Blame it on Rio

Recensent:
Arnold van Oostrum
22-04-2004

Totaalbeoordeling:

3.6
DVD

Blame it on Rio (DVD)
Samenvatting

Victor Lyons (Joseph Bologna) ligt in een scheiding. Hij wordt door zijn vriend en collega Matthew Hollins (Michael Caine) gevraagd mee op vakantie naar het exotische Rio te gaan. Ook Victor’s tienerdochter Jennifer (Michelle Johnson) zal meegaan evenals als Matthew’s dochter Nicole (Demi Moore). De vakantie is ook bedoeld om het ingeslapen huwelijk van Matthew en Karen (Valerie Harper) weer wat leven in te blazen. Maar een uur voor vertrek kondigt Karen aan niet mee te gaan, ze gaat in haar eentje naar een ander vakantiebestemming. Nauwelijks aangekomen in Rio, krijgen de vier vakantiegangers amper de tijd om hun koffers uit te pakken als ze betoverd worden door deze beruchte stad van plezier. Matthew valt al snel ten prooi aan Cupido’s pijlen als Jennifer hem opbiecht al jaren op hem te vallen. Victor heeft zijn aandacht al liggen bij een aantrekkelijke dame en ook Nicole is al snel ten prooi gevallen aan de plaatselijk jeugd. En Matthew de verleiding van de veel jongere Jennifer niet weerstaan. Als de schuldgevoelens gaan opspelen bij Matthew belooft hij plechtig de affaire te beëindigen en het geheim te houden… zeker voor Victor. Maar terwijl zijn leugentjes om eigen bestwil toenemen en ook zijn libido stijgt, gaat Matthew vrolijk door met zijn onbezonnen gedrag… totdat Karen ten tonele verschijnt.

Commentaar

Blame it on Rio is een romantische komedie, waarin Michael Caine zich in alle bochten wringt om te voorkomen dat de relatie met de dochter van zijn beste vriend bekend wordt. Dit geeft een enkel leuk momenten, verder is de film niet zo bijzonder. Het verhaal wordt in de backflash vorm verteld door Michael Caine en Michelle Johnson. De film heeft in de tijd van release, we praten 20 jaar geleden in een Amerikaanse (!) film, wel het een en ander te weeg gebracht. Op de Braziliaanse stranden lopen bijna alle meisjes topless, zo ook dus beide dochters gespeeld door Michelle Johnson en Demi Moore. Voordat dit nu een reden wordt om de film maar te gaan kopen, Demi Moore bedekt haar borsten heel handig met haar lange haar. Michelle Johnson is wel meerder malen met ontbloot bovenlijf te zien. Ten tijde van de opnames was Michelle nog maar 17 en net twee maanden van school. Haar optreden in de film veroorzaakte wel enige commotie en leverde haar ook direct een nominatie voor een Razzie Award op.
De film is een remake van de Franse film Un Moment d\'Egarement (Amerikaanse titel: One Wild Moment of A Summer Affair) uit 1977 van regisseur Claude Berri. Berri is ook de persoon die het verhaal heeft geschreven. Blame it on Rio is niet het beste werk van regisseur Michael Donen. Bekende en betere werken van deze man zijn Funny Face (1957) met Audrey Hepburn en Fred Astaire en het zeer bekende Singin’ in the Rain (1952) met Gene Kelly.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1984
Speelduur: 96 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Italiaans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Portugees, En vele andere
Uitgever: MGM
EAN: -

Extra's

  • Bioscooptrailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in de originele beeldverhouding van 1.85:1 anamorf op de DVD. De kwaliteit van het beeld is goed. We zien een goed verzadigd kleurrijk beeld met goed contrast. Af en toe zit een spetter in het beeld als gevolg van beschadiging of vuil. Het beeld oogt in het algemeen een beetje soft, wat zijn effect heeft op de detaillering van het beeld. Filmgrain is in lichte mate aanwezig. Af en toe is aliassing te zien. Edge enhancement is in lichte mate toegepast.
De film is opgedeeld in 16 chapterstops. De laagwisseling op deze DVD-9 is midden in een scène geplaatst en daardoor kort merkbaar. De optionele Nederlandstalige ondertiteling (wit) is duidelijk, heeft een net lettertype, maar staat wel een regel te hoog geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige mono soundtrack staat ook mono op de DVD. De soundtrack is een Dolby Digital 2.0 (bitrate 192 kb/s) soundtrack, waarbij het linker en rechterkanaal dezelfde informatie krijgt.
De soundtrack klinkt desondanks redelijk. Laag is in mindere mate aanwezig, het hoog is redelijk gedetailleerd. De soundtrack is ruis en kraakvrij en klinkt onvervormd. Dialogen zijn goed te volgen.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statische plaatjes zonder achtergrondmuziek. Als enige extra is een Original Theatrical Trailer (1:37 minuten) voorhanden. Beeldformaat en geluid zijn hetzelfde als de film. Beeldkwaliteit is beduidend minder dan van de film.

Conclusie

Blame it on Rio is een romantische komedie, waarin Michael Caine zich in alle bochten wringt om te voorkomen dat de relatie met de dochter van zijn beste vriend bekend wordt. Dit geeft een enkel leuk moment, verder is de film niet zo bijzonder.
In de budgetreeks Big Deal heeft FOX/MGM de film met redelijke beeld- en matige geluidskwaliteit uitgebracht. Als extra is een bioscooptrailer voorhanden.

Laatste reacties

Roberto van Rooijen  |  22-04-2004

Ik heb deze film destijds op vhs gekocht, al was het alleen maar voor demi Moore :wink: maar nu laat ik hem links liggen, wat een :x film.
Lees meer >

Richard B.  |  22-04-2004

Michael Caine in een moeilijke liefdesaffaire in de meest sensuele stad van de wereld. Zwolle? Stanley Donnen heeft wel betere veel films gemaakt dan de...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:5
Extra's:1
2.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 13
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.