Video Film Express releases voor oktober

Video Film Express


Video Film Express releases in oktober.

 

GREENBERG ( DVD & Blu-ray Disc)

covercoverRoger Greenberg is single, veertig jaar, New Yorker en weet niet goed wat hij met zijn leven aan moet. Hij besluit op het huis van zijn succesvolle broer te gaan passen in Los Angeles en vooral een tijdje niets te doen. Zijn voornaamste bezigheden bestaan uit het schrijven van klachtenbrieven en het bouwen van een hondenhok. Ondertussen gaat hij op zoek naar zijn roots door vrienden van vroeger op te zoeken. De teleurstelling is groot als blijkt dat ze uit elkaar zijn gegroeid. Dan leert hij Florence kennen, de assistente van zijn broer. Een begin van iets moois.

Regisseur: Noah Baumbach
Cast: Ben Stiller, Rhys Ifans, Jennifer Jason Leigh, Greta Gerwig
   
DVD
Audio formaten: Dolby Digital 5.1
Video formaten: 2.35:1
Speelduur 107 minuten
Blu-ray Disc
Audio formaten: DTS HD Master Audio 5.1
Video formaten: 1080P HD 2.35:1
Speelduur 107 minuten

Releasedatum: 26 oktober 2010

AMERICAN SON (DVD)

coverOp weg naar huis voor een lang Thanksgiving-weekend, ontmoet marinier Mike Holland Cristina, een slimme, mooie, jonge vrouw die van plan is te gaan studeren. Er is onmiddellijk een enorme aantrekkingskracht tussen de twee en er ontstaat een vurige romance. Maar Mike’s onrustige leven thuis en de stormachtige relatie met zijn jeugdvriend Jake, zorgen voor problemen.
Daarnaast heeft de familie van Cristina andere plannen voor haar in petto. Een 96 uur durende liefdesrelatie met een Marinier hoort daar niet bij. Mike is 19 jaar en wil na zes maanden van intensieve opleiding alleen maar lol maken. Dus springt hij hals over kop in vier dagen van wilde feesten, gevechten, vreugde, woede en tederheid. Hij probeert van zijn eerste echte liefde en de laatste momenten van vrijheid te genieten, zonder de schending van zijn verantwoordelijkheid.

Regisseur: Neil Abramson
Cast: Tom Sizemore, Nick Cannon, Melonie Diaz
Speelduur: 86 minuten
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.78:1

Releasedatum: 26 oktober 2010

DR. QUINN MEDICINE WOMAN - Serie 8 (DVD)

coverDeze DVD-box vertelt het verhaal van één van de meest beroemde vrouwelijke doktoren uit de geschiedenis van het Wilde Westen; Dr. Quinn. Dr. Mike verkeert in grote onzekerheid of Sully, die tijdens een gevecht in een ravijn is gestort, nog in leven is. Naast haar bezorgdheid om Sully, constateert Dr Mike met gemengde gevoelens dat ze weer zwanger is. De bewoners van Colorado Springs worden opgeschrikt door het uitbreken van een difterie-epidemie. En als die onder controle is komt een fanatieke vrouwenbeweging om campagne te voeren tegen alcoholgebruik. Loren heeft besloten zijn zaak te verkopen en Jake en Teresa verheugen zich op hun aanstaande trouwdag.

Cast: Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey

Audio formaten: Dolby Digital 5.1
Video formaten: 1.85:1
Speelduur 720 minuten

Releasedatum: 12 oktober 2010

O.R. - Seizoen 1 (DVD)

coverO.R. (Orange Roughies) centreert zich rond een experimentele speciale eenheid van de Nieuw Zeelandse politie en douane. Ondanks dat ze een elite eenheid zijn, zijn de Roughies volgens hun commandant Ron Maddock categorisch slecht gefinancierd en slecht uitgerust en staan ze constant op het punt van opheffing. Om hun eigen voortbestaan te verzekeren, moeten de leden van het team uitzonderlijke prestaties leveren.
In dit spectaculaire eerste seizoen krijgen detectives Danny Wilder, Jane Durant en Zack Wiki onder meer te maken met kinderhandelaren, mensensmokkel en stropers.

Cast: Zoe Naylor, Mark Ruka, Stephen Hall, Nicholas Cochlan

Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.78:1
Speelduur 550 minuten

Releasedatum: 26 oktober 2010

BOSOM BUDDIES - Seizoen 1 (DVD)

coverKip en Henry zijn beste vrienden, en ze werken beiden bij een reclamebureau. Wanneer ze uit hun appartement worden gezet, kunnen ze terecht bij hun collega Amy, die in een hotel voor vrouwen woont. Als de vrienden er achter komen hoe laag de huur in het hotel is, besluiten ze zich te vermommen als Buffy en Hildegarde, zodat ze er kunnen blijven wonen.
Bosom Buddies is een hilarische comedyserie, die het begin van de carrière vormde voor één van ‘s werelds beste en meest beroemde acteurs: Tom Hanks. Alle 19 afleveringen uit het eerste seizoen van Bosom Buddies zijn verzameld in deze 3-disc box.

- Bosom Buddies betekende begin jaren 80 de doorbraak voor tweevoudig Oscarwinnaar Tom Hanks.

Regisseur: Joel Zwick e.a.
Cast: Tom Hanks, Peter Scolari
Speelduur 478 minuten
Audio formaten: Mono
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 26 oktober 2010


CINEMA CLASSICS

 

Cyrano de Bergerac(DVD)

coverCyrano de Bergerac is zeer bekwaam met zijn zwaard, maar zijn moed, de mooie gedichten en zijn scherpzinnigheid kunnen de schaamte over zijn enorm grote neus niet goedmaken. Door deze onzekerheid houdt hij zijn liefde voor de mooie Roxane geheim. Als de knappe Christian ook interesse toont in Roxane, helpt Cyrano hem om haar hart te veroveren. Hij schrijft gedichten en liefdesbrieven met zijn eigen gevoelens, maar onder de naam van Christian.  Dan moeten beide mannen dienen in de oorlog, waarin Christian de dood vindt. Pas vele jaren later, als de voormalige held in armoede leeft, komt Roxane achter de waarheid…  

De rol van het titelpersonage werd gespeeld door Gerard Depardieu. Cyrano de Bergerac werd de meest kenmerkende en memorabele rol voor de aimabele acteur, die wordt gezien als één van de beste Franse acteurs aller tijden. Voor zijn rol won Depardieu de awards voor Beste Acteur op het filmfestival van Cannes en bij de Césars. Daarnaast werd hij genomineerd voor een Oscar (zeer uitzonderlijk voor een niet-Engelssprekende rol), Bafta, Golden Globe en European Film Award. Andere bekende rollen van Depardieu zijn o.a. de revolutieleider Danton in de gelijknamige film, de boer in Jean de Florette en de rol van Obelix in drie Asterix-films

Regisseur: Jean Paul Rappeneau
Cast: Gerard Depardieu, Anne Brochet, Vincent Perez
Speelduur 138 minuten
Audio formaten: Mono
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 12 oktober 2010

The Lady Vanishes (DVD)

Een van de eerste meesterwerken van Hitchcock!
 
coverTijdens een reis in de Trans-Continental Express raakt Iris in gesprek met de Engelse gouvernante Miss Froy, die tijdens de reis op mysterieuze wijze verdwijnt uit haar treinstel. Als het meisje een verklaring zoekt voor de verdwijning, beweren de medepassagiers dat de vrouw helemaal niet bestaat. De aanwezige dokter overtuigt de passagiers ervan dat Iris leidt aan hallucinaties. Iris begint aan zichzelf te twijfelen, maar gaat toch op onderzoek uit, met behulp van de cynische Gilbert. Al snel komen ze er achter dat niet alle passagiers de waarheid spreken…  
The Lady Vanishes, gebaseerd op de roman The Wheel Spins van Ethel Lina White, wordt samen met The 39 Steps gezien als de beste film uit de Britse periode van topregisseur Alfred Hitchcock. Het enorme succes van The Lady Vanishes (de film werd de meest succesvolle Britse film tot dat moment, en werd door The New York Times gekozen tot beste film van 1938) zette de deuren naar Hollywood wijd open voor de regisseur. Hitchcock vertrok naar de VS en groeide daar in de jaren 40 en 50 uit tot een van de grootste regisseurs aller tijden.  
Naast enkele bekende Hitchcock kenmerken (een man en vrouw die door tegenslag in elkaars armen worden gedreven, en een cameo voor de regisseur zelf) is The Lady Vanishes ook bekend vanwege de komische toon. Hitchcock wist de thriller-elementen perfect te combineren met puntige dialogen. Let ook op de karakters Charters en Caldicott, de geobsedeerde cricketfans. De twee werden waanzinnig populair, en de karakters gingen een eigen leven leiden. In de jaren 40 doken de twee op in verschillende andere films.

Extra’s: Remake uit 1979 van The Lady Vanishes, door regisseur Anthony Page, met o.a. Cybill Shepherd, Elliot Gould en Angela Lansbury

Regisseur: Alfred Hitchcock
Cast: Margaret Lockwood, Michael Redgrave
Speelduur 92 minuten
Audio formaten: Mono
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 12 oktober 2010

Advise and Consent (DVD)

Onthullend poilitiek drama met een hoofdrol voor Henry Fonda.

coverDe president van de Verenigde Staten draagt Robert Leffingwell voor als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Het is aan de Senaat om de voordracht goed te keuren. Er ontstaat echter grote verdeeldheid als er geruchten opduiken over Leffingwells vermeende communistische banden. Er wordt een onderzoekscommissie ingesteld onder leiding van de jonge Senator Anderson, die al snel merkt dat er achter de schermen vuile spelletjes gespeeld worden. Als van twee kanten de druk op Anderson wordt opgevoerd, komt hij voor een onmogelijke keuze te staan.  
Advise and Consent wordt nog altijd gezien als één van de beste films over Amerikaanse politiek aller tijden. De film werd gebaseerd op het gelijknamige boek van Allen Drury, een toenmalig politiek verslaggever van The New York Times, dat bekroond werd met de Pulitzer Prize. Regisseur Otto Preminger maakte er een fascinerend politiek drama van, waarin de verborgen stromingen en achterkamerpolitiek werden blootgelegd. Het zorgde voor veel beroering in de VS, waar men vond dat Preminger het imago van het land schaadde. De regisseur antwoordde dat het tonen van de waarheid nooit schadelijk kon zijn.  

Net als in verschillende andere films, wist Preminger ook in Advise and Consent weer een taboe te doorbreken. Met de gedurfde verbeelding van homoseksualiteit werden de grenzen van de filmcensuur in de VS weer verschoven, tot afschuw van de keuringscommissie MPAA. Advise and Consent werd op het filmfestival van Cannes genomineerd voor de Gouden Palm. Ook werd er een Bafta-nominatie verdiend voor Beste Buitenlandse Acteur, voor Charles Laughton. De drievoudig Oscargenomineerde acteur speelde in deze film zijn laatste rol, korte tijd later overleed hij aan kanker

Regisseur: Otto Preminger
Cast: Henry Fonda, Charles Laughton, Don Murray, Gene Tierney
Speelduur: 139 minuten
Audio formaten: Mono
Video formaten: 2.35:1

Releasedatum: 12 oktober 2010

Ju Dou (DVD)

De internationale doorbraak van regisseur Zhang Yimou. 
 
coverIn het China van de jaren 20 is Yang Jin-Shan de eigenaar van een textielververij in de bergen. De oude man droomt ervan een erfgenaam te hebben aan wie hij al zijn bezittingen kan nalaten. Hij koopt het bloedmooie boerenmeisje Ju Dou, om zijn bruid te worden. Wanneer blijkt dat het meisje door zijn eigen impotentie niet zwanger kan raken, verslechtert hun relatie. Ju Dou wordt mishandeld door Yang Jin-Shan en ze zoekt troost in de armen van de neef van haar man. Het kind dat uit hun geheime relatie voortkomt is de start van een reeks tragische verwikkelingen.  
Naast het feit dat het erkend wordt als een tragisch meesterwerk, staat Ju Dou vooral bekend om de uitzonderlijke technische kwaliteiten. De film is betoverend in beeld gebracht, dankzij het prachtige camerawerk en de overweldigende kleuren. Er werd gebruik gemaakt van het oude Technicolor systeem, dat vooral in de scènes in de textielververij zorgt voor oogverblindende beelden. In China zelf zorgde de film voor controverse. De film zou teveel oog hebben voor het individu, en het karakter van Yang Jin-Shan (dat als symbool voor de machthebbers zou kunnen gelden) zou te negatief afgebeeld worden. Na de release werd de film in China dan ook enkele jaren verboden.  
Regisseur Zhang Yimou groeide door het succes van Ju Dou uit tot een grote naam in de internationale filmwereld. In de jaren 90 won hij vele prijzen op de grote festivals, en na de eeuwwisseling brak hij door bij het grote publiek met spektakelfilms als Hero en House of Flying Daggers. Ju Dou werd de eerste Chinese film ooit die een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film mocht ontvangen. Daarnaast werd de film op het filmfestival van Cannes genomineerd voor de Gouden Palm.

Regisseur: Zhang Yimou
Cast: Gong Li, Baotian Li, Wei Li
Speelduur: 98 minuten
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 12 oktober 2010

Prick Up Your Ears (DVD)

Cult-klassieker van Stephen Frears.

coverPrick Up Your Ears is het waargebeurde levensverhaal van de beroemde Engelse toneelschrijver Joe Orton. Als student ontmoet Orton de oudere schrijver Kenneth Halliwell, met wie hij jarenlang een relatie zou hebben. In de loop van de tijd schiet de ster van Orton echter snel naar de top, en overvleugelt zijn succes dat van zijn levensgezel. En terwijl Orton geniet van zijn successen en beroemdheid, groeit de frustratie bij Halliwell. Vernederd en verwaarloosd besluit Halliwell tot een wanhopige en drastische daad.
De film werd gebaseerd op de biografie van Orton, geschreven door John Lahr. Direct na de release werd de film al bestempeld als één van de meest opmerkelijke Britse films van het decennium, en Prick Up Your Ears groeide uit tot een cultfilm in de gay-scene. Begrijpelijk, gezien de geaardheid van de twee belangrijkste karakters, maar toch gaat de film niet over homoseksualiteit. Regisseur Stephen Frears zag de homoseksualiteit bij zijn karakters als een gegeven. De film gaat meer over een ongelijke relatie, en de ultieme gevolgen daarvan, en kan dus het best gezien worden als een fascinerend relatiedrama.
Bekende namen zoals Stephen Frears en Gary Oldman stonden midden jaren 80 nog aan het begin van hun carrière. Alleen Vanessa Redgrave was al een gevestigd actrice, met meerdere Oscarnominaties op haar naam. Voor haar rol als agente van Orton werd ze genomineerd voor een Bafta en een Golden Globe voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Verder ontving Prick Up Your Ears nog Bafta-nominaties voor Beste Acteur (Oldman) en Beste Scenario. Op het filmfestival van Cannes werd de film genomineerd voor de Gouden Palm. 

Regisseur: Stephen Frears
Cast: Gary Oldman, Alfred Molina, Vanessa Redgrave
Speelduur: 105 minuten
Audio formaten: Mono
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 12 oktober 2010




KINDERFILMS

Briefgeheim (DVD)

coverDe beroemde tv-serie naar de bestseller van Jan Terlouw! Eva en Jackie zijn hartsvriendinnen. Samen met Thomas hebben ze een geheime schuilplaats gemaakt. Eva’s ouders maken altijd ruzie, soms zeggen ze een hele week niets tegen elkaar, en de drie besluiten daarom de ouders te straffen. Ze beslissen dat Eva van huis zal weglopen. Als Eva over het plan nadenkt, vindt ze een brief in de tuin van een kolonel. De brief, die ze gevonden heeft, brengt haar dan in moeilijkheden, want plotseling is ze echt spoorloos verdwenen. Wanneer ze na enkele dagen weer tevoorschijn komt, hult ze zich in stilzwijgen en bekijkt ze haar vader met nog meer wantrouwen….

Cast: Leontine Ruiters, Francis IJsseldijk, Maurice Smeink
Speelduur 175 minuten
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 12 oktober 2010

Remi - Alleen op de Wereld (DVD)

coverDe vondeling Remi wordt door zijn pleegvader verkocht aan de troubadour Vatalis, die in zijn levensonderhoud voorziet door in de dorpen op het platteland de mensen te vermaken, geholpen door zijn drie honden en een aapje. In het begin vindt Remi zijn nieuwe meester maar een veeleisende en harde man, en ook de dieren hebben niet al te veel op met de stuntelige jongen. Maar geleidelijk aan ontstaat er een hechte band tussen Remi en zijn nieuwe kameraden, totdat plotsklaps hun vriendschap word verstoord als Vatalis wegens landloperij wordt opgepakt en veroordeelt. Dan moet Remi, alleen op de wereld, samen met zijn dierenvriendjes zien te overleven...

- De speelfilm gebaseerd op het beroemde verhaal van Hector Malot.

Regisseur: Osamu Dezaki
Speelduur: 90 minuten
Audio formaten: Dolby Digital 5.1
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 12 oktober 2010


Krummel - Mario vindt zijn gelijke (DVD)

coverMario’s geduld wordt getest! Mario zou eigenlijk de titel “moedige mier” moeten dragen, om de heldhaftige manier waarop hij zijn mierenleger leidt, en de tuin verdedigt tegen indringers zoals het monster van Kwakness. Als er een aantal buitenlandse mieren in de tuin verschijnen met vreemde gewoontes, is er meer nodig dan pure kracht en militaire ervaring om een probleem op te lossen.
- Inclusief de korte tekenfilm: “Asserupsie”

Speelduur: 60 minuten
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 26 oktober 2010

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina