Sony PS3 met Blu-Ray vanaf 11 november te koop

Sony heeft officieel bekend gemaakt dat het de PlayStation 3 op 11 november zal lanceren. Dit zal gebeuren in Japan en vanaf 17 november is de PS3 ook in de Verenigde Staten, Europa en andere regionen verkrijgbaar. Prijzen beginnen vanaf 500 dollar.

Er zullen twee versies beschikbaar komen, net zoals dat was met de Xbox 360. De ene uitvoering krijgt een 20GB harde schijf en kost 500 dollar, de andere uitvoering krijgt een 60GB harde schijf en kost maar liefst 600 dollar. Daarmee is de PS3 ook meteen de duurste console ter wereld.


De PlayStation 3 ligt vanaf 17 november in de schappen

Sony verwacht nog dit jaar 4 miljoen exemplaren van de PlayStation 3 aan de man te brengen en dat het bij de lancering in november 2 miljoen stuks gereed heeft. Dat Sony’s next-generation console pas een jaar na de release van Microsoft’s Xbox 360 komt, heeft volgens Sony ook voordelen. Zo heeft de PS3 een Blu-ray station en verbeterde draadloze controllers.

Onderzoek naar de fabricagekosten van één PlayStation 3 console laat zien dat dit ongeveer 900 dollar bedraagt. Ondanks de hoge prijs van 600 dollar voor de PS3 met 60GB harde schijf, maakt Sony hier nog steeds verlies op. De componenten die de PS3 zo duur maken om te fabriceren zijn het Blu-ray station en de Cell processor. Na drie jaar zouden de fabricagekosten gedaald zijn tot 320 dollar, maar dit zou ook eerder kunnen zijn als de productie van Blu-ray stations op gang is gekomen of als er qua processor overgestapt wordt op een ander productieproces. De winst zit die Sony haalt zit in het begin in de games zelf.

Recente artikelen

Laatste reacties

Swanski  |  07-09-2006

Verkoop verplaatst naar maart 2007, Amerika & Japan zouden de PS3 al kunnen kopen op de kerstdagen volgens rtl7 nieuws...(net op tv geweest). IS er al iets b...
Lees meer >

Symphony X  |  06-09-2006

Verkoop verplaatst naar maart 2007, Amerika & Japan zouden de PS3 al kunnen kopen op de kerstdagen volgens rtl7 nieuws...(net op tv geweest).
Lees meer >

Michael Hamers  |  28-08-2006

Zodra er maar weer eens wat positief nieuws is over die ps3 moet je de sony fanboys weer eens horen draven... Volgens mij was microsoft er nog altijd een jaa...
Lees meer >

8t88  |  26-08-2006

maar het kan wel een standaard worden. het is een kwestie van tijd we zien wel. wat het word geduld dan zien we het. over 1 a2 jaar wel of dat bijde formaate...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina