Beast Cops (SCE)

Recensent:
Marcel den Haan
30-10-2003

Totaalbeoordeling:

5.9
DVD

Beast Cops (SCE) (DVD)
Samenvatting

Tung (Anthony Wong) is een politieman die van alles doet, behalve zijn werk. Hij brengt zijn dagen door met gokken, drugs en vrouwen. Dat alles wordt hem voorzien door de vele bendes die in zijn wijk actief zijn. Hij knijpt dan ook regelmatig een oogje dicht als er strafbare feiten gepleegd worden. Op een dag krijgen Tung en zijn partner Sam (Sam Lee) een nieuwe baas genaamd Michael (Michael Wong). Michael staat erop dat hij mee loopt met de twee partners zodat hij de wijk kan leren kennen. Tung introduceert Michael in een plaatselijke club die hij vaak bezoekt. In deze club ontmoet Michael Yoyo en raakt verliefd op haar. Dit is echter een probleem omdat Yoyo de vriendin is van een gangsterbaas genaamd Big Brother. Als vervolgens de hel losbreekt moet Tung eindelijk doen waarvoor hij betaald krijgt en dat is boeven pakken.

Commentaar

Hoewel deze film ongeveer overal bekend staat als actiefilm, is het vooral een politiethriller die meer de ontwikkeling van de karakters toont dan over actie gaat. Het is interessant om te zien hoe de agenten heen en weer slingeren tussen hun werk en de geneugtes des levens, geleverd door de bendes die ze zouden moeten bestrijden. Je vindt echter wel enkele actiescènes in deze film en deze zijn zeer bloederig. In de film wordt er nauwelijks een kogel afgevuurd en de agenten en bendeleden gaan elkaar vooral te lijf met grote messen. Deze scènes zijn zeer realistisch gefilmd en zeer bloederig. Het acteerwerk is van hoog niveau en dan vooral van hoofdrolspeler Anthony Wong. Hij zet een zeer overtuigende rol neer als een agent die vooral geniet van het leven en weinig doet aan bendes die geleidelijk aan de buurt overnemen. Deze acteerprestatie werd dan ook beloond met een Hong Kong Film Award voor Beste Acteur. De film sleepte nog vier Awards binnen, waaronder Beste Film, Beste Regisseur en Beste Script. Een aanrader voor liefhebbers van realistische films, maar wat minder voor fans die houden van explosies en schietpartijen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Thriller
Regio: 2
Jaar: 1998
Speelduur: 104 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Kantonees
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Hong Kong Legends
EAN: -

Extra's

  • Trailers
  • Interviews
  • Photo Gallery
  • Audiocommentaar
  • Further Attractions

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het anamorfe beeld is vastgelegd in de originele beeldverhouding van 1.85:1. Het beeld ziet er erg goed uit. Filmgrain is niet tot nauwelijks aanwezig en overige artefacten zijn ook niet te vinden. Contrast, zwartniveau en scherpte zijn allemaal dik in orde en ook de kleuren zien er goed uit. De film heeft wel scènes waarbij de kleuren wat overdreven zijn zoals de openingsscène van de film, maar dit is juist met opzet gedaan om een meer realistisch gevoel te krijgen. De ondertiteling is duidelijk te lezen met een goed lettertype en staat mooi onder in het beeld geplaatst. De film is verdeeld in 32 hoofdstukken en dat is zeer netjes. Duidelijk één van de betere transfers van Hong Kong Legends.

Geluidskwaliteit

Naast het beeld is het geluid van goede kwaliteit. Je kan kiezen uit twee Dolby Digital 5.1 tracks, namelijk een Kantonese en Engelse track (beiden 448 Kbps). We concentreren ons uiteraard weer op de originele Kantonese taal. De dialogen komen mooi uit de centerspeaker en zijn goed te verstaan. De overige geluiden in de film worden mooi weergegeven door de frontspeakers, waarbij allerlei geluiden goed apart weergegeven worden zoals bijvoorbeeld een auto die van links naar rechts rijdt. De film heeft een hele goede score die zeker bijdraagt aan het gevoel van de film. De muziek wordt mooi door de front en surroundspeakers weergegeven en op deze momenten vult de subwoofer het geheel goed aan. Zoals gezegd een film met weinig explosies maar toch met een mooi ruimtelijk geluid.

Extra's

Het aantal extra’s valt enigszins tegen maar Hong Kong Legends weet altijd weer de betrokken mensen voor de camera te krijgen om een interessant interview af te nemen. Dit is zeker een pluspunt aangezien interviews met acteurs en regisseurs uit Hong Kong nogal zeldzaam zijn. Deze interviews zijn dan ook het meest interessant om naar te kijken.

Photo Gallery
Een uitgebreide fotogalerie van 30 foto’s die rechtstreeks uit de film komen.

Trailers
Twee trailers zijn er te vinden van de film op deze DVD. De eerste is de UK Promotional Trailer die gemaakt is door de mensen van Hong Kong Legends (1.17 min.). De tweede trailer is originele bioscooptrailer (2.12 min.). Naast deze twee trailers van de film is er nog een derde trailer te vinden, maar deze is van een andere Hong Kong Legends uitgave, namelijk 2000 AD (1.17 min.).

Interviews
Drie interviews zijn er te bekijken en allen even interessant. Hong Kong Legends heeft speciaal voor deze DVD de interviews afgenomen. Als eerste is er een interview met regisseur Gordon Chan (15.17 min.). Hij vertelt over het maken van de film en het werken met de cast en crew.
Het tweede interview is met hoofdrolspeler Anthony Wong (19.21 min.). Dit is het meest interessante interview van de drie. Wong vertelt ook over het maken van de film, zijn acteerprestaties, zijn bij weinig mensen bekende Kung Fu talenten en over de ziekte die hij had tijdens het filmen Beast Cops.
Als laatste is daar Stephanie Che (14.34 min.). Zij vertelt hoe ze bij deze film betrokken raakte, aangezien Beast Cops haar eerste film was en over het maken van de film. Alle interviews zijn Engels gesproken en niet Nederlands ondertiteld. Gedurende de interviews zijn beelden te zien uit de film.

Audiocommentaar
Naast het bijna gebruikelijke commentaar van Hong Kong allesweter Bey Logan, hebben ze bij Hong Kong Legends het deze keer voor elkaar gekregen dat één van de regisseurs van de film, Gordon Chan, samen met Logan het commentaar verzorgd. Zoals je dan kan verwachten levert dat een schat aan informatie op van deze twee mannen die elkaar goed aanvullen.

Further Attractions
Hier trailers en andere informatie van andere DVD’s uit het assortiment van Hong Kong Legends.


  • Miracles
  • Game of Death
  • Iron Fisted Monk
  • In the Line of Duty
  • Eastern Condors
  • Magnificient Butcher
  • Hong Kong 1941
  • Once Upon a Time in China 3
  • Purple Storm
  • Game of Death 2

Conclusie

Als je weet wat je kan verwachten van deze film, dan kun je een leuke avond hebben met bekijken van deze DVD. Verwacht geen flitsende actiescènes maar een goed doordacht verhaal dat zich concentreert op de ontwikkeling van de personages. De DVD is dik in orde met een goede beeld en geluidskwaliteit die tot de beste behoren uit het assortiment van Hong Kong Legends. Voor mij één van de betere films die de laatste jaren uit Hong Kong zijn gekomen en ook de DVD is zeer de moeite waard. Een betere release van deze film zal je waarschijnlijk nergens anders vinden.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Hong Kong Legends.

Lees meer

Laatste reacties

Raymond Gelmers  |  10-06-2005

vond het een strontvervelende film. Maar ik kan zowiezo niet goed overweg met Aziatische films...
Lees meer >

gijluiaard  |  17-01-2005

Maar 6 euro bij proxis?!
Lees meer >

Harry B.  |  31-10-2003

Heb deze film gisteren middels een ruil binnen gekregen en zal hem dit weekend ook gaan kijken. Ben zeer benieuwd!
Lees meer >

Horrorfreak  |  31-10-2003

Ik woon in België en heb deze film nog nergens zien liggen. Weet iemand waar ik hem te pakken kan krijgen (liefst geen webwinkels). Hebbie in belgië een free...
Lees meer >

Rob P.  |  30-10-2003

Ik woon in België en heb deze film nog nergens zien liggen. Weet iemand waar ik hem te pakken kan krijgen (liefst geen webwinkels). Hebbie in belgië een free...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  30-10-2003

Dank je voor de recensie, Marcel. Ben al een tijdje benieuwd naar deze film, maar durfde hem nog niet aan te schaffen. Ga ik nu toch maar eens binnenkort doe...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  30-10-2003

Lijkt me wel een goeie film. Goede recensie ook, wel een klein typ foutje: "We concentreren ons uiteraard weer op de originele Kantonese taal uiteraard." Ken...
Lees meer >

Horrorfreak  |  30-10-2003

Ik woon in België en heb deze film nog nergens zien liggen. Weet iemand waar ik hem te pakken kan krijgen (liefst geen webwinkels).
Lees meer >

Harry V.  |  30-10-2003

Dank je voor de recensie, Marcel. Ben al een tijdje benieuwd naar deze film, maar durfde hem nog niet aan te schaffen. Ga ik nu toch maar eens binnenkort doe...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:6
3.8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.