Sport1 en Film1 lanceren HDTV-kanalen bij wereldkampioenschap voetbal

Amsterdam, 21 februari 2006 – De nieuwe betaal-TV-zender Sport1 zal het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland in HDTV (High Definition TV) uitzenden. Begin juni gaat Sport1 als eerste Nederlandse HDTV-sportzender van start met het oog op het wereldkampioenschap dat op 9 juni begint. De zender zal daarna ook wedstrijden uit de belangrijkste Europese voetbalcompetities en vele andere internationale sportwedstrijden in het HDTV-formaat uitzenden. Begin juni wordt ook het HDTV-kanaal van Film1 gelanceerd met de nieuwste Hollywoodfilms in het HDTV-formaat.

De lancering van deze twee HDTV-kanalen is een belangrijke stap voorwaarts voor het beschikbaar maken van deze superieure vorm van televisie kijken aan Nederlandse huishoudens. chellomedia, de eigenaar van Sport1 en Film1, heeft hiertoe een overeenkomst gesloten met de digitale kabelplatformen van UPC, Essent, Multikabel en CAIW. Deze Nederlandse kabelbedrijven bereiden momenteel hun technische infrastructuur voor op de lancering van HDTV-diensten. De zeer grote capaciteit van de kabelinfrastructuur maakt digitale kabel het meest geschikt voor HDTV-uitzendingen.

Na de overname van de film- en sportrechten van het Nederlandse Canal+ eind vorig jaar heeft chellomedia zich eerst geconcentreerd op de lancering van Sport1 en Film1 als digitale betaal-TV dienst. Hoofddoel was meer content en meer kanalen voor de consument tegen een lagere prijs. De lancering van de HDTV-kanalen voor Sport1 en Film1 is een logische volgende stap in de bedrijfsstrategie om de grootste aanbieder van sport en films in Nederland te worden. Een andere stap, vooruitlopend op de HDTV-lancering, is de overschakeling van Film1 en Sport1 naar een zogenaamd ‘anamorph breedbeeldformaat’ (16:9) in plaats van het tot nog toe gebruikelijke 4:3 schermformaat voor analoge televisie (voor zover het beschikbare beeldmateriaal dit toelaat).

HDTV: veel beter beeld en geluid
Managing director Jeroen Bergman van chellomedia Benelux voegt hieraan toe: “Steeds meer consumenten kopen flatscreen TV’s om van een hogere kijkkwaliteit te genieten. Uitzendingen in HDTV bieden daarbij een veel betere beeld- en geluidskwaliteit dan de huidige standaard. HDTV (High Definition Television) is de televisie van de toekomst en de belangrijkste technologische vernieuwing sinds de overgang van zwart-wit naar kleurentelevisie. We zijn er trots op dat we aan de wieg staan van de toekomst met deze nieuwe standaard van tv-kijken.” Om in het HDTV-formaat te kunnen kijken is een HDTV-geschikte TV en een HDTV geschikte digitale decoder nodig.

Film1 en Sport1
Film1 en Sport1 zijn Nederlandse betaal-TV-zenders van chellomedia, de Europese content en digitale services-divisie van Liberty Global, Inc. Film1 biedt vier filmkanalen en zendt topfilms uit die voor het eerst op de Nederlandse TV te zien zijn. Dit varieert van blockbusters tot meer ‘independent’ en art-housefilms.
Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Deze zender kan tot maximaal acht sportkanalen worden uitgebreid waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het sportaanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, honkbal, darts, golf en tennis te zien.

Liberty Global (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK), de grootste kabelexploitant buiten de Verenigde Staten, heeft belangen in aanbieders van breedband, distributie en programma’s, met name in Europa, Azië en de Pacific, en Midden- en Zuid-Amerika.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

bonuskaart  |  03-03-2006

Casema biedt het WK in HD-kwaliteit aan Abonnees van de kabelbedrijven Casema en Essent Kabelcom kunnen in juni de NOS-uitzendingen van het WK voetbal gratis...
Lees meer >

gu22i  |  01-03-2006

HD ziet er echt heel veel beter uit dan DVD, het beeld heeft vijf maal zoveel beeldpunten. Films worden dus zeker niet vanaf DVD uitgezonden, maar vanaf high-de...
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  01-03-2006

HD ziet er echt heel veel beter uit dan DVD, het beeld heeft vijf maal zoveel beeldpunten. Films worden dus zeker niet vanaf DVD uitgezonden, maar vanaf high-de...
Lees meer >

gu22i  |  01-03-2006

wat zou het verschil zijn, hd of normaal Zijn de films die uitgezonden worden, dan niet van een dvd?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina