Sony presenteert selectie van 20 Blu-ray titels die je gezien moet hebben, voordat...

 

 

Op 21 december vergaat volgens de kalender van de Maya’s de wereld zoals wij die nu kennen. Speciaal hiervoor maakte Sony Pictures Home Entertainment een selectie van 20 Blu-ray Discs in HD die je gezien moet hebben voor ‘het einde van de wereld’.

2012 (2009)
2012... Het einde van de wereld zoals voorspeld werd door de Mayacultuur. Nooit eerder was een datum in de geschiedenis zo belangrijk voor zoveel culturen, godsdiensten, wetenschappers en regeringen.

The 6th Day (2000)
Helikopterpiloot Adam Gibson overleeft een ernstig ongeluk en keert ongedeerd huiswaarts. Daar komt hij tot de ontdekking dat een gekloonde versie van hemzelf zijn plaats in het gezin heeft overgenomen. Als degenen die Gibson illegaal hebben gekloond erachter komen dat de ‘originele’ Adam nog leeft, doen ze er alles aan om hem alsnog van de aardbodem te laten verdwijnen...

Takers (2010)
Een spectaculaire actie-thriller met Matt Dillon en Paul Walker. Na een aantal geniale bankovervallen wil een team van beroepscriminelen nog één grote slag slaan. Buit: 25 miljoen dollar. Het enige obstakel is een politieman die er alles aan doet om het misdrijf op te lossen en de daders te pakken. Een film met de snelheid van een bloedstollende rollercoaster, vol bochten en onverwachte wendingen. Met bijrollen van Chris Brown en Hayden Christensen.

Boondock Saints II (2009)
Troy Duffy, schrijver en regisseur van The Boondock Saints, brengt het vervolg op de cultfilm over de MacManus broers. Met Sean Patrick Flannery, Norman Reddus, Clifton Collins Jr., Julie Benz en Billing Connolly. De broers hebben zich samen met hun vader Il Duce verscholen in de valleien van Ierland. Als hun geliefde priester wordt vermoord en zij daar de schuld van krijgen, besluiten de legendarische burgerwachters van Boston wraak te nemen en terug te keren naar Boston. Daar gaan ze de strijd aan tegen diegenen die verantwoordelijk zijn voor de moord... the Saints are back!

The Green Hornet (2011)
Britt Reid wil niet werken, alleen maar feesten. Totdat hij op een avond een supercoole carrière ontdekt: actieheld. Als de Green Hornet gaat hij, samen met zijn slimme hulpje en vechtsportspecialist Kato, de strijd aan met de onderwereld van LA, geleid door de zware jongen Chudnofsky. Zelfs Britts secretaresse Lenore (Cameron Diaz) weet niets van de nachtelijke avonturen van het duo. In stijl en met een arsenaal aan bijzondere wapens, zetten de Green Hornet en Kato zich in voor gerechtigheid en maken ze van elke missie een mix van waanzinnige actie en hilarische humor.

Terminator Salvation (2009)
In een post-apocalyptische wereld waarin de robot-overheersers aan de macht zijn, probeert rebellenleider John Connor (Christian Bale) een verzetsleger te organiseren tegen het superieure Skynet. Hij moet echter eerst zijn eigen vader, Kyle Reese, proberen te redden. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een geheimzinnige vreemdeling. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

Legion (2010)
In een afgelegen truckersrestaurant wordt het lot van de wereld bepaald. De legers van het kwaad hebben zich verzameld. Een groep mensen wordt onbewust gerekruteerd en bewapend door de aartsengel Michaël. Hun missie: Bescherm een serveerster en haar heilige, ongeboren kind tegen het gewetenloze, bloeddorstige, duivelse legioen. Met Dennis Quaid, Tyrese Gibson en Lucas Black.

Priest (2011)
In een verwoeste wereld woedt al eeuwenlang een wrede oorlog tussen mensen en vampiers. Als een Warrior Priest hoort dat zijn nichtje ontvoerd is door een nieuwe stam genadeloze vampieren, wordt het een persoonlijk gevecht. Om haar te redden moet hij breken met zijn heilige gelofte en op jacht gaan naar de nieuwe killers. Een kruistocht vol bloeddorstige actie, gebaseerd op de veelgeprezen striproman.

Ghost Rider (2007)
Gebaseerd op een personage uit de Marvel comics-reeks, geeft stunt-motorrijder Johnny Blaze zijn ziel af om een brandende burgerwacht te worden. Zo kan hij vechten tegen de op macht beluste Blackheart, de zoon van de duivel.

Hancock (2008)
Met macht komt verantwoordelijkheid, dat weet iedereen. Iedereen, behalve Hancock. Hij is onbeschoft, meestal dronken, sarcastisch en wordt niet begrepen. Toch vervullen Hancock’s goedbedoelde heldendaden hun functie, maar zorgen ook voor enorm veel schade. Hoe dankbaar de burgers van L.A. hun lokale held ook zijn, ze beginnen zich toch af te vragen waar ze deze vent aan hebben verdiend. Het kan Hancock toch weinig schelen wat mensen van hem vinden, totdat hij het leven van PR-man Ray redt. Hancock komt voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan: hij moet zich realiseren dat zijn manier misschien toch niet de juiste manier is, wil hij het volhouden als held.

District 9 (2009)
Deze film toont ons een wereld waarin buitenaardse wezens op onze planeet landen en terechtkomen in een sloppenwijk nabij Johannesburg. De controle over de buitenaardse wezens wordt uitbesteed aan Multi-National United (MNU), een privé-bedrijf dat onverschillig is voor het welzijn van de wezens. Wanneer een terreinarbeider van MNU, Wikus Van De Merwe, een mysterieus virus oploopt, bereikt de spanning tussen de buitenaardse wezens en de mensen een hoogtepunt. Achtervolgd en opgejaagd door de straten van het lugubere aliën getto, ontdekt Wikus hoe het voelt een outsider te zijn op je eigen planeet.

Hanna (2011)
De 16-jarige Hanna (Saoirse Ronan) is intelligent, nieuwsgierig en knap. En ze is een huurmoordenaar, getraind door haar vader in de wildernis van het noordpoolgebied. Maar nu is ze terug in de beschaving, waar een gewetenloze CIA-agente (Cate Blanchett) op Hanna jaagt om haar bestaan uit te wissen. Hanna moet vechten voor haar leven en de persoon uitschakelen die de verantwoordelijkheid draagt voor wat ze geworden is.

Salt (2010)
Evelyn Salt (Angelina Jolie), een loyale CIA-agent, slaat op de vlucht als een Russische overloper haar ervan beschuldigt een Russische spionne te zijn. Er wordt een klopjacht op haar geopend en Salt moet al haar vaardigheden aanwenden om niet gepakt te worden. Een actie-thriller die tot het eind onvoorspelbaar blijft.

Crank: High Voltage (2009)
Huurmoordenaar Chev Chelios is terug. Chev overleefde de duik uit een helikopter en een dolle rit door de straten van Los Angeles. Hij kwam op krachten en voelt zich goed ... tot hij ontdekt dat zijn ver onverwoestbare hart werd vervangen door een kunstmatige pomp op batterijen. Nadat hij ontdekt dat zijn hart moet dienen als een transplantatie bij een Triade-bendeleider, slaat Chev de handen in elkaar met zijn vriendin Eve om het terug te stelen. Voor de tijd om is en de batterijen plat, moeten de twee het hoofd bieden aan Chinese gangsters, Mexicaanse bendeleden, boze pornosterren en het kruim van Los Angeles in deze polsversnellende, op adrenaline lopende actiethriller.

Bad Boys (1995)
Twee undercoveragenten moeten binnen 72 uur het gestolen bewijsmateriaal van de Miami Police zien terug te krijgen. Door de situatie worden ze gedwongen om van identiteit te wisselen. Marcus is dan even vader van Mike’s drie kinderen en Mike neemt het vrijgezellenleven van Marcus over. De vraag is ‘Gaat dit werken?’

Black Hawk Dawn (2001)
Black Hawk Dawn is het zeer aangrijpende, waargebeurde verhaal over een missie van het Amerikaanse leger in Mogadishu, Somalië. In het kader van een vredesmissie van de Verenigde Naties wordt een groep jonge elite-soldaten naar Mogadishu gestuurd. Hun opdracht is om een aantal topofficieren van een Somalische krijgsheer te ontvoeren om zo een einde te maken aan de burgeroorlog die het land kapot maakt.

The Punisher (2004)
Special Agent Frank Castle heeft een perfect leven dat hem plotseling afgenomen wordt door een gewetensloze crimineel Howard Saint. Hierdoor verandert Frank in een totaal ander persoon. Hij heeft nog maar één levensdoel: keiharde wraak. Zijn meedogenloze plan is bijna voltooid als hij eindelijk oog in oog komt te staan met de man die hij zo verschrikkelijk haat. The Punisher tegen The Saint kan maar één winnaar hebben...

Hellboy (2004)
In de nadagen van WOII wordt tijdens een Nazi-experiment een zeer ongewone held geboren: Hellboy. Wetenschapper Dr. Broom redt Hellboy uit de handen van de Nazi’s en leert hem zijn gaven te gebruiken om het kwaad te bestrijden. In Dr. Broom’s uiterst geheime organisatie wordt Hellboy ingezet om hardhandig af te rekenen met het gevaarlijkste gespuis van de aarde. Maar als de man die Hellboy ooit geschapen heeft, hem wil dwingen zijn krachten te gebruiken om de wereld te vernietigen, ontstaat er een strijd die zelfs voor de keiharde Hellboy teveel lijkt te worden.

World Invasion: Battle Los Angeles (2009)
Het einde van de beschaving dreigt als vijandige aliëns de planeet aanvallen. De grootste steden ter wereld worden getroffen en Los Angeles is het laatste bolwerk van waaruit de mens een hevige strijd tegen de indringers voert. Een marine-eenheid, onder leiding van een sergeant, gaat het gevecht aan met een ongekende vijand in deze science-fiction actiefilm.

Tears of the Sun (2003)
De Amerikaanse luitenant A.K. Waters wordt samen met zijn legereenheid gestuurd naar Nigeria om de dokter Lena Kendricks te redden. De reden hiervoor is dat het niet meer veilig voor haar is om te verblijven in het land, omdat er een militaire staatsgreep heeft plaatsgevonden op de regering. Kendricks wil het liefst blijven bij de lokale bevolking, maar luitenant Waters moet zijn missie succesvol voltooien, dus doet hij net alsof hij iedereen in veiligheid wil brengen. Wanneer ze eenmaal zijn aangekomen bij de helikopter om uit het land te ontsnappen, neemt Waters enkel Kendricks mee om te vertrekken.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

jeroeni  |  18-12-2012

:rolleyes: Sorry, maar sommige titels op die lijst zullen juist de laatste zijn waar ik aan zal denken om te kijken als de wereld vergaat. Als ik nog maar een p...
Lees meer >

HBx2000  |  18-12-2012

:rolleyes: Sorry, maar sommige titels op die lijst zullen juist de laatste zijn waar ik aan zal denken om te kijken als de wereld vergaat. Als ik nog maar een p...
Lees meer >

Digi-gek  |  18-12-2012

:rolleyes: Sorry, maar sommige titels op die lijst zullen juist de laatste zijn waar ik aan zal denken om te kijken als de wereld vergaat. Als ik nog maar een p...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina