Women Without Men - verbluffende debuutfilm van Shirin Neshat op DVD

Lumiere


Visueel verbluffende debuutfilm van beeldend kunstenares/fotografe Shirin Neshat naar de in Iran verboden roman van Shahrnush Parsipur

WOMEN WITHOUT MEN

coversIran, waar door veel inwoners voortdurend de grenzen opgezocht worden van wat sociaal en politiek toelaatbaar is, blijft in het middelpunt van de belangstelling staan. Met de film Women without men, een verfilming van de in Iran verboden roman van Shahrnush Parsipur, maakte de wereldberoemde Iraanse beeldend kunstenares Shirin Neshat een visueel indrukwekkend speelfilmdebuut. Ze oogstte met de film veel internationaal succes met o.a. de Zilveren Leeuw voor Beste Regie én de UNICEF-prijs op het Filmfestival van Venetië 2009.

Korte inhoud:
Het magisch-realistische drama volgt de lotgevallen van vier vrouwen tegen de achtergrond van de door de CIA gesteunde staatsgreep van 1953, die de sjah in staat stelde zijn despotische bewind voort te zetten. Het zijn een opstandige vrouw uit een liefdeloos huwelijk, een jonge prostituee, een politiek activiste en een traditionele jonge vrouw. Het lot brengt ze samen in een prachtige boomgaard. Daar raken ze in gesprek, vieren ze feest, en vinden ze onafhankelijkheid, rust en vriendschap.

Regie:
Shirin Neshat

Technische gegevens:
Land: Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland 2009
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1
Taal: Farsi
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Genre: Drama
Speelduur: 99 minuten

Consumentenadviesprijs: € 19,99

Verkrijgbaar vanaf 25 januari

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina