Video/FilmExpress: DVD releases in februari en maart


Video / FilmExpress brengt in februari en maart de volgende titels uit op DVD:


Lumière - Februari 2007

13 Tzameti (release 27 februari 2007)
Over de plot van 13 (Tzameti) kun je niet veel mededelingen doen zonder teveel te verklappen, maar het begint allemaal eenvoudig genoeg. De 22-jarige Sébastien, een dakdekker van Georgische afkomst, is bezig het strandhuis van de uitgebluste gangster Jean-François op te knappen. Per toeval ontdekt hij dat Jean-François hoopt veel geld te verdienen met een geheime opdracht. Een treinticket en hotelreservering zijn al per post gearriveerd, maar voordat hij aan zijn missie kan beginnen sterft de zieke oude man aan een overdosis medicijnen. Sébastien, die ineens naar zijn centen kan fluiten, komt in het bezit van het ticket en besluit de plaats van Jean-François in te nemen. Hij weet alleen niet dat deze al een tijdje in de gaten werd gehouden door de politie.
Samen met Sébastien laten we ons van een hotelkamer naar een stationskluis en vervolgens een kruispunt dirigeren, waar hij wordt opgepikt door een man die hem een plaatje met het getal 13 toont. Sébastien heeft hetzelfde plaatje bij zich. De man rijdt hem naar een afgelegen huis in een bos, waar een paar serieus uitziende mannen verbaasd zijn hem te zien in plaats van Jean-François. Dan pas blijkt dan het niet gaat om een opdracht, maar om een spel. Sébastien geeft zich vrijwillig op als speler, zonder precies te weten waar hij aan begint. De eventuele beloning is hoog, maar dat blijkt de prijs ook te zijn.

De wereld is na Tarantino en Rodriguez een nieuw eigenzinnig fenomeen rijker namelijk de Georgische filmmaker Géla Babluani, die dankzij dit spetterende debuut een remake kan maken in Hollywood.


TV series - Februari 2007

Due South seizoen 3 (release 27 februari 2007)
Eerlijk, heldhaftig, charmant en vindingrijk, een man die met gemak 300 kilometer door een huilende sneeuwstorm een stroper opspoort voor illegaal vissen. Dat zijn de kwaliteiten van de Canadese countie Benton Fraser.
In het derde seizoen maakt Fraser kennis met zijn nieuwe partner Stanley Kowalsky. Zijn nieuwe partner heeft al het één en ander meegemaakt en neemt geen blad voor de mond. Samen patrouilleren ze de straten van Chicago.

Daniel Boone 3 (release 27 februari 2007)
Daniel boone organiseert onderzoeken en expedities rondom Boonesborough. Tijdens deze activiteiten komt hij zowel vriendelijke als vijandige indianen tegen, dit gebeurt net voor en tijdens de revolutionaire oorlog.

Schiet mij maar lek, seizoen 2 (release 27 februari 2007)
Peter Lusse speelt de hoofdrol in de serie. Hij runt, met een vrouwelijke rechterhand, een buurtcentrum waar mensen ruimten kunnen huren. Hierdoor komt hij in de meest vreemde situaties terecht.

Merijntje Gijzen (release 27 februari)
Ruim tien uur televisiegeschiedenis in een 3DVD-box. De elfdelige serie werd in 1974 met veel succes uitgezonden door de VARA. In de kijkcijfer-top-10 van dat jaar stonden zes voetbalwedstrijden en vier afleveringen van Merijntje Gijzens Jeugd. De best bekeken aflevering haalde een kijkdichtheid van 70 procent en een waarderingscijfer van 80.
De door regisseur Kees van Iersel gemaakte serie is gebaseerd op de achtdelige romancyclus die de uiterst productieve auteur A.M. de Jong in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw schreef over het wel en wee van een vroom Brabants jongetje. Dat Van Iersel de opdracht voor de serie aannam wekte veel verbazing aangezien hij te boek stond als avant-gardistisch toneel- en televisiemaker. Maar de regisseur wilde loyaal zijn tegenover de VARA die hem was blijven steunen toen zijn experimentele werkstukken nu niet bepaald juichend door het grote publiek werden ontvangen. Van Iersel -zelf Brabander- zag in het werk veel meer dan een situatieschets van het leven rond 1900: \'Het is een heel boeiend en verdomd goed geschreven verhaal over mensen die heel elementair leven.


Chinese Cinema Collection - Februari 2007

Purple Sunset (release 27 februari 2007)
Het laatste deel uit de “War and Peace” trilogie van regisseur Feng Xiaoning begint in augustus 1946, kort na het vallen van de atoombom op Nagasaki.
Tijdens een strenge winterperiode trekt een Russische legereenheid China binnen, en raakt in gevecht met Japanse troepen. Na het gevecht blijven 3 overlevenden over; een Russische, Japanse en Chinese soldaat.
Afgesneden van de rest van de wereld en vol achterdocht gaan ze samen een lange gevaarlijke reis tegemoet, waarin zich langzaam een grensoverschrijdende vriendschap ontwikkelt.

Life Show (release 27 februari 2007)
Deze film gaat over een mooie, vrijgezelle dame die een restaurant exploiteert in China. Ze is bezig om de snelle veranderingen in haar omgeving te begrijpen.


Overig - Februari 2007

Wagner (release 27 februari 2007)
Alleen een acteur met een staat van dienst als Richard Burton was degene die het gigantische karakter van Richard Wagner gestalte kon geven. In zijn laatste grote rol kreeg Burton te maken met een artistiek zeer uitdagende en fysiek meest veeleisende rol van zijn carrière. Hij weet als geen ander de arrogantie, het egoïsme, de obsessies en zachtheid van Wagner’s karakter bloot te leggen.
Naast Richard Burton schittert Vanessa Redgrave als Cosima, Wagner’s 2e vrouw, een vrouw die een dramatisch stempel drukte op de Duitse geschiedenis tot haar dood in 1930. Gemma Craven speelt de rol van Minna, Wagner’s eerste vrouw.

City Slickers (release 27 februari 2007)
Een vermakelijke komedie waarin drie mannen die tegen een midlife crises aanzitten besluiten om als vrije cowboys een veestapel te leiden van New Mexico naar Colorado. De drie zijn echte stedelingen uit New York; Mitch Robbins gespeeld door Billy Crystal, zijn vriend Ed, gespeeld door Bruno Kirby en Phil, gespeeld door Daniel Stern. Het contrast met het cowboyleven is dan ook groot, wat een aantal grappige scenes tot gevolg heeft. Ze krijgen onderricht van de oude cowboy Curly, gespeeld door Jack Palance, wat een mooi contrast oplevert en deze steelt op zijn manier de show wat hem ook een Oscar opleverde.

Piet Bambergen, “Geluk bij een ongeluk” (release 27 februari 2007)
Na de dood door ongeluk van de eerste echtgenoot trouwt de weduwe met de verzekeringsagent die de hoge levensverzekering had verkocht. Zij en haar moeder kopen een gezondheidsinstituut waar nu ex-collega\'s van hem komen afslanken. Dan komt de ex-man terug. De vrouw mag dat niet weten en ook de collega die de verzekeringsfraude onderzoekt niet. Deze DVD maakt deel uit van een reeks films en toneelstukken van Piet Bambergen.


Documentaire - Februari 2007

Planet Wild - White shark (release 27 februari 2007)
De Witte Haai. Noem zijn naam en velen weten gruwelijk verhalen te vertellen over deze meedogenloze zeejager. Behalve de snelheid en wreedheid van hun aanvallen, is er weinig bekend over de jacht gewoontes van deze perfecte killers. Deze film volgt de inspanningen van wetenschappers, onderzoekers en duikers terwijl zei onder druk van spanning, angst en het weer hun best doen om de geheime wereld van deze dieren te begrijpen. Tijdens dit onderzoek vragen de onderzoekers en wetenschappers zich af of alles op basis van instinct gaat of dat er veel meer is. Misschien zelfs meer intelligentie dan ooit gedacht….

Planet Wild – City Slickers (release 27 februari 2007)
Boulders is een populair strand gelegen aan de Zuid Afrikaanse Kaap. Normaal gesproken erg rustig, maar een invasie van een pinguïnkolonie brengt het nodige plezier en problemen met zich mee…
City Slickers is een verhaal over Zuid-Afrikaanse pinguïns die net als de mensen uit zijn op een plek om te wonen. Zee vogels en mensen delen stranden, straten en soms zelfs slaapkamers! Twee pinguïns staan centraal in deze documentaire, hun leven kan erg moeilijk zijn, de hete Afrikaanse zon, eistelende vogels, drukke leefgebieden en zware winterstormen maar als grootste tegenstander de menSs Er is weinig plek om te broeden op de stranden dus zoeken ze heil in hotels, privé zwembaden en golfbanen.
In de winter van Juni gebeurd er een zwaar olieongeluk dat laat zien dat mensen en dier toch dicht bij elkaar staan….


Lumière - Maart 2007

Mongolian Ping Pong + The Hunter (release 22 maart 2007)
In het magnifieke landschap van Mongolië vindt Bilike een pingpongballetje. Aangezien hij en zijn vriendjes ooit eerder zoiets gezien hebben, trekken ze naar het verre klooster om de wijze lama’s te raadplegen. Als ze horen dat hun object de \'nationale bal\' van China is zijn de jongens vastbesloten om de bal terug te brengen naar de Chinese hoofdstad... Het mysterie van het kleine witte balletje leidt tot vele vragen over de wereld waarin ze leven en die heel wat groter blijkt te zijn dan ze dachten.

La tourneuse de Pages (release 22 maart 2007)
De 10-jarige Mélanie kan goed pianospelen en mag haar talent laten zien tijdens een toelatingsexamen van het conservatorium. Haar grote idool, begenadigd concertpianiste Ariane Fouchécourt, zit in de jury maar lijkt meer bezig te zijn met het uitdelen van handtekeningen dan het beoordelen van de kleine talentjes. Mélanie wordt hierdoor zo uit haar concentratie gehaald, dat ze haar auditie verprutst en doodongelukkig naar huis gaat. Ze besluit nooit meer een piano aan te raken. Tien jaar later worstelt Mélanie echter nog steeds met haar traumatische verleden en komt ze (toevalligerwijs?) weer in contact met Ariane, ditmaal echter als au pair voor haar zoontje. Als snel worden haar bedoelingen duidelijk: ze wil wraak. Wat volgt is een psychologisch kat en muis spel dat het publiek doet raden naar de werkelijke motieven van Mélanie.


TV series - Maart 2007

Kleine huis op de prairie, seizoen 7 (release 22 maart 2007)
Het Complete Zevende Seizoen – 1980 – 1981. Het seizoen begint met het langverwachte huwelijk van Laura en Almanzo – De Garveys verhuizen naar Sleepy Eye om een zaak op te starten – Laura verdenkt Almanzo van een affaire met haar vriendin – Almanzo en Mr. Ingalls breiden hun business uit naar Sleepy Eye – Adam krijgt zijn zicht terug, hij verhuist met Mary terug naar Walnut Grove en begint een advocatenkantoor – Mrs. Oleson zorgt voor een referendum dat voor eerlijke eigendomsrechten zorgt voor de vrouwen van Walnut Grove – Mr. Percival en Mrs. Oleson zijn het niet eens met de opvoeding van hun kleinkind – Mrs. Oleson vervangt Laura als lerares als Laura ermee stopt – Albert wordt verliefd op Sylvia en komt voor hete vuren te staan – Cassandra en James worden wezen nadat hun ouders omkomen bij een ongeluk, Charles overweegt om hen op te nemen in zijn gezin - Deze en alle andere opwindende avonturen uit het zevende seizoen worden in deze Collector’s Edition gepresenteerd in de ongecensureerde originele vorm! Deze Special Collector’s Edition is gerestaureerd met de nieuwste kleurcorrectie, beeldscherpte en ruisonderdrukkings technologieën

Daniel Boone 4 (release 22 maart 2007)
Daniel boone organiseert onderzoeken en expedities rondom Boonesborough. Tijdens deze activiteiten komt hij zowel vriendelijke als vijandige indianen tegen, dit gebeurt net voor en tijdens de revolutionaire oorlog.

De vijf, verzamelbox 2 (release 22 maart 2007)
Twee jongens, Julian en Dick, twee meisjes, George en Annie, en de hond Timmy spannende speurdersavonturen beleven.

Theo van Gogh: De TV Shows “Hoe hoort het eigenlijk” (release 22 maart 2007)
Een tv-show gepresenteerd door Theo van Gogh en Menno Buch waarin ze mensen op de kast jagen.


Documentaire - Maart 2007

Planet Wild - Shark Gordon (release 22 maart 2007)
Documentaire over haaien met “the shark man” Ian Gordon. De meest gevreesde dieren op aarde, Gordon filmt ze in actie en komt oog in oog met de haaien.

Planet Wild - Penguin Baywatch (release 22 maart 2007)
Deze dvd maakt deel uit van de grote collectie over het bijzondere leven van de pinguin. Hoe overleven de pinguins de zomer, hoe gaan ze om met de overbevolking van dieren. Op deze vragen wordt antwoord gegeven in deze documentaire.


Overige titels - Maart 2007

Piet Bambergen, “Huwelijk in de steigers” (release 22 maart 2007)
Zeventien jaar geleden leek het allemaal koek en ei, een rustig voortkabbelend huwelijksbootje, een fijne zoon, een goed lopende zaak, mooi huis en gezellige buren. Maar juist wanneer de buurtjes als surprise voor hen een groot feest organiseren ter gelegenheid van hun trouwdag, bekruipt bij moeder plotseling het gevoel dat de huwelijksbanden knellen. Zij is nu bijna 40 jaar en voor haar geldt nu of nooit. Bang dat haar leven zomaar voorbij zal gaan, besluit zij haar kans te grijpen. Deze DVD maakt deel uit van een reeks films en toneelstukken van Piet Bambergen.


Bovenstaande titels en data zijn onder voorbehoud.

Recente artikelen

Laatste reacties

TheGodfather  |  26-01-2007

13 Tzameti ben ik wel benieuwd naar. Ik ook. hopelijk maken ze er een beetje een degelijke release van :D
Lees meer >

Hugo R  |  26-01-2007

13 Tzameti komt er voor een mooi prijsje wel een keer in.
Lees meer >

Quido  |  26-01-2007

Schiet mij maar Lek - seizoen 2 alleen deze keer. Hopelijk komen ook de overige seizoen van In Voor en Tegenspoed nog. En het derde seizoen van Ha die Pa! ;)
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  19-01-2007

13 Tzameti ben ik wel benieuwd naar.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina