Sony breidt line-up 3D Blu-ray-spelers en Home Cinema-spelers uit

Sony breidt line-up 3D Blu-ray-spelers en Home Cinema-spelers uit

3D-kijkervaring en toegang tot online entertainment

Sony introduceert de BDP-S470 3D-ready Blu-ray-speler en heeft bij de, tijdens de CES 2010 in Las Vegas aangekondigde, BDP-S570 Blu-ray-speler 3D ingebouwd. Sony gebruikt geavanceerde beeldtechnologie en een Active Shutter 3D-bril om zeer realistische 3D-beelden weer te geven op een 1080p Full High Definition 3D-televisie. Ook maakt Sony via een software upgrade Full HD 3D Blu-ray disc 'movie-playback' beschikbaar voor 2.1 kanaals of 5.1 kanaals Blu-ray Home Cinema-systemen.

Monolithic Design en meer beschikbare content
De snel toenemende hoeveelheid 3D-films, 3D-concerten en 3D-games content maakt in combinatie met de nieuwe Sony 3D-televisies, zoals de BRAVIA LX900, de woonkamer steeds meer tot het centrum van 3D-entertainment. De vormgeving van de systemen is volledig afgestemd op het nieuwe Monolithic Design-concept.



Tijdens de CES 2010 in Las Vegas kondigde Sony verschillende Blu-ray-spelers en Home Cinema-producten aan. Sony heeft deze producten verbeterd met de meest recente 3D-technologie. Alle producten zijn vormgegeven volgens Sony Monolithic Design.

2.1-kanaals-systemen en 5.1-kanaals all-in-one-systemen
Er zijn twee 2.1-kanaals-systemen via een upgrade geschikt voor de 3D Blu-ray-ervaring. De BDV-F500 heeft desktop of sateliet-luidsprekers voor aan de muur. De volgens het Sony Monolithic Design vormgegeven Home Cinema Systeem, de BDV-F700 heeft twee vloerstaande luidsprekers en een head unit met led-verlichting. De 5.1-kanaals all-in-one systemen (BDV-E370, BDV-E870, BDV-E970W, en BDV-IZ1000W) zijn ook via een software upgrade geschikt voor 3D Blu-ray disc movie playback.

Online content en digitale diensten
Met de nieuwe home entertainmentproducten van Sony is naast toegang tot Full HD 3D-content ook eenvoudig toegang te krijgen tot online entertainment. Met BRAVIA Internet Video is internet via de televisie mogelijk en zijn de Sony televisies klaar om on-demand video’s van sites als YouTube direct weer te geven zonder aan een pc verbonden te zijn. Online diensten als downloadbare widgets maken het mogelijk om realtime updates van onder andere Twitter, Flickr en Facebook direct op het scherm te zien. Naast YouTube zijn ook VideoDetective, Blip.tv, Wired, Podcasts Channel, Howcast, DailyMotion, Concierge, Epicurious, Style, ON Networks, Livestrong, GolfLink en Ford Models te gebruiken.

De BDP-S570 heeft een lan-internetaansluiting en is standaard voorzien van WiFi. De BDP-S470 heeft een lan-internetaansluiting en is WiFi-Ready. Met de optionele Sony usb-WiFi-adapter (UWA-BX100) kunnen de Blu-ray-spelers ook een draadloze internetverbinding tot stand brengen. IP-ruisonderdrukking verbetert verder de kwaliteit van de gestreamde internetbeelden.

DLNA-ondersteuning
Een externe harde schijf of usb-apparaat is eenvoudig aan te sluiten op de usb-poort aan de voorzijde van de Blu-ray-spelers. De spelers bieden DLNA-ondersteuning zodat het zeer eenvoudig is om multimedia content te delen van andere DLNA-gecertificeerde apparaten zoals telefoons, laptops of muziekspelers. Het maakt niet meer uit waar de bestanden thuis zijn opgeslagen. De multimedia content is op verschillende manieren draadloos, via de router in het thuisnetwerk, te benaderen en te tonen op de televisie. Daarnaast ondersteunen de Blu-ray-spelers steeds meer bestandsformaten als DiVx en mkv.

De Gracenote-gebaseerde Entertainment Database Browser is een online dienst die toegang biedt tot namen van albums, titels van nummers en overige cd-informatie. Afspelen van iPod- en WALKMAN-bestanden kan via usb en de speler is te bedienen via iPod Touch of iPhone.

Sony, duurzaamheid en het milieu
Sony werkt een eco-strategie uit op basis van de pijlers Proces, Product en Planeet. Alle inspanningen op dit gebied zijn terug te vinden op www.sony.nl/eco.

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de BDP-S470 is 230,- euro en vanaf april verkrijgbaar.
De adviesprijs van de BDP-S570 is 270,- euro en vanaf juni verkrijgbaar.
De adviesprijs van de UWA-BX100 is 80,- euro en vanaf maart verkrijgbaar.
De adviesprijzen van de Home Cinema-systemen zijn nog niet bekend.


Recente artikelen

Laatste reacties

Roy de Jong  |  15-02-2010

Stond hierin ook al: http://www.dvd.nl/forum/showthread.php?t=73211 Wat wij hier plaatsen zijn de officiele NL persberichten.
Lees meer >

Frank  |  15-02-2010

Klopt, maar dit is het officiële persbericht.
Lees meer >

jack020  |  15-02-2010

Stond hierin ook al: http://www.dvd.nl/forum/showthread.php?t=73211
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina