TDM: Killing a Beatle vanaf 20 oktober op DVD

TDM Entertainment presenteert:
Killing a Beatle
John Lennon 1940 -1980

20 oktober op DVD

Op 8 december 2005 is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische John Lennon werd vermoord. Wie kan zich deze dramatische gebeurtenis niet als de dag van gisteren herinneren?

De uitzonderlijke DVD KILLING A BEATLE toont u het leven van deze bijzondere Beatle. Afkomstig uit Liverpool, groeide de rasartiest John Lennon met ‘The Beatles’ uit tot een wereldster van formaat. De documentaire brengt de wereldwijde gekte rondom ‘The Beatles’ en de speciale rol van Lennon binnen deze immens populaire popgroep nauwgezet in beeld. Natuurlijk ontbreekt het einde van de groep en de invloed die Lennon’s vrouw Yoko Ono daarop had, niet.

John Lennon en Yoko Ono schrijven samen wereldgeschiedenis in hun bijzondere strijd voor wereldvrede. Eind jaren ’70 zijn er tussen de voormalige Beatles leden gesprekken om de groep nieuw leven in te blazen. Als John Lennon op 8 december 1980 na een lange dag in de studio naar huis gaat, vindt hij de dood en spat de droom van duizenden fans onomkeerbaar uiteen. Want voor zijn appartement in het Dakota gebouw in New York stond de 25 jarige Mark David Chapman hem met een geladen pistool op te wachten. Hij roept zijn idool… Lennon kijkt om en wordt met 5 kogels in zijn arm en rug geraakt. Pistool-schoten galmen na als hij ineen zakt op de stoep voor zijn huis in New York.

Op 8 december 1980 wordt John Lennon in het Roosevelt ziekenhuis dood verklaard. Hij is slechts 40 jaar geworden.

In Killing a Beatle vertelt Mark Chapman, zijn moordenaar en ooit grootste fan, voor het eerst zijn complete verhaal. Van adoratie tot haat. En vooral, het waarom! Killing a Beatle is tevens een prachtig document over het bijzondere leven van John Lennon. Een must voor iedere ‘The Beatles’ fan.

Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Lengte: ± 88 minuten
Geluid: 2.0 Dolby Stereo
Beeld: 4:3
Consumentenadviesprijs: EUR 14,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina