Wim T Schippers dvd-boxen compleet - Deel 7 & 9 vanaf 6 november verkrijgbaar

Wim T. Schippers’ televisiepraktijken
Met de uitbreng van deel 7 & deel 9 de serie van negen dvd-boxen nu compleet

Verkrijgbaar vanaf 6 november 2008

Donderdagavond 6 november worden in Amsterdam de twee laatste dvd-boxen van Wim  T. Schippers’ televisiepraktijken – sinds 1962 feestelijk gepresenteerd in aanwezigheid van o.a. IJf Blokker (Barend Servet), Rob van Houten (Boy Bensdorp) en Clous van Mechelen (Jan Vos). Het betreft deel 7 Van Oekel’s Discohoek (3-dvd) en deel 9 Single Plays & Vroeg Werk (3-dvd). In totaal omvat de serie dan negen delen waaronder spraakmakende VPRO-programma’s als Hoepla, De Fred Haché Show, Barend is weer bezig! en series als Het is weer zo laat!, Opzoek naar Yolanda en We zijn weer thuis. Naast de legendarische VPRO-programma’s bevatten de dvd’s een schat aan niet eerder vertoonde bonusmaterialen. Veel van deze programma’s  maakte Schippers (Groningen, 1942) in samenwerking met Wim van der Linden, Gied Jaspars, Ruud van Hemert en Ellen Jens.

Deel 7
Van Oekel’s Discohoek
Nadat Sjef van Oekel (Dolf Brouwers) als berooide Vlaamse fritesbakker zijn entrée had gemaakt in De Fred Haché Show, steeg zijn ster tot grote hoogte in Barend is weer bezig! en avondvullende programma’s als Waar heb dat nou voor nodig en De ondergang van de Onan. Zo groot was de populariteit van het stuntelende, voortdurend in zijn eigen woorden verstrikt rakende heerschap in smoking dat een eigen programma onvermijdelijk was. Twaalf afleveringen lang was Van Oekel’s Discohoek in 1974/’75 de anarchistische tegenhanger van Toppop, met playbackende artiesten die regelmatig werden onderbroken door interrupties van Van Oekel of diens rechterhand, boekhouder Ir. Evert van der Pik (Jaap Bar). Met legendarische optredens van Donna Summer, Shakin’ Stevens, Shocking Blue, Captain Beefheart, Teach In,Bolland & Bolland, Lucifer, Liesbeth List, Rex Gildo, Lemming, Gerrit Dekzeil, Barend Servet e.v.a.

Deze dvd-box bevat tevens de shows Van Oekel Blikt Terug en Grote Genade, plus veel bonusmateriaal. Consumentenadviesprijs: € 34,95 (3-dvd)

Deel 9
Single Plays & Vroeg Werk
De negende en laatste dvd-box in deze reeks bevat een aantal single plays en vroeg werk van Wim T. Schippers. De oudste televisieprogramma’ s waaraan Schippers bijdragen leverde zijn de kunstuitzendingen Spiegel der kunsten en Signalement, gemaakt voor de VARA. Signalement bevat o.a. het beroemde Fluxusmoment waarin Schippers een flesje limonade leeggiet in de Noordzee nabij Petten. In de eenakter Stemmen maken tal van prominente acteurs hun opwachting en is zelfs een zeer prille incarnatie van Jacques Plafond te zien. Het raadselachtige televisiespel Martha werd geschreven door Wim T. Schippers en geregisseerd door Berend Boudewijn. Volk en vaderliefde is Schippers’ low-budget maar high-concept bewerking van Harry Mulisch’ gelijknamige koningskomedie. Ninette de Valois is een uitzending die gemaakt werd in opdracht van Openbaar Kunstbezit. En in Cross now en Ramp ahead waagt Schippers zich aan Engelstalig televisiedrama. De dans der vierkanten ten slotte is een integrale registratie van de opening van het Holland Festival 1980 met  randgebeuren.

Consumentenadviesprijs: € 34,95 (3-dvd)

Reeds eerder verschenen delen:
Deel 1
De Fred Hache Show
Alle afleveringen van het legendarische De Fred Haché Show op dubbeldvd, met veel bonusmateriaal. Zelden in de Nederlandse tv-geschiedenis heeft een serie die niet meer dan vijf afleveringen omvatte zo veel opzien gebaard. Het was en is televisie die nergens op lijkt. Bedacht, geschreven, samengesteld en geregisseerd door Wim van der Linden, Wim T. Schippers, Gied Jaspars en Ruud van Hemert.
Consumentenadviesprijs: € 24,95 (2-dvd)
Deel 2
We zijn weer thuis
Alle 47 afleveringen van de dramady-serie van de hand van Wim T. Schippers op 8 dvd’s met bonusmateriaal. Drie volwassen zonen wonen nog steeds bij hun moeder thuis. Waarom eigenlijk? Dat is de vraag waar het allemaal om draait in deze spraakmakende dramady-reeks die van 1989 tot en met 1994 door de VPRO werd uitgezonden.
Consumentenadviesprijs: € 59,95 (8-dvd)
Deel 3
Barend is weer bezig!
Alle afleveringen van de legendarische show Barend is weer bezig! op 3-dvd inclusief een aantal andere spraakmakende shows plus bonusmateriaal. Daverende serie shows rond Barend Servet, plus Waar heb dat nou voor nodig, De ondergang van de Onan en Echo\'s uit het Alpendal, met o.a. Sjef van Oekel, Gerrit Dekzeil, de dames RiMiCo en Fred Hache.
Consumentenadviesprijs: € 34,95 (3-dvd)
Deel 4
Opzoek naar Yolanda
Alle afleveringen van de jeugdserie Opzoek naar Yolanda op 2-dvd inclusief het fameuze toneelstuk Going to the dogs en twee single plays. In deze 6-delige serie raakt een jongeman in allerlei komische situaties verzeild tijdens zijn zoektocht naar het meisje waarvan hij op een station een glimp opving. Consumentenadviesprijs: € 24,95 (2-dvd)
Deel 5
Het is weer zo laat!
Dubbel-dvd met alle afleveringen van de befaamde serie uit 1978 die ook bekend staat als Waldolala. In deze serie vertolkte Dolf Brouwers een keer niet de rol van Sjef van Oekel maar die van de minstens zo chaotische nachtclubeigenaar Waldo van Dungen.
Consumentenadviesprijs: € 24,95 (2-dvd)
Deel 6
Hoepla / Plafond over de vloer
Dubbel-dvd met op dvd 1 alles van het jaren \'60 jongerenprogramma Hoepla en op dvd 2 alle afleveringen van de jaren \'80 jeugdserie Plafond over de vloer. Slechts drie afleveringen zijn er in 1967 uitgezonden van het VPRO-jongerenprogramma Hoepla, maar dat was voldoende voor een revolutie in het stoffige Nederlandse televisielandschap. En in 1986 kende het populaire radioprogramma Ronflonflon korte tijd een televisievariant: Plafond over de vloer.
Consumentenadviesprijs: € 24,95 (2-dvd)
Deel 8
De lachende scheerkwast
Alle afleveringen van de jaren \'80 serie op 3 dvd\'s inclusief bonusmateriaal Vooruitlopend op Opzoek naar Yolanda en We zijn weer thuis schreef en regisseerde Wim T. Schippers in 1981/’82 de 12-delige serie De lachende scheerkwast. Hierin kruisen oude bekenden als Sjef van Oekel, Gé Braadslee, Jan Vos en Boy Bensdorp het pad van nieuwe bekenden als Jacques Plafond, Otto Drissen en Elsje de Wit
Consumentenadviesprijs: € 34,95 (3-dvd)

De dvd-boxen zijn verkrijgbaar via de webwinkel van de VPRO (http://winkel.vpro.nl) en via de dvd/platenzaak en de betere boekhandels.
Distributie: Living Colour Entertainment.
 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina