukerji zijn van de partij in dit sprookjesachtige verhaal. Sony Pictures Home Entertainment goes Bollywood, en met grandeur!

Regisseur: Sanjay Lila Bhanjali (Straight from the Heart, Khamoshi: The Musical)
Acteur: Ranbir Kapoor (Karma, India, 1964)
Acteur: Sonam Kapoor (Black)

Productinformatie
Release DVD KOOP: 8 mei 2008
Release Blu-ray KOOP: 8 mei 2008

Genre: Drama, romantiek

Extra op DVD
- Documentaires: “Premiere Night” en “Making the Music”
- Trailers

Recente artikelen

Laatste reacties

Anwar Potter  |  08-05-2008

Ze zijn geen familie. Kapoor is een veelvoorkomende achternaam in India, vergelijkbaar met De Boer in Nederland.
Lees meer >

Marcel Hagels  |  07-05-2008

Volgens mij is dit niets voor mij. Die Bollywood films met de zangstukken. Overigens zijn de hoofdrolspelers familie?
Lees meer >

Peter Neefs  |  30-04-2008

Dit zegt me eigenlijk helemaal niets, al kan ik na een kijkbeurt mijn mening misschien moeten aanpassen...maar of ik mezelf ooit zover krijg valt nog af te wach...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina