Video/Film Express: DVD releases in november 2007

DVD releases van Video/Film Express in november 2007

Copying Beethoven
Een romantisch drama met Ed Harris als de gekwelde componist Beethoven, die voor zijn laatste werk geïnspireerd raakt door een vrouwelijke kopiist. Vanaf 29 november  beschikbaar op DVD

Synopsis– Wenen 1824. Aan de vooravond van Beethovens Negende Symfonie is het stuk nog niet af. Zijn uitgever Schlemmer heeft een kopiist nodig om het werk af te maken en vraagt de universiteit hun beste student te sturen.

De jonge Anna Stoltz meldt zich en heeft als grote voordeel dat zij direct beschikbaar is. Ook al weet Schlemmer dat de opvliegende Beethoven zeer sceptisch zal zijn over de muzikale kwaliteiten van een vrouw; hij heeft geen andere keuze dan haar aan te nemen. Naarmate het werk vordert, wordt de slechthorende Beethoven meer en meer afhankelijk van het muzikale gehoor van zijn assistente. Anna op haar beurt raakt steeds meer in de ban van haar inspirerende maestro. De twee hebben elkaar nodig en er ontstaan een innige band. Anna ziet hun samenwerking als de uitgelezen kans om haar talent als componist te tonen; Beethoven vindt eindelijk een zielsverwant die hem kan helpen bij de creatie van zijn laatste strijkkwartet, het hoogtepunt van zijn oeuvre.


Infamous
Een film van Douglas McGrath vanaf 29 november verkrijgbaar op DVD.

Berucht en beschaamd, was het gedrag van Truman Capote en zijn beroemde societyvriendenkring. Tot hij op een dag een bericht in de krant ziet staat over een brutale moord in een klein dorpje in Kansas. Samen met zijn jeugdvriendin Nelle Harper Lee trekt Capote naar de plaats van de misdaad.
Aanvankelijk lijkt het een onschuldig onderzoek te zijn, maar al snel neemt het een onverwachte wending: Capote transformeert van pedant, egocentrisch en vervelend individu die geen toegang krijgt tot de plaatselijke bevolking, tot vertrouwenspersoon van de dorpsgemeenschap en de moordenaars. Er ontstaat een intense en ingewikkelde relatie tussen de schrijver en de twee veroordeelde moordenaars.

Capote schrijft zijn boek ‘In Cold Blood’ maar zolang de rechtszaak niet is voltrokken mag hij niet publiceren. Tussen roem en publicatie staan immers wetten en emotie...


Sunrise
De klassieker uit 1929 geregisseerd door F.W. Murnau is vanaf 29 november verkrijgbaar op DVD

Synopsis– Het plot van de Psychologische thriller Sunrise is zeer eenvoudig. Verleidt door een ijskoude knappe vrouw, gooit een eenvoudige boer zijn vredig leven compleet overhoop. Samen met haar raamt hij een moordpoging op zijn vrouw. Maar op het laatste moment slaat de twijfel bij de boer toe.

Murnau tilt dit eenvoudige plot tot een meesterwerk door de briljante visuals en het ingenieuze camerawerk. De film is nu nog altijd een grote inspiratiebron voor hedendaagse regisseurs als Neil Jordan en Jim Jarmusch.

Met Sunrise won F.W. Murnau drie Oscars in 1929. Janet Gaynor kreeg de award voor Beste Actrice. Karl Struss en Charles Roshes onderscheiden zich met een Oscar voor de Beste Cinematografie en de derde Oscar was voor Beste unieke en artistieke productie. Dit maakt Sunrise één van de “Must-Sees” uit het stille filmtijdperk is.


Lie With Me
Een Canadees drama vanaf  29 november beschikbaar op DVD
Geregisseerd door Clément Virgo
Met Lauren Lee Smith, Eric Balfour en Don Francks

Synopsis- Leila is een jonge vrouw die seksuele wisselende contacten onderhoudt met allerlei vreemdelingen. Op een avond tijdens een feestje ontmoet ze David en ze voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken, met seks als gevolg.

Na verloop van tijd en meerdere seksuele contacten blijken de twee tot hun eigen schrik toch meer voor elkaar te voelen. Dit doet hun emoties weinig goed, aangezien ze zich alleen veilig en vertrouwd voelen in losse seks relaties.
 

Recente artikelen

Laatste reacties

TJ Weissel  |  18-11-2007

Deze distributeur begint echt steeds beter te worden (y)
Lees meer >

Sneaker  |  15-11-2007

Infamous en Sunrise voor mij.
Lees meer >

Hugo R  |  15-11-2007

Infamous komt er ooit nog wel eens in.. Bij mij waarschijnlijk ook wel.
Lees meer >

Aloys  |  15-11-2007

Infamous komt er ooit nog wel eens in..
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina