Sony: Vandaag introductie Playstation Portable

DE PSP (PlayStationPortable) WORDT VANDAAG IN HEEL EUROPA GEÏNTRODUCEERD

Bij de introductie al 30 PSP-gametitels en 30 films. 60 games en 100 films tegen de kerst!

Londen, 1 september 2005 - Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) introduceerde vandaag zijn lang verwachte PSP PlayStation Portable) handheld entertainmentsysteem op de Europese markt, alsmede in heel Australië en Nieuw-Zeeland. Na de succesvolle introductie van de PSP in Japan en de VS, en na de meer dan 5 miljoen PSP-systemen die wereldwijd al werden geleverd, staan Europese consumenten wanhopig te springen om de hand te leggen op het \'must have\' onder de entertainmentsystemen van dit moment. SCEE heeft 1 miljoen PSP-systemen gereserveerd voor de eerste dag van de introductie in Europa, Australië en Azië, en terwijl de vooruitbestellingen van het PSP Value Pack ter waarde van € 249 (£ 179) de verwachtingen ruimschoot overtreffen, zullen veel winkeliers in Europa op woensdag 31 augustus om middernacht hun deuren openen om de enthousiaste fans tevreden te stellen.

PSP is een volledig geïntegreerd draagbaar entertainmentsysteem, klaar om de markt voor handheld draagbare entertainmentapparatuur op zijn kop te zetten. De PSP-systemen omvatten games, muziek, films, fotografie, communicatie en draadloos netwerken en spreken voor zich in de indrukwekkende en diverse introductiereeks van UMD -gametitels, UMD -videotitels en UMD  - muziekcontent (zie bijlage). Toonaangevende uitgevers en studio\'s hebben zich bereid verklaard een steeds groeiende stroom content te leveren voor \'s werelds meest geavanceerde handheld entertainmentsysteem.

PSP in Europa zal meer dan 30 gametitels op de markt brengen, die alle speciaal ontwikkeld zijn om het onderste uit de kan te halen van het verbazingwekkende high-resolution TFT-breedbeeldscherm van het PSP-systeem. Dankzij de klassieke PlayStation-merken die aan het nieuwe format zijn aangepast, en daarnaast een aantal geheel nieuwe eigenschappen kennen, biedt de gamecatalogus nu voor elk wat wils. Voor snelheidsduivels is er het nieuwe turbospel Ridge Racer ; sportliefhebbers kunnen hun vaardigheden tentoonspreiden in World Tour Soccer en Everybody\'s Golf ; er is doldwaze apekool in Ape Academy  met minigames van apenhockey tot de "1m sprint"; en het legendarische MediEvil  : Resurrection biedt actie, humor en een avontuur dat op alle niveaus een uitdaging vormt voor de gamer.

Een belangrijke eigenschap van de PSP is zijn Wireless LAN-functie, waardoor gebruikers via een \'WiFi-hotspot\' verbinding kunnen maken met het internet en online kunnen spelen via een draadloos netwerk. In de draadloze Ad Hoc-mode kunnen maximaal 16 PSP-systemen ook rechtstreeks met elkaar worden verbonden, zodat het mogelijk is een head-to-headcompetitie te spelen met andere spelers in de directe omgeving.

Van draadloze functionaliteit is ook handig gebruik gemaakt in veel gametitels die bij de introductie beschikbaar zijn; dankzij gamesharing kunnen bezitters van games als WipEout  Pure en Fired Up  niveaus van hun game delen met andere PSP-gebruikers, terwijl met WipEout Pure gamers nieuwe wagens, tracks en andere content naar de Memory Stick kunnen downloaden om het plezier in de game nog verder te vergroten. FORMULA ONE -fans zullen in staat zijn hun spel met een eindejaarspakket voor F1 Grand Prix uit te breiden, inclusief alle startopstellingen van het seizoen en met als bonus een historische wagen.

PSP heeft ook ongelooflijke ondersteuning gekregen van third-partyuitgevers en er zullen meer dan 20 thirdparty-gametitels van \'s werelds topuitgevers beschikbaar zijn op het moment van de eerste introductie, en meer dan 50 voordat het topseizoen rond de kerst van start gaat.

Het nog nagalmende succes van het UMD-videoformat in de VS is nog een bewijs dat PSP een allesomvattende entertainmentervaring biedt. PSP zal van start gaan met 30 films van verschillende Hollywood-studio\'s zoals Sony Pictures, Twentieth Century Fox, Buena Vista en Universal. Nu studio\'s van plan zijn met hun dvd-uitgiftes de "dag en datum" vrij te geven, en er een uitgebreide catalogus van zo\'n 100 films gepland zijn voor uitgifte op UMD-video tegen de kerst, kunnen Europese PSP-bezitters een ongeëvenaarde keuze uit entertainment tegemoet zien.

Het genoegen om naar muziek te luisteren is een belangrijk onderdeel van PSP\'s opwindende entertainmentaanbod en, behalve het afspelen van muziek die in mp3-, ATRAC 3plus- en MPEG-4 AAC-format is opgeslagen op de Memory Stick, zullen er ook muziekvideo\'s op UMD Music Videos beschikbaar zijn. Gedurende de eerste introductie zullen er drie klassieke muziekvideo\'s beschikbaar zijn van Sanctuary Visual Entertainment: Iron Maiden - Rock in Rio, INXS - Live Baby Live en Bob Marley- Live from Santa Barbara Daarnaast zijn er nog acht titels van Sony BMG verkrijgbaar met daarop compilaties van Usher, Outkast en The Offspring, en liveconcerten van Foo Fighters, Rage Against The Machine, Good Charlotte en Incubus, en met nog veel meer muziekvideo\'s die gepland staan voor uitgifte in de aanloop naar de kerst.

"PSP\'s voor de Europese markt zullen ook profiteren van de laatste upgrade voor de systeemsoftware", legde David Reeves, president van SCEE uit. De Europese PSP\'s zullen de laatste en meest actuele software bevatten die beschikbaar is. Met de introductie van een internetbrowser om het downloaden van gametrailers en videocontent van WiFi-hotspots te vergemakkelijken, met een nieuwe codec voor het optimaliseren van de kwaliteit van videocontent op de Memory Stick, en een schat aan andere verbeteringen om de gebruikerservaring te versterken, zullen Europese consumenten niet alleen het meest geavanceerde en opwindendste draagbare entertainmentapparaat krijgen dat ooit is gemaakt, maar zullen ze ook in staat zijn hun PSP\'s continue te upgraden zodra er nieuwe functionaliteit wordt aangekondigd."

Recente artikelen

Laatste reacties

El Barto  |  16-09-2005

Ik was eens in de reviews hier aan het lezen, en nu zegt de een dat de PSP een plasma scherm heeft terwijl de ander weer zegt dat het een lcd scherm is. Wat is ...
Lees meer >

Worp3  |  09-09-2005

Ik was eens in de reviews hier aan het lezen, en nu zegt de een dat de PSP een plasma scherm heeft terwijl de ander weer zegt dat het een lcd scherm is. Wat is ...
Lees meer >

rientio  |  09-09-2005

Ik was eens in de reviews hier aan het lezen, en nu zegt de een dat de PSP een plasma scherm heeft terwijl de ander weer zegt dat het een lcd scherm is. Wat is ...
Lees meer >

Worp3  |  08-09-2005

De Gameboy is niet echt volwassen, zeker niet qua verschenen games. Het woordt BOY in de naam zegt wat dat betreft al genoeg. De gameboy is dan weer een afle...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina