Best Of Movie Power Volume 4

Recensent:
Marcel den Haan
14-04-2004

Totaalbeoordeling:

4.8
DVD

Best Of Movie Power Volume 4 (DVD)
Samenvatting

Dutch Filmworks is alweer toe aan de vierde uitgave van de Best Of Movie Power box. Ook deze keer zijn er weer vier films verzameld die eerder apart uitkwamen. Drie van deze films hebben wij eerder besproken en we zullen deze uitgaven vergelijken met de versies die in deze box zitten.

Below (101 minuten, 1.85:1 beeldformaat)
De Amerikaanse onderzeeër USS Tigershark maakt in de Tweede Wereldoorlog jacht op Duitse U-boten in de Atlantische oceaan. Op een gegeven moment wordt er een Engels schip tot zinken gebracht door de Duitsers en de Tigershark neemt de overlevenden aan boord. Vanaf dit moment gebeuren er allerlei vreemde dingen aan boord van het schip. Lijdt de bemanning aan hallucinaties of is er meer aan de hand?
Lees hier meer over de eerder uitgebrachte losse uitgave van deze film.

No Good Deed (93 minuten, 1.85:1 beeldformaat)
Samuel L. Jackson speelt een rechercheur genaamd Jack die op zoek gaat naar een vermist meisje. Hij komt bij toeval een bende overvallers tegen die een overval aan het voorbereiden zijn. Hij wordt gevangen genomen door de bende en bewaakt door de vriendin van de bendeleider. Deze mooie dame genaamd Erin (Milla Jovovich), weet Jack om haar vinger te winden. Wordt Jack in de maling genomen of is er meer aan de hand?

Ballistic (87 minuten, 2.35:1 beeldformaat)
Ecks (Antonio Banderas) moet noodgedwongen samenwerken met zijn grootste vijand, een losgeslagen geheimagent genaamd Sever (Lucy Liu). Ze moeten samenwerken om een gezamenlijke vijand te kunnen verslaan. Deze vijand heeft een nieuw soort dodelijk wapen ontwikkeld en moet zo snel mogelijk gestopt worden.
Lees hier meer over de eerder uitgebrachte losse uitgave van deze film.

The Fourth Angel (93 minuten, 1.78:1 beeldformaat)
De vrouw en dochter van journalist Jack Elgin (Jeremy Irons) komen om het leven tijdens een kaping van het vliegtuig waarin ze zitten. Jack en zijn zoontje overleven de kaping en keren terug naar huis. Samen proberen hun leven weer op te bouwen. Dan hoort Jack dat de kapers vrij rond lopen en begint hij aan een missie. Die missie is wraak.
Lees hier meer over de eerder uitgebrachte losse uitgave van deze film.

Commentaar

De kwaliteit van de films in deze box verschilt niet zo gek veel. Als uitschieter naar boven is er Below, wat een spannende film is. De uitschieter naar beneden is The Fourth Angel, een film zoals er al duizenden gemaakt zijn. No Good Deed en Ballistic zijn redelijk onderhoudende actiefilms die leuk zijn om een keer te kijken.
Alle extra’s die op de losse uitgaven te vinden waren bij de verschillende films, zijn verdwenen. Behalve bij Below, waar het audiocommentaar gespaard is gebleven.
Verder zijn er bij Ballistic en The Fourth Angel DTS tracks toegevoegd.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 373 min
Verpakking: Scanavo Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664015926

Extra's

  • Audiocommentaar

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De beeldformaten van de drie eerder besproken films zijn gelijk aan de eerdere uitgaven. Het beeldformaat van No Good Deed is 1.85:1 en is anamorf. De kwaliteit van het beeld van de vier films is vergelijkbaar. Alle films hebben een mooie kleurverzadiging. Ook contrast, scherpte en contrast zijn in orde. Hier en daar is bij alle films af en toe wat filmgrain te zien, maar echt storend wordt het nergens. Ook is er wat edge enhancement te ontdekken bij de films, maar ook dit in beperkte mate. Uitstekende beeldkwaliteit dus, met als uitschieter Below. De problemen met betrekking tot het beeldformaat bij de The Fourth Angel zijn helaas niet opgelost.
Alle films hebben optionele Nederlandse ondertiteling welke mooi onder in het beeld staat, behalve dan bij The Fourth Angel waar de ondertiteling een regel te hoog staat.

Geluidskwaliteit

Naast een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) hebben alle films een DTS 5.1 track (754 kb/s). De eerdere uitgaven van Ballistic en The Fourth Angel hebben geen DTS track. De kwaliteit van de tracks verschilt per film. Below en Ballistic steken er bovenuit qua kwaliteit. Deze films hebben een mooi ruimtelijk geluidsbeeld waarbij er goed gebruik wordt gemaakt van de vijf aanwezige kanalen. Ook het LFE kanaal wordt regelmatig gebruikt ter ondersteuning van het geluidsbeeld.
De tracks van No Good Deed en The Fourth Angel klinken iets minder agressief. De nadruk ligt bij deze tracks wat meer op de frontkanalen. Het geluid is verder wel vrij van ongerechtheden en klinkt helder. Bij alle films heeft de DTS track de voorkeur omdat het geluid wat meer detail laat horen. Het verschil is echter minimaal.

Extra's

Zoals gezegd zijn alle extra’s gesneuveld in vergelijking tot de eerdere uitgave. Uitzondering is Below waar het audiocommentaar gespaard is gebleven.

Conclusie

Dutch Filmworks brengt voor de vierde maal een Best Of Movie Power box op de markt en ook nu zijn er weer vier films verzameld in één doos. De kwaliteit van de vier films is vergelijkbaar en de box is zeker interessant als je nog geen van deze films in je bezit hebt. Voor de prijs hoef je het niet te laten in ieder geval. Qua extra’s valt de box tegen met maar één audiocommentaar, maar beeld en geluid zijn in orde.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

marsie030  |  18-04-2004

Ik vond "Original Sin" toch behoorlijk span... eh... boeiend... ;) Maar toch jammer dat er zulke 'slechte' films gebruikt worden voor deze Best of Movie Powe...
Lees meer >

scheur  |  16-04-2004

Als dit het beste is wat Moviepower te bieden heeft, wil ik niet weten wat zij onder slecht verstaan.... :?
Lees meer >

Kees Hoekerd  |  16-04-2004

Ik vond "Original Sin" toch behoorlijk span... eh... boeiend... ;) Maar toch jammer dat er zulke 'slechte' films gebruikt worden voor deze Best of Movie Powe...
Lees meer >

Sneaker  |  15-04-2004

Heb deze box aangeschaft en tot nu toe Ballistic en Below gezien. Below was een erg spannende, goede film en Ballistic was gewoon een erg lekkere film zolang je...
Lees meer >

Surya  |  14-04-2004

Toch als de reeks gedaan is ja. Een bundeling van American Pie 1 en 2 is even zinloos imo
Lees meer >

Werner  |  14-04-2004

Ik vind overigens het concept van totaal ongerelateerde films in één box te proppen, met 4, of zelfs met 10, complete waanzin. Een boxset met een film en zijn s...
Lees meer >

Erik Hagen  |  14-04-2004

Ik vond "Original Sin" toch behoorlijk span... eh... boeiend... ;) Maar toch jammer dat er zulke 'slechte' films gebruikt worden voor deze Best of Movie Powe...
Lees meer >

Sam Van Ghelder  |  14-04-2004

Toch niet hoor, helemaal niet interessant. Gewoon stomvervelend is ie, geen moment boeiend imo Arme Antonio... Original Sin was ook al niet boeiend.
Lees meer >

Surya  |  14-04-2004

Toch niet hoor, helemaal niet interessant. Gewoon stomvervelend is ie, geen moment boeiend imo
Lees meer >

Richard B.  |  14-04-2004

Hier nog eens de cijfers van IMDB: Bellow: 6.2 No good deed (AKA 'The House on Turk Street') : 5.3 Ballistic: Ecks vs. Sever (volledige naam) : 3.5 The...
Lees meer >

Surya  |  14-04-2004

Below is idd leuk om eens te zien, en misschien over 10 jaar nog eens, maar de andere films... Ballistic is gewoon mega slecht!
Lees meer >

scheur  |  14-04-2004

Ik heb alleen No good deed nog niet gezien, schijnt niet zo'n beste te zijn.... Voor de rest vond ik alleen Below interesant , en dan voor maar een keer :twist...
Lees meer >

HiddeV  |  14-04-2004

van deze films alleen below gezien en dat vond ik toch wel een goede film
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Grof Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:2
2.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 17
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.