Warner: Troy (SE) DVD vanaf 14 oktober verkrijgbaar

Special Edition disc met o.a. twee documentaires
TROY IN NEDERLAND OP DVD VANAF 14 OKTOBER 2004

De bioscoophit TROY beleeft in Nederland zijn DVD-première op 14 oktober a.s. Warner Home Video brengt twee edities uit: een DVD met alleen de film en een 2-disc Special Edition versie met de film en vele extra’s. TROY biedt een keur aan bekende acteurs, onder wie Academy Award®- genomineerde Brad Pitt (Ocean’s Eleven, Fight Club), Eric Bana (Hulk, Black Hawk Down), Orlando Bloom (The Lord of the Rings, Pirates of the Caribbean), Brian Cox (The Bourne Identity, The Ring), Sean Bean (Lord of the Rings trilogy, The Big Empty), Brendan Gleeson (Cold Mountain, Gangs of New York) en Academy Award®- genomineerde Peter O’Toole (Reindeer Games). De regie was in handen van Academy Award®- genomineerde Wolfgang Petersen (The Perfect Storm, Outbreak).
De DVD extra’s omvatten twee spectaculaire achter de schermen documentaires:
“In het heetste van de strijd”, die de totstandkoming toont van de veldslagen en gevechten en “Van Ruïnes tot Realiteit”. Hierin wordt een beeld geschetst hoe de ruïnes van het oude TROY zijn ontstaan en hoe de ontwerpers van TROY hun eigen versie creëerde van deze adembenemende, legendarische stad. De DVD bevat verder de korte films “TROY: An Effects Oddyssey, dat de geheimen van de effecten in de film onthult en “Galerij der Goden”, een 3D tour van de berg Olympus, alsmede een introductie van de goden en godinnen van het oude Griekenland.

Overzicht van de DVD EXTRA’S op de 2-disc Special Edition

De 2-disc Special Edition release van TROY bevat naast de film op disc 1 de volgende extra’s op disc 2:

• In het heetst van de Strijd: Ontdek hoe de veldslagen – met duizenden figuranten die in het hete Mexico trainen – tot stand zijn gekomen en de een op een duellen tussen de acteurs.
• Van Ruïnes tot Realiteit: Ontdek hoe de ruïnes van het oude TROY ontstaan zijn, en hoe de ontwerpers van TROY hun eigen versie van de adembenemende, legendarische stad creëerden.
• TROY: An Effects Odyssey: De geheimen van de spectaculaire effecten in TROY worden uit de doeken gedaan, van het filmen van 1.000 schepen op open zee, tot de geluidseffecten van brekende botten en andere oorlogsgeluiden.
• Galerij der Goden: Maak een computergestuurde 3D tour naar de berg Olympus en ontmoet de goden van het oude Griekenland.
• Bioscooptrailer


SYNOPSIS TROY

Door de eeuwen heen heeft de mens oorlog gevoerd. Soms voor glorie, soms voor eer of voor liefde. In het oude Griekenland leidt de passie tussen de twee meest legendarische geliefden uit de geschiedenis, Paris de prins van Troje (Orlando Bloom) en Helena (Diane Kruger) de koningin van Sparta, tot een oorlog die de beschaving zal verwoesten. Wanneer Paris, Helena bij haar echtgenoot Koning Menelaos (Brendan Gleeser) wegkaapt, vat de koning dit op als een ontoelaatbare belediging die hij niet kan dulden. Familietrots schrijft voor dat een belediging aan het adres van menelaos tevens geldt voor zijn broer Agamemnon (Brian Cox). De machtige koning van Mycene zal de onverslagen stammen van Griekenland verenigen om Helena terug te winnen ter verdediging van de eer van zijn broer. In werkelijkheid wordt Agamemnon’s streven naar eer beïnvloed door zijn overweldigende hebzucht. Hij wil de macht over Troje om de heerschappij over zijn nu al kolossale rijk zeker te stellen. De ommuurde stad, geleid door Koning Priamos
(Peter O’Toole) en verdedigd door de machtige Prins Hektor (Eric bana), is een citadel dat geen leger nog heeft kunnen breken. Eén man alleen heeft de sleutel tot de overwinning en de ondergang van Troje. Het is Achilles (Brad Pitt) de grootste strijder op aarde. Arrogant, rebellerend en ogenschijnlijk onzichtbaar heeft Achilles geen verantwoordelijkheid aan niets of niemand af te leggen, alleen aan zijn eigen glorie. Het is die onverzadigbare honger naar eeuwige roem die hem leidt tijdens deze aanval onder de vlag van Agamemnon. Maar de liefde zal zijn uiteindelijke lot bepalen. Twee werelden trekken ten strijde voor eer en macht. Duizenden zullen het leven laten in de jacht op overwinning. En voor de liefde zal een natie met de grond gelijk gemaakt worden.

Recente artikelen

Laatste reacties

expo  |  22-11-2004

Prachtfilm, weet echt niet wat iedereen er tegen heeft, iets heeft mij weerhouden hem te bekijken (dus ook totaal geen verwachtingen), maar eens gezien best te ...
Lees meer >

Dva  |  23-10-2004

voor een leuk prijsje zal hij wel een keer in de collectie belanden denk ik :) Ik heb de 2-disc vandaag voor 22,9 euro op de kop getikt in de Carrefour keten in...
Lees meer >

Pascal Heister  |  07-09-2004

voor een leuk prijsje zal hij wel een keer in de collectie belanden denk ik :)
Lees meer >

Arjan Veenstra  |  04-09-2004

Waar kan ik die andere score horen? Is die op CD gekomen? Hier is een interessant artikel http://www.soundtrack.net/features/article/?id=120 over Gabriel Yar...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina