Warner: 250.000 DVD's en Video's van Minoes verkocht

VERKOOPSUCCES VOOR MINOES

MEER DAN 250.000 DVD'S EN VIDEO'S VERKOCHT

Amsterdam, 17 december 2002 - De op 4 oktober jl. door Warner Home Video op DVD en video uitgebrachte film MINOES - een productie van Burny Bos en gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Annie M.G. Schmidt - heeft in korte tijd geleid tot een absoluut verkoopsucces. Tot op heden gingen er in de Benelux meer dan 250.000 exemplaren van de familiefilm over de toonbank. De dubbel Platinum Award werd vandaag overhandigd aan Tamara Bos, die van het originele boek van Annie M.G. Schmidt het scenario voor de film maakte.

Warner Home Video breekt met het jongste verkoopsucces de eerder door het bedrijf uitgebrachte Abeltje, ook een productie van Bos Bros. Tijdens het Nederlands Film Festival werd Minoes bekroond met een Gouden Kalf voor de Beste Lange Speelfilm en een Gouden Kalf voor hoofdrolspeelster Carice van Houten voor haar rol als de poezige juffrouw Minoes.

Tamara Bos ontving het 250.000ste exemplaar uit handen van Warner's Managing Director Ruud Lamers. De Warner-directeur benadrukte dat het succes van Minoes - zowel in de bioscopen als op DVD en Video - duidelijk maakt dat het team van Burny Bos de juiste formule heeft gevonden om aan de vraag van een breed publiek te voldoen.

"Met Abeltje werd er historie geschreven voor het genre Nederlandstalige familiefilms", aldus Lamers. "Het succes van Minoes bewijst dat er sprake is van een duidelijke trend." Minoes is nog steeds volop te koop op DVD en video.


 Tamara Bos (scenarioschrijver Minoes)

Recente artikelen

Laatste reacties

Rochan  |  27-12-2002

Toevallig werk ik voor MM :P Nou dan lijkt het toch wel te kloppen wat ik heb gezegd. ik wil helemaal geen reclame maken voor MM:D
Lees meer >

Harry B.  |  27-12-2002

Toevallig werk ik voor MM :P *LOL*
Lees meer >

Karim  |  27-12-2002

Ben ik niet met je eens:o Voordat hij gratis bij de prepaid pakketten zat, waren er grote aantallen van verkocht. Toen ik de film ging kopen, zag ik bij M...
Lees meer >

Menno Hagendoorn  |  20-12-2002

is gewoon een hele leuke film, terecht dat hij zo goed verkoopt Opvallend leuke rol van Theo Maassen trouwens, had ik niet verwacht!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina