Vanaf deze week in de bioscoop

Vanaf deze week in de Nederlanse bioscoop

Deze week zijn er weer nieuwe films in premiére gegaan.


The Edge of Tomorrow

De epische actie van Edge of Tomorrow speelt zich af in een nabije toekomst als de aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens, waar geen enkele militaire macht tegen opgewassen is. Majoor William Cage (Tom Cruise) is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop, waarin hij steeds opnieuw hetzelfde gevecht moet leveren, en elke keer weer de dood vindt. Maar na elk gevecht kan Cage meer tegenstand bieden aan zijn tegenstanders, mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski (Emily Blunt). Met elk gevecht tegen de ruimtewezens, komen Cage en Rita een stap dichter bij het verslaan van de vijand. Oscar-genomineerde Tom Cruise (de “Mission: Impossible” films, “Collateral,” “Jerry Maguire”) en Emily Blunt (“The Devil Wears Prada,” “The Adjustment Bureau”) vertolken de hoofdrollen in de actien thriller “Edge of Tomorrow” van Warner Bros. Pictures en Village Roadshow Pictures. De regie is in handen van Doug Liman (“The Bourne Identity,” “Mr. & Mrs. Smith”).

Release: 29 mei 2014

Maleficent 

Van Disney komt “Maleficent” — het nooit eerder vertelde verhaal van Disneys meest beruchte slechterik uit de klassieker “Doornroosje” uit 1959. Maleficent is een prachtige jonge vrouw met een oprecht hart, die een idyllische jeugd heeft in een vreedzaam en bosrijk koninkrijk, tot op een dag een leger binnenvalt en de harmonie van het land in gevaar brengt. Maleficent wordt de vurigste beschermer van het land, maar wanneer ze uiteindelijk meedogenloos wordt verraden begint haar oprechte hart in steen te veranderen. Maleficent is uit op wraak en moet het in een heftige strijd opnemen tegen de opvolger van de binnenvallende koning, met als gevolg dat ze een vloek uitspreekt over zijn pasgeboren dochter Aurora. Maar wanneer het meisje opgroeit, realiseert Maleficent zich dat Aurora de sleutel is tot vrede in het koninkrijk, en misschien ook wel tot haar eigen ware geluk.

Release: 29 mei 2014

A Million Ways to Die in the West 

A Million Ways to Die in the West is de nieuwe komedie van Seth MacFarlane (Ted, Family Guy). Regisseur en producent MacFarlane speelt een schijterige schapenboer genaamd Albert. Zijn vriendin Louise (Amanda Seyfried) heeft hem verlaten voor een andere man (Neil Patrick Harris) omdat hij te laf was een vuurgevecht aan te gaan. Albert ontmoet een mooie en mysterieuze vrouw (Charlize Theron) die hem leert raak te schieten als een echte man. De twee worden verliefd maar wanneer haar man (Liam Neeson), de beruchte outlaw Clinch, terugkeert op zoek naar wraak moet Albert laten zien dat er een echte cowboy in hem schuilt.

Release: 29 mei 2014

Enemy 

Adams leven is saai en eentonig. Met zijn weinig uitdagende baan als professor en een uitgebluste relatie lijken al zijn dagen op elkaar. Wanneer Adam een bijrolacteur ontdekt die sprekend op hem lijkt, neemt Adams leven een onverwachte wending. Zijn dubbelganger blijkt Anthony, een B-acteur die samenwoont met zijn zwangere vrouw. Hoe passen hun levens in elkaar? En wat heeft een mysterieuze, exclusieve nachtclub ermee te maken? Enemy levert voldoende stof om over na te praten, tot ver na het verontrustende slot. Regisseur Denis Villeneuve (Prisoners, Incendies) maakte met Enemy een duistere en raadselachtige film, gebaseerd op de roman De man in duplo van Nobelprijswinnaar José Saramago. Jake Gyllenhaal levert een magistrale prestatie met zijn dubbelrol als Adam en Anthony.

Release: 29 mei 2014

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina