Teufel komt met nieuwe Home Theater set

Opvolger Theater 2 van Teufel

Teufel is in 1979 in Berlijn opgericht en is momenteel dé Europese marktleider voor directe verkoop van luidsprekersystemen. Onder steeds meer Home Theater liefhebbers staat Teufel bekend om een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en is de Theater 2 bijna een standaard voor compacte Home Theater sets. Nu is er de opvolger, de Teufel Theater 200.

Deze opvolger bestaat uit een 5.1 set waaronder de T200C Center speaker, twee T200F Front speakers, twee T100D dipool rear speakers en de T2000SW subwoofer.
Deze volledige reeks is voorzien van compleet nieuw ontwikkelde drivers en tweeters met Neodymium technologie. Dit zorgt voor een zeer dynamisch, ruimtevullend en uitgebalanceerd geluidsbeeld. Bovendien heeft men "Klippel" technologie toegepast om de drivers te optimaliseren. Daarnaast zorgt dit voor een minimale vervorming.

Fronts en center

Bij zowel de center als de fronts is een aparte tweeter aangebracht op de behuizing die ook iets naar achteren is geplaatst. Dit zorgt ervoor dat eventuele verschillen in vertragingstijd tussen de conussen wordt opgeheven. Bij de T200F front speakers is er voor gekozen om deze naar achteren geplaatste tweeters wel in de kast te integreren in tegenstelling tot de center. Het uiteindelijke resultaat hiervan is een nog betere geluidservaring.

Rears

De twee T100D rear speakers zijn voorzien van een in- en uitschakelbaar dipool systeem voor een intense Home Theater beleving. Wanneer dit is ingeschakeld kunnen deze rechtstreeks aan de muur bevestigd worden zonder dat er direct gehoord wordt waar ze zich bevinden. Met een uitgeschakeld dipool systeem zijn het T100F front speakers en kunnen ze op een standaard of als boekenplankmodel geplaatst worden. Het is duidelijk zichtbaar dat deze modellen dubbel voorzien van tweeters en midden-toners welke recht tegenover elkaar geplaatst zijn. Toch lijkt dit geen invloed te hebben op het omni-bidirectionele karakter van deze dipool speakers.


Subwoofer

Een Home theater systeem is natuurlijk niet compleet zonder een subwoofer en ook die zit hierbij, de T2000SW. Met een frequentiebereik van 28Hertz tot 200 Hertz zul je niet veel missen van de LFE effecten. De 3300mm woofer bevidn zich in een bass reflex behuizing en weegt samen met de ingebouwde 250 Watt versterker maar liefst 25 Kilogram. Dit is goed voor een flinke dosis bass tonen.

Eindoordeel

Al met al dus een welkome en waardige opvolger lijkt het. De set is geschikt voor ruimtes tot ongeveer 50 vierkante meter en kan dus bijna elke normale woonkamer voorzien van een goede filmbeleving. De Teufel Theater 200 is verkrijgbaar voor €899 en is te bestellen via de teufel website. Met een garantie van twaalf (12!) jaar op de luidsprekers, drie jaar op versterkers en andere elektronische componenten en een kosteloze testperiode van acht weken kun je hier geen miskoop aan doen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Marcel Hagels  |  15-04-2010

Ik denk dat als ik mijn huidige speakers ga vervangen dat dit een set van Teufel wordt,
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina