Undercover Blues

Recensent:
Arnold van Oostrum
18-10-2003

Totaalbeoordeling:

3.9
DVD

Undercover Blues (DVD)
Samenvatting

Jeff (Dennis Quaid) en Jane (Kathleen Turner) Blue zijn moderne ouders. Toevalligerwijs zijn zij ook spionnen die als enige de nationale veiligheid van Amerika kunnen handhaven. Om zich helemaal te wijden aan hun rol als kersverse ouders, willen ze in New Orleans hun ouderschapsverlof doorbrengen. Echter, al vrij snel komt hun baas met een verzoek dat beide niet kunnen weerstaan. Hun eeuwige vijand Paulina Novacek (Fiona Shaw) is toevallig ook in New Orleans bezig met de voorbereidingen voor een groots wereldbedreigend plan. Jeff en Jane zijn de enigen die de plannen van Paulina kunnen verijdelen. Geen eenvoudige opgave voor deze kersverse ouders die op tijd thuis moeten zijn voor de laatste voeding en tegelijkertijd het hoofd moeten bieden aan de ongemakken veroorzaakt door de lokale boef Muerte (Stanley Tucci) en de overijverige politiemannen Ted Sawyer (Obba Babatundé) en Halsey (Larry Miller).

Commentaar

Undercover Blues is een alleraardigste spionnenkomedie met een dikke knipoog naar de serieuze spionnenfilms. De film blijft redelijk leuk omdat deze zich geen enkel moment serieus neemt. De spionnen zijn enerzijds een soort superhelden die met het grootste gemak en de nodige grappen elke boef aankunnen. Politie is uiteraard niet erg snugger en de lokale boef is volhardend in het oppoetsen van zijn ‘gemene’ imago. Alles bij elkaar ontstaat een aardige film rond een wat mager en voorspelbaar plot. Het zijn met name de grappen, de persiflages op serieuze spionnenfilms (let eens op Kathleen Turner als marteldokter in de ondervragingsscène) en de vele on-liners die het geheel luchthartig onderhoudend houden. Regisseur Herbert Ross heeft de film geheel in New Orleans opgenomen en heeft vooral de sfeer van deze plaats door fraaie beelden en swingende muziek in de film willen brengen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1993
Speelduur: 87 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Italiaans, Noors, En vele andere
Uitgever: MGM
EAN: 8712626027027

Extra's

  • Bioscooptrailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld heeft een beeldverhouding van 1.85:1 en staat in een beeldverhouding van 1.78:1 anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit van deze film uit 1993 is redelijk. Het beeld ziet er acceptabel scherp uit met een redelijke detaillering. De kleuren zien er mooi en natuurlijk uit, met een goed contrast en zwartniveau. In het beeld zit wel af en toe een spettertje of krasje als gevolg van vuil of beschadigingen. Als artefacten zijn edge enhancement en filmgrain duidelijk zichtbaar te zien. De film is verdeeld in 16 tracks. De film staat op een DVD-5 (single side, single layer), dus geen laagwisseling tijdens de film. De optionele ondertiteling (wit) is duidelijk, met een beetje groot lettertype, maar staat wel netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Dolby Stereo Engelstalige soundtrack staat in Dolby 2.0 (bitrate 192 kb/s) op de DVD. Op de hoes staat dat de soundtrack ‘surround’ is, maar zo staat de soundtrack niet gecodeerd op de DVD. Wel ontstaat bij gebruik van de Dolby ProLogic II decoder een voldoende ruimtelijk geluidsbeeld. Uiteraard worden de surrounds gebruikt voor de muziek, maar ook voor wat omgevings- en andere filmgeluiden. Toch heeft de track zijn beperkingen. De track klinkt wat dof in het hoog. Laag is ook beperkt aanwezig. Maar als geheel is het een aangename soundtrack met een voldoende surround gevoel. Dankzij de ProLogic-II decoder komen de stemmen uit het centerkanaal en zijn prima te verstaan.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statische plaatjes zonder achtergrondgeluid. Als enige extra staat de bioscooptrailer op deze DVD. Deze trailer duurt 1:51 minuten, is in 16x9 standaard beeldformaat met DD2.0 – 192 kb/s geluid.

Conclusie

Dennis Quaid en Kathleen Turner spelen in Undercover Blues een echtpaar dat naast superspion ook kersverse ouders is. Helaas kunnen zij niet lang genieten van hun ouderschapsverlof als zij het moeten opnemen tegen hun aartsvijand die de wereldvrede bedreigd.
MGM heeft deze titel uitgebracht in de Big Deal budgetserie, waarbij de kwaliteit van het beeld en het geluid redelijk goed is. Als extra is alleen een bioscooptrailer voorhanden.

Laatste reacties

chimera01  |  18-10-2003

Ik zal niet stemmen, ken de film wel maar de dvd niet, zodoende. Maar elke film met een jongere Kathleen Turner (hoewel jong) vind ik een genoegen. Deze film is...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:1
1.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 10
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.