Warner: releaseschema december 2006 / januari 2007

Releaseschema Warner Home Video
December 2006 / Januari 2007

Hoofdreleases - December 2006

Superman Returns (release 6 december)
Na een mysterieuze afwezigheid van enige jaren, keert Superman (Brandon Routh) terug op aarde. Terwijl een oude vijand hem nog steeds van al zijn krachten probeert te ontdoen, ontdekt Superman dat zijn grote liefde Lois Lane (Kate Bosworth) door is gegaan met haar leven. Maar is dit wel zo? Ondanks deze ontgoocheling wil Superman weer proberen nader tot haar te komen, terwijl hij druk bezig is zijn draai te vinden in een maatschappij die heeft geleerd het zonder hem te stellen. In een poging de wereld waar hij zo van houdt, te beschermen tegen een grote ramp, begint Superman aan een heldhaftige reis op zoek naar verlossing. De reis zal hem naar de bodem van de diepste oceaan tot in de wijdste omtrekken van het heelal brengen.


Independent Films - December 2006

Bandidas (release 13 december)
Sara Sandoval (Salma Hayek) en Maria Alvarez (Penelope Cruz) zijn elkaars tegenpolen. Het enige dat ze gemeen hebben is hun Mexicaanse afkomst. Sara is de keurig opgevoede dochter van een rijke Mexicaanse bankier en Maria is de dochter van een arme Mexicaanse boer. Als Tylor Jackson (Dwight Yoakam), vertegenwoordiger van de bank van New York, Sara’s vader vermoord en het land van Maria’s vader inpikt hebben de dames ineens iets gemeen: ze willen wraak!

Taxi van Palemu (release 13 december)
Palemu is 12 jaar en woont in Surinama. Zijn vader koopt een auto om taxi te gaan rijden, maar krijgt ene ongeluk en breekt zijn been. Dan besluit Palemu om samen met zijn vriendje Hayley gedurende de grote vakantie het werk op de taxi over te nemen. Op deze manier wille ze de auto afbetalen en geld verdienen voor het lyceum in de stad, waar Palemu graag naar toe wil. Zeven afleveringen lang beleven ze allerlei grappige en ook spannende avonturen. Lemming Film en Villa Achterwerk presenteren Taxi van Palemu. Vanaf zondag 29 oktober op televisie in Villa Achterwerk op Z@pp. Uitgeverij Pimento brengt tegelijkertijd het gelijknamige boek op de markt.


Nederlandse TV series - December 2006

Waltz (release 13 december)
Willy Waltz (Aart Staartjes), directeur van het zieltogende familiecircus WALTZ, regeert met ijzeren vuist over zijn circus en zijn familie. Hoewel hij al op leeftijd is, wil hij van geen ophouden weten. Dan wordt bij hem een kwaadaardige hersentumor ontdekt. Waltz moet alles op alles zetten om het voortbestaan van het circus, zijn levenswerk, veilig te stellen. Wie is geschikt om hem op te volgen? Zijn oudste zoon, Bruno (Theo Maassen) is homoseksueel en zal niet voor nakomelingen zorgen. Zijn tweede zoon, Felix (Barry Atsma) heeft wel vrouw en kinderen, maar is te slap om het circus te leiden en de jongste, Enrico (Koen Wouterse) is een ongeleid projectiel. Dan is er Waltz nieuwe Russische vriendin die het circus wil overnemen. Maar is er in deze tijd nog wel plaats voor het Groot Internationaal Wereldcircus WALTZ? Zevendelige dramaserie over de ondergang van een circusfamilie vanaf 10 november bij de VARA op Nederland 2.

Van Speijk seizoen 1 (release 13 december)
Een dramaserie over gepassioneerde politieagenten die ieder vanuit hun eigen achtergrond en karakter met het wel en wee van de wijk (Amsterdam, stadsdeel de Baarsjes) omgaan en waar nodig ingrijpen. Daarnaast gaat het over hun persoonlijke levens, privé-situatie en hun relaties onderling. Met Peter Faber, Tygo Gernandt, Johnny de Mol en Quintis Ristie. Talpa trok met het eerste seizoen één miljoen kijkers. Seizoen 2 zal vanaf januari op Talpa te zien zijn.


Animatie - December 2006

The Flinstones seizoen 6 (release 6 december)
In dit vijfde seizoen vermaken de Flintstones en de Rubbles nog steeds jong en oud met prehistorische versies van moderne apparatuur (meestal lopend op zeer alternatieve energie) en moderne perikelen. In meer dan 26 afleveringen op 5 DVD’s reizen de twee gezinnen in een tijdmachine, en krijgen ze te maken met juwelendieven, spionnen en beroemde politiemannen. Ook raken ze met wisselend succes verzeild in de showbusiness.

What’s New Scooby Doo vol 10 (release 6 december)

Scooby Doo and Pirates Ahoy (release 6 december).


Overig - December 2006

Mutiny on the Bounty S.E (release 6 december)
Deze epische verfilming van de muiterij op de Bounty kaapte in 1935 de Oscar® voor Beste Film en zeven andere nominaties* weg. Charles Laughton schittert als Kapitein Bligh, een monsterlijke man die zijn bemanning laat sidderen van angst. In een rol die zijn status als Hollywoods grootste mannelijke ster bevestigde, biedt Clark Gable hem weerwerk als eerste luitenant Fletcher Christian. Moegetergd door de tirannie van Bligh weigert Christian nog langer zijn bevelen op te volgen. Franchot Tone vertolkt dan weer de idealistische adelborst Byam, die verscheurd wordt door zijn trouw aan beide mannen. Dat zij alle drie een onvergetelijke rol neerzetten, mag wel blijken uit het feit dat, voor de eerste en enige keer in de geschiedenis van de Oscar ®-uitreikingen, drie sterren uit dezelfde film werden genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol.

Supergirl (1984) (release 6 december)
Kara (Supergirl), oftewel de Vrouw van Staal, is de nicht van Superman van Krypton. Ze is getransporteerd naar de aarde om de Omegaheadron (krachtbron voor haar eigen planeet) te zoeken en terug te brengen Maar de krachtbron is in handen gevallen van de amateur-heks Selena, die hiermee absolute wereldmacht wil krijgen. Dan gebruikt Selana een toverspreuk om tuinman Ethan verliefd op haar te laten worden, maar hij wordt verliefd op Supergirl. Het grote gevecht tussen Supergirl en Selena de heks kan nu beginnen...

Blade Runner D.C (release 6 december)
Rick Deckard (Harrison Ford) sluipt door de jungle van staal en microchips in Los Angeles in de 21e eeuw. Hij is een ‘blade runner’ die op genetisch gemodificeerde criminele ‘replicants’ jaagt. Zijn opdracht: ze doden. Hun misdaad: menselijk willen zijn. Blade Runner The Director’s Cut De visie van regisseur Ridley Scott op deze science fiction klassieker verschilt interessant genoeg van wat filmbezoekers in 1982 te zien kregen. Dit is een visueel spektakel, bewerkt om beter thuis te kunnen bekijken.

Forbidden Planet 50th S.E (1956) (release 6 december)
Forbidden Planet is de grootvader van morgen, een baanbrekend werk waarvan de ideeën en de stijl met terugwerkende kracht bewerkt zouden worden tot vele filmische ruimtereizen. Leslie Nielsen speelt de bevelhebber die de bemanning van zijn ruimteschip naar de wereld met de groene hemel leidt waar Dr. Morbius (Walter Pidgeon), zijn dochter (Anne Francis) en… een mysterieuze verschrikking wonen.


Hoofdreleases - Januari 2007

Lady in the Water (release 10 januari)
Lady in the Watner is geschreven en geregisseerd door M. Night Shymalan (The Village, Signs, Unbreakble) die het verhaal oorspronkelijk schreef voor zijn kinderen. Cleveland Heep probeert een teruggetrokken leven te leiden als conciërge van het Cove appartementen complex. Zijn leven verandert als hij de geheimzinnige jonge vrouw Story ontmoet en haar intrek heeft genomen in de ondergrondse gangen van het zwembad. Cleveland komt tot de ontdekking dat Story een soort elf is, achterna gezeten door kwaadaardige wezens uit een episch sprookje die de terugkeer naar haar eigen wereld wil verhinderen.


TV series - Januari 2007

Big Love seizoen 1 (release 10 januari)
Denk je dat drie vrouwen hebben de hemel op aarde is? Vergeet het maar! Maak kennis met Bill Henrickson (Bill Paxton), een praktiserend polygamist die in een buitenwijk van Salt Lake City woont met zijn drie vrouwen en zeven kinderen. Als onafhankelijk zakenman met een groeiende keten doe-het-zelfzaken staat Bill tegenover heel wat uitdagingen om tegemoet te komen aan de emotionele, romantische en financiële behoeften van zijn vrouwen Barb (Jeanne Tripplehorn), Nicki (Chloë Sevigny) en Margene (Ginnifer Goodwin). Daarnaast moet hij zich bezighouden met hun kinderen, drie naast elkaar gelegen huizen, een steeds stijgende stapel rekeningen en de opening van zijn nieuwste zaak.

The Wire seizoen 3 (release 10 januari)
De spanning stijgt in Baltimore. De oorlog tegen de drugs gaat de verkeerde kant op, de lijken stapelen zich op in de straten en een wanhopige burgemeester wil een paar resultaten zien voor de verkiezingen. Maar de politie heeft bijna geen munitie meer. Afluisterapparatuur werkt niet, en ook surveillances en invallen leveren niets op. Hoe McNulty en zijn team ook hun best doen, de dealers lijken hen altijd een stap voor te zijn.

Dukes of Hazzard seizoen 7 (release 10 januari)
Net als een perzikijsje op de picknick van de kerk duurt niets eeuwig. Yup, dit is de zevende en laatste ronde van de Dukes, en Bo en Luke smeren hem in stijl! In deze 17 vrolijke afleveringen zul je ontdekken hoe de General Lee bij de familie Duke kwam, je ontmoet de vervanger van Sheriff Rosco, een robot, je zult zien hoe Boss Hogg zo zoet als suiker wordt (dankzij een ongeluk waarbij hij zijn hoofd stoot), je zult terug in de tijd reizen naar het Hazzard van 1872, en schoenen en rijst gooien op de bruiloft van Enos en Daisy.

Gilmore Girls seizoen 6 (release 10 januari)
Zijn het nog wel de Gilmore Girls als de Gilmore girls niet samen zijn? Lorelai’s hart kan dolblij zijn met de grote nieuwe stap in haar relatie met Luke. Ondertussen wil iedereen in de stad moeder en dochter weer bij elkaar brengen. Maar misschien is daar wel een onverwachte gast van buiten de stad voor nodig. Er is nog veel meer natuurlijk: Lane krijgt een verrassing die haar doet wankelen van vreugde. Luke krijgt een verrassing waardoor de relatie tussen Luke en Lorelai wel eens zou kunnen gaan wankelen.


Overig - Januari 2007

Who’s Afraid of Viginia Woolf S.E (release 10 januari)
Elizabeth Taylor en Richard Burton zijn perfect gecast als kwaadwillige echtgenoten Martha en George in het regiedebuut van Mike Nichols. Deze striemende film is gebaseerd op Edward Albee’s baanbrekende toneelstuk “Who’s Afraid of Virginia Woolf”? Elizabeth Taylor kreeg haar tweede Oscar® voor haar vertolking. Burton past goed bij haar als haar emotioneel afgematte echtgenoot. En George Segal en Sandy Dennis, die een Oscar® kreeg voor de beste vrouwelijke bijrol, scoren als een ander stel dat op hun vernietigende pad verzeild raakt. De film kreeg in totaal vijf Oscars®* en blijft na 40 jaar nog altijd een mijlpaal in de filmgeschiedenis.


Bovenstaande titels en data zijn onder voorbehoud.

Recente artikelen

Laatste reacties

Frank  |  27-11-2006

Het gaat inderdaad om de versie uit 1963, niet de versie uit 1935.
Lees meer >

Rudy Mas  |  27-11-2006

Mutiny on the Bounty 1935. (de enige echte) Koop 'm mensen, deze versie is veruit beter dan de latere versie met Anthony Hopkins en Mel Gibson (die overigens o...
Lees meer >

Henk Heideveld  |  27-11-2006

Mutiny on the Bounty 1935. (de enige echte) Koop 'm mensen, deze versie is veruit beter dan de latere versie met Anthony Hopkins en Mel Gibson (die overigens o...
Lees meer >

Rudy Mas  |  27-11-2006

Gaat WB ooit de overige seizoenen van Third Watch nog releasen? Na lekker te zijn gemaakt met seizoen 1, horen we er nu niks meer van :confused: Zal wel nie...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina