Universal Pictures: DVD releases in november

Universal Pictures: DVD releases in november


LASSIE
2005

Deze echte familiefilm speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Engels mijnstadje. Het is een erg moeilijke tijd en de familie Carraclough is gedwongen om hun geliefde Lassie te verkopen aan de hertog van Rudling. Ze wordt meegenomen naar het afgelegen kasteel van de hertog helemaal in het noorden van Schotland en als ze uiteindelijk weet te ontsnappen moet ze de lange weg naar huis weten te vinden. Onderweg maakt ze ongelooflijke avonturen mee en ziet ze de mooiste landschappen, en dat allemaal om thuis te komen voor Kerstmis.

Release: 2 november

Genre: Family Entertainment
Met: Samantha Morton, Peter Dinklage, Peter O’Toole, Jemma Redgrave, Kelly MacDonald
Regie: Charles Sturridge
Duur: 95
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels DD 2.0
NL DD 2.0

Extra’s: Van Dog naar Hond: De dub van Lassie


HARRIE JEKKERS
DE COMPLETE VERZAMELBOX

Het gelijk van de koffietent (1990)
Regelmatig wordt Harrie op het podium links en rechts ingehaald door zichzelf. Links brengt hij een ode aan twee post-progressieve tweeverdieners. Aan de rechterkant zien we een gezellige Haagse koffietent. Maar altijd keert hij terug in het midden, misschien wel omdat daar zijn waarheid ligt.

Met een goudvis naar zee (1992)
Jekkers roept op het podium regelmatig zijn ikken bij elkaar. Tijdens deze reis door de tijd vertelt hij over zijn Haagse oom Jan, die de verschillende ikken rijkelijk voorziet van goede raad en zinvolle adviezen: “Als je teveel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen.”

Het geheim van de lachende piccolo (1995)
Opnieuw maak Harrie Jekkers zingend en vertellend een reis om zijn eigen wereld. Dit keer doet hij Spanje aan, waar het mislukte nietsdoen plaatsvindt. En hij gaat regelmatig op bezoek bij zijn oude vriend Rik, een Haagse beroepswerkeloze. Maar Jekkers reist ook terug in de tijd, naar de vijftiger jaren. Daar vindt hij uiteindelijk de oplossing voor het probleem dat hem in Spanje heeft beziggehouden..wordt hij veranderd in een pompoen. Het is zaak voor Visscher deze laatste en moeilijkste avond ook de ogen open te houden.

Jekkers en Koos, het geheim achter de liedjes (1999)
Dit keer is Harrie niet alleen, maar samen met zijn tekstschrijver Koos Meinderts met wie hij al dertig jaar bevriend is en al twintig jaar samenwerkt. De cabaretier en zijn tekstschrijver zullen op humoristische wijze uit de doeken doen hoe deze samenwerking destijds toevallig tot stand kwam, nu al twintig jaar voortduurt en heeft geleid tot een enorm aantal liedjes, verhalen, boeken en theatervoorstellingen.

Release: 2 november

Format: 4 DVD’s


BERT VISSCHER
VERZAMELBOX 1991-2005

Voor alle cabaretliefhebbers, fans en verzamelaars: de Bert Box! De complete shows van 1991 tot en met 2002 in een prachtige verzamelbox.

Don Chaôt en de foute architect (1991)
Een leeg podium bij aanvang van de voorstelling en aan het eind de gebruikelijke chaos.

Jammer (1992)
Bert rent in bizarre uitmonsteringen van attribuut naar attribuut, voortdurend pratend, dansend, springend en ruziënd met zijn Friese stalknecht Pieter

Fijne Nuances (1994)
Al bijna zeven dagen is Bert wakker gebleven. En dat moet ook wel, anders wordt hij veranderd in een pompoen. Het is zaak voor Visscher deze laatste en moeilijkste avond ook de ogen open te houden.

Voor ons hoeft het niet (1997)
Op een opgeheven en vervallen station staat de stationschef van Fisq te wachten tot hij opgehaal wordt. Al een jaar overigens. Om het wachten te bekorten verhaalt hij over spulletjes die al in de koffer zijn gepakt.

Geluk zit in hele grote dingen (1999)
Eén ding is zeker tijdens dit theaterspektakel in 63 bedrijven zien we in het spel van Visscher opnieuw die prachtige invloed van de Engelse school. Ach, kenners zien dat direct!

Nee, dan Lourdes (2002)
Het lijkt dan toch door te gaan. Een nieuwe attractie in het dorp. Onder leiding van Bert wordt het groter, sneller en vooral moderner.

Release: 2 november

Format: 4 DVD’s


BARBIE EN DE 12 DANSENDE PRINSESSEN

Volg Barbie als de mooie Prinses Genevieve en haar elf dansende prinsessenzusjes als zij een geheime toegang ontdekken naar een wonderbaarlijke, magische wereld waar wensen uitkomen! Maar wanneer hun vader het gevaar loopt zijn koninkrijk kwijt te raken moeten Prinses Genevieve en haar zusjes samenwerken om de zaak tot een goed einde te brengen en hun vader te redden. Ze leren dat de kracht van familie ieder obstakel kan overwinnen!

Release: 9 november

Genre: Family Entertainment
Regie: Greg Richardson
Duur: 83
Beeld: 16:9 enhanced anam.
Audio: Engels & NL DD 5.1

Extra’s:
- Shine muziekvideo
- Dansen op de wolken: de making of
- Leuk memoryspel
- Trailer Barbie Princess-collectie
- Wereld van Fairytopia Trailer


UNITED 93

United 93 is het kritisch bejubelde, uitermate aangrijpende en onvergetelijke relaas van hoe een veertigtal reizigers uit alle lagen van de bevolking de handen in elkaar sloegen om met gevaar voor eigen leven het hoofd te bieden aan de terroristen die van hun vliegtuig het vierde vernietigingswapen wilden maken.

EERBETOON
De Britse regisseur en tevens scenarist Paul Greengrass (The Bourne Supremacy, Bloody Sunday) wil met zijn pijnlijk eerlijke, compromisloze en ontroerende film een eerbetoon brengen aan de heldhaftigheid van de passagiers van United Airlines Flight 93. Op 11 september 2001, de dag dat Amerika werd wakker geschud door de zwaarste terroristische aanslag die het ooit op eigen bodem te verduren kreeg, speelden zij de hoofdrol in een onafwendbaar drama.

ZONDER FRANJES
De zorgvuldig gedocumenteerde film werd gedraaid met de volle steun en betrokkenheid van de families van de passagiers en bemanningsleden die het leven lieten, alsook met de bijdragen van de vluchtleiders en het betrokken was. In die optiek is United 93 niet alleen een fascinerend en inspirerend portret van moed en vastberadenheid, maar ook de eerste grote speelfilm die zonder franjes de gebeurtenissen van 11 september vertelt.

REALTIME
Het verhaal, dat zich in realtime ontvouwt, neemt de officiële verslagen als uitgangspunt om de schokkende gebeurtenissen te reconstrueren. We volgen in United 93 niet alleen de wanhopige strijd aan boord van het vliegtuig, maar ook de acties en reacties van de vluchtleiders die op de begane grond met lede ogen moesten toekijken hoe het drama zich voltrok. Kenny Nacke, de broer van passagier Louise J. Nacke II vat het zo samen, “Deze mensen moeten stuk voor stuk geëerd, gekoesterd en herinnerd worden.”

ONBEKENDE ACTEURS
Om de film geloofwaardig en respectvol te houden werden voor de rollen onbekende acteurs aangezocht. Enkele militairen en vluchtleiders spelen zichzelf, zoals Ben Sliney (de vluchtleider die, op zijn eerste werkdag nota bene, het bevel moest geven om het Amerikaanse luchtruim te sluiten) en stafsergeant Shawna Fox.

EXTRA’S
De dvd bevat ook een uurlange, openhartige documentaire, getiteld
United 93: The Families and The Film, met ingetogen interviews met de familieleden en de acteurs, die vooral de emotionele uitdagingen van hun vertolkingen bespreken. Zij moesten, binnen de context van de “aannemelijke waarheid” die Paul Greengrass wilde reconstrueren, het verhaal van een 91 minuten durende vlucht, immers zo raak mogelijk de persoonlijkheden van de verschillende passagiers en bemanningsleden proberen te schetsen. Andere extra’s zijn het audiocommentaar dat Greengrass bij de volledige film levert, en Memorial Pages, biografieën van iedereen die zich aan boord van U93 bevond.

TECHNISCHE FICHE
Release: 9 november
Genre: Drama
Met: Daniel Sauli, Lewis Alsamari, JJ Johnson, Gary Commock, Polly Adams (II) en vele anderen
Regie: Paul Greengrass
Duur: 106
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels DD 5.1, Frans DD 5.1

Release: 9 november


POLLYWORLD

Ga mee met Polly terwijl ze zich uitleeft in het meest fabeltastische amusementspark ter wereld, met onwijs goede attracties, het ultieme winkelparadijs en geweldige muziek, inclusief een voorstelling van Polly and The Pockets! Dit mag je niet missen! Polly en haar klasgenootjes doen mee in een liefdadigheidswedstrijd van “Roll Like That!”, hun favoriete reality show. Het enige wat tussen hen en het winnen van die geweldige eerste prijs staat is Polly’s sluwe, toekomstige stiefmoeder en haar jaloerse klasgenootje Beth. Maar Polly staat er niet alleen voor. Samen met haar allerbeste vriendinnen zijn ze onoverwinnelijk! Girl Power!

Release: 16 november

Genre: Family Entertainment
Duur: 68
Beeld: 16:9 enhanced anamorphic
Audio: Engels DD 5.1, FR DD 2.0, NL DD 2.0

Extra’s:
- 2 Cool at the Pocket Plaza
- Rock this Town Music Video
- Trailers Barbie 12 DP & Barbie Fairytopia Franchise


The Fast & Furious - Tokyo Drift

UNDERGROUND THE BEND
Voor de derde versnelling in hun okselfrisse franchise gingen de houders van het Fast & Furious-patent – stoere jongens en mooie meiden in spectaculaire straatraces – op zoek naar een nieuwe invalshoek. Niet alleen verhuisde de productie van de States naar Japan, ook aan het concept van de straatraces zelf werd gesleuteld. Zoals de titel Tokyo Drift het al aangeeft, draait alles dit keer om de specialiteit die kenners “drifting” noemen, een levensgevaarlijke combinatie van halsbrekende snelheden en gemillimeterd bochtenwerk op één van de meest complexe circuits ter wereld: de buitenwijken van Tokyo.

THE CAST & THE CURIOUS
Koersdirecteur is voor de gelegenheid Justin Lin (Better Luck Tomorrow), een Taiwanese regiebelofte die het turbo- en testosterongeweld in goede en visueel verbluffende banen leidt. Geen grote namen op de affiche, wel de explosieve clash tussen aanstormend talent als Lucas Black (Jarhead) en rapper Bow Wow (Roll Bounce) en ervaren vaklui als martialartslegende Sonny Chiba (Kill Bill). Dé sterren van de film zijn echter de waanzinnige, pimped up bolides die in adembenemende stunts en razend spannende racesequenties over het ssscherm ssscheren en ssschuiven. Voeg daar het koetswerk van een galerij strakke meiden en coole kerels en een pompende soundtrack met pop en hiphop aan toe, en je hebt de perfecte formule voor een cultfilm met gegarandeerd doelgroepsucces.

YAKETY YAK!
Om kort door de bocht te gaan: om zijn arrestatie na een illegale straatrace te ontlopen, verkast tiener Sean Boswell (Lucas Black) van Amerika naar Japan. Daar betrekt hij met zijn vader een piepklein appartementje in een achterafwijk van Tokyo en ontdekt hij het sexy, clandestiene leefwereldje van het Japanse driftracen. Rauwe snelheid en haarspeldbochten zijn de ingrediënten van deze licht ontvlambare straatracevariant. Wanneer Sean echter een race verliest van de Drift King, raakt hij tegen wil en dank betrokken bij de onfrisse praktijken van de Yakuza, de koningen van de Japanse onderwereld. Wat begon als een relatief onschuldig wedstrijdje spierballen rollen, ontaardt letterlijk in een race op leven en dood.

TURBONUS
Liefhebbers van opgepepte motoren, blinkende carrosserieën en brokkenpiloten zullen hun hartje ophalen aan de exclusieve extra’s van deze dubbel-DVD. Adrenaline a gogo.
• Underground Drifting: hoe doen de echte drifters het.
• Drifting School: sterren sterven achter het schoolstuur
• Cast Cam: de acteurs filmen hun belevenissen achter de scènes.
• The Big Breakdown: Han’s Last Ride: de geheimen achter de meest explosieve scène uit de film.
• Tricked Out to Drift: een kijkje op het tunen en customizen van de meer dan 230 auto’s die in de film gebruikt werden voor stunts, botsingen en spektakel allerhande
• Welcome to Drifting: essentiële info over de racevariant die het koerswereldje op z’n kop zet.
• The Real Drift King: de legende die van het cultfenomeen een wereldwijd begrip maakte
• The Japanese Way: met cast en crew op locatie in het bruisende Tokyo

TECHNISCHE FICHE
Release 16 november
Genre Actie
Met Lucas Black, Shad ‘Bow Wow’, Nathalie Kelley, Sung Kang, Brian Tee, Sonny Chiba
Regie Justin Lin
Duur 100
Beeld 2.35:1
Audio Engels DD 5.1

Release: 16 november


SCHUDDEN
GREATEST HITS (ZONDER LIEDJES)

Het fysieke cabaretduo Schudden, Emiel de Jong en Noël van Santen, hebben de beste scènes uit hun theaterprogramma’s gebundeld op deze DVD. Het zijn de Greatest Hits maar dan zonder liedjes. Ze misbruiken hun decor, hun attributen en elkaar. Ze gaan onder water in een wasmachine, vliegen in vogelklucht met mattenkloppers en kruipen letterlijk in de huid van een rups. niets is wat het lijkt bij Schudden.
Cabaret zoals u het nog nooit eerder heeft gezien. Dit is uw kans! Trek die schoenen maar uit, zet uw favoriete drankje binnen handbereik en geniet van een avond lachen met Schudden in uw eigen huiskamer.

Release: 23 november

Extra’s: Hond - Mug - Bijtje - Ouwe Mannen


PLATVOET 12
AVONTUUR IN DE OUDHEID

Het wordt weer heel erg leuk met je favoriete prehistorische vriendjes Platvoet, Bekkie, Fladder, Punt en Cera in dit gloednieuwe spannende avontuur! “Avontuur in de oudheid”, een belangrijke dag voor alle vliegende dieren in de grote vallei, komt snel dichterbij en de onafhankelijke vrije vogel Petrie slaagt er maar niet in met zijn broertjes en zusjes in een groepsformatie te vliegen. Zijn vriendjes proberen hem te helpen, maar een “pluizige” nieuwkomer, Guido, geeft het nuttigste advies: dat het soms gewoon het beste is om “jezelf’ te zijn. Niemand heeft ooit iemand als Guido gezien, en als de vriendengroep probeert uit te zoeken wat voor dino hij is, brengen hun vragen hen op een onverwachte en spannende tocht naar het mysterieuze land verderop.

Release: 23 november

Genre: Animatie
Duur: 77
Beeld: 16:9 enhanced anam.
Audio: Engels, FR, NL DD 5.1

Extra’s: Trailers Barbie & Pollyworld


CURIOUS GEORGE
NIEUWSGIERIG AAPJE

Curious George, het immer nieuwsgierige kleine aapje met een onverzadigbare drang naar avontuur, maakt kennis met De Man met de Gele Hoed en volgt hem naar de grote stad. Door zijn nieuwsgierigheid brengt hij zichzelf en zijn nieuwe menselijke vriend vaak in nesten, maar toch kan de lol niet op! Het meest ondeugende aapje uit de jungle zet de stad op stelten, op zoek naar avontuur! Een grappige, opwindende en onderhoudende animatiefilm die vooral de allerkleinsten zal aanspreken, maar door de muziek van Jack Johnson zeker ook een iets ouder publiek zal weten te bekoren.

Release: 23 november

Genre: Animatie
Met: de stemmen van Will Ferrell, Drew Barrymore, Eugene Levy, Joan Plowright, Dick Van Dyke
Regie: Matthew O’Callaghan
Duur: 84
Beeld: 1.85:1
Audio: Engels, NL DD 5.1

Extra’s:
- Een zeer curieuze auto
- Trailers


THE ALIBI

Ben je op zoek naar een loepzuiver alibi voor je buitenechtelijke affaires? Dan is Ray Elliot (Steve Coogan) de juiste persoon. Hij runt hét servicebureau voor iedereen die vreemdgaat. Een bureau dat je telefoontjes aanneemt, je partner zoet houdt en alle moeilijke vragen beantwoordt terwijl jij van je avontuurtje(s) geniet. En... hij is trots op zijn werk. Met de mooie Lola Davis (Rebecca Romijn) aan zijn zijde doen ze goede zaken. Maar dan vermoordt een cliënt zijn minnares tijdens een SM spel en moet Ray alle mogelijke moeite doen om zijn reputatie te redden.

Release: 30 november

Genre: Comedy
Met: Rebecca Romijn, Steve Coogan, James Marsden, James Brolin, Selma Blair
Regie: Kurt Mattila & Matt Checkowski
Duur: 87 - Beeld: 16:9
Audio: Engels DD 5.1 en 2.0, DTS 5.1

Extra’s:
- Trailer
- B-roll
- Interviews met Cast & Crew


LAS VEGAS
SEIZOEN 3

In de 24 afleveringen van het derde seizoen neemt James Caan, chef van een uitgelezen team dat over het Montecito Resort waakt, ons opnieuw mee achter de schermen van één van de grootste casino’s van Las Vegas. We komen wat meer te weten over de achtergrond van de verschillende personages en op de voorgrond treedt heel wat schoon volk aan: van Dean Cain en Rachael Leigh Cook tot een demonische Lara Flynn Boyle.

Release: 30 november

Genre: Drama
Met: James Caan, Josh Duhamel, Nikki Cox, Vanessa Marcil, James Lesure, Molly Sims, Marsha Thomason
Regie: Milan Cheylov, Steven DePaul
Duur: 6 dvd’s
Beeld: 16:9
Audio: Engels DD 5.1

Extra’s:
- Gag Reel
- In With The New


Onderstaande releases waren oorspronkelijk voor oktober aangekondigd, maar werden maar november verschoven:

09-11-06 Angelique Box
09-11-06 Law And Order - Serie 4
09-11-06 Law And Order C.I.: Serie 2
09-11-06 Law And Order S.V.U.: Serie 2
16-11-06 Rambo Trilogy Box
23-11-06 Spike Lee Box
23-11-06 Mccloud - Serie 1&2
23-11-06 Seaquest Dsv - Serie 1
30-11-06 Amazing Stories - Serie 1
30-11-06 The Bionic Woman: Series 2
30-11-06 The Six Million Dollar Man : Serie 2

Voor meer informatie over deze titels, zie persbericht: Universal Pictures- DVD releases in oktober

Recente artikelen

Laatste reacties

Judge_Dredd  |  28-10-2006

Rambo!
Lees meer >

Swanski  |  27-10-2006

United 93 ga ik zeker aanschaffen, ben hier heel benieuwd naar. Same here.
Lees meer >

Hugo R  |  25-10-2006

United 93 ga ik zeker aanschaffen, ben hier heel benieuwd naar.
Lees meer >

René Veentjer  |  25-10-2006

Deze komen zeker in mijn verzameling. 01. - Bert Visscher - Verzamelbox 1991-2005 02. - The Six Million Dollar Man - seizoen 2 03. - The Bionic Woman - s...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina