How Stella Got Her Groove Back

Recensent:
Arnold van Oostrum
25-04-2004

Totaalbeoordeling:

3.8
DVD

How Stella Got Her Groove Back (DVD)
Samenvatting

Stella (Angela Bassett) en Delilah (Whoopi Goldberg) konden altijd door dik en dun op elkaar vertrouwen. Maar Stella heeft het erg druk maar haar werkzame leven in San Francisco, waarin zij succesvol is als effectenmakelaar. Als gescheiden moeder heeft ze te druk, eenzaam in de liefde is ze vergeten hoe het is om echt te leven. Maar haar bijzondere New Yorkse vriendin Delilah is van plan om daar flink verandering in te brengen met een eerste klas vakantie op Jamaica. Op het eiland leert Stella de 20 jaar jongere Jamaicaan Winston Shakespeare (Taye Diggs) kennen. Door hem leert Stella weer wat het is om je hart open te zetten en de liefde te vinden. Maar het dwingt haar ook tot het maken van keuzes.

Commentaar

How Stella got her Groove back is gebaseerd op een roman van de Amerikaanse schrijfster Terry McMillan. Werken van dezelfde schrijfster dienden ook als uitgangspunt bij Waiting to Exhale (1995) en Disappearing Acts (2000). Alle drie films hebben gemeen dat de cast bestaat uit zwarte spelers en dat in het verhaal de relatie tussen twee mensen centraal staat.
Terry McMillan verzorgde ook dit keer de bewerking van haar eigen verhaal naar een filmscript.
Ook deze film is een film met ruim aandacht voor de behoefte op het relatievlak van de vrouw. Net als beide andere films Waiting to Exhale en Disappearing Acts zal deze film niet iedereen aanspreken. Van de drie films is How Stella Got Her Groove Back duidelijk de mindere. De betrokkenheid bij de karakters is iets minder en blijft daardoor oppervlakkiger, mede veroorzaakt door wat onafgemaakte onderwerpen in het plot. Verder ook ietwat overdreven sentiment. Mogelijk is dit een stukje onervarenheid van regisseur Kevin Rodney Sullivan met langere werken. Sullivan heeft voornamelijk televisiewerk gedaan en slechts een paar minder bekende speelfilms. Hij heeft onder andere een aflevering uit de populaire serie The West Wing geregisseerd. Ligt je interesse in de dramatiek van relaties, met een licht komisch tintje, dan zit je bij deze film redelijk goed. Whoopi Goldberg is in deze film goed op dreef als vriendin wie niets te ver gaat.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 1998
Speelduur: 120 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Zweeds, En vele andere
Uitgever: Fox Home Entertainment
EAN: 8712626015567

Extra's

  • Niets

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het oorspronkelijke bioscoopformaat 1.85:1 anamorf op deze DVD. Het beeld van deze nog tamelijk recente film ziet er prima uit. Het zeer kleurrijke beeld oogt natuurlijk met goed verzadigde kleuren. De scherpte van het beeld en de detaillering zien er goed uit, al had dit nog wel iets beter kunnen zijn. In het beeld is een lichte beeldruis te zien. Het contrast is verder prima in orde. Edge enhancement is mild toegepast en valt af en toe op.
De film is prima verdeeld in maar liefst 35 chapterstops. De laagwisseling van deze DVD-9 (dubbellaags) is nauwelijks merkbaar. De ondertiteling (wit) is goed te volgen met een net lettertype. Maar oh jee, wat staan die ondertitels hoog in het beeld. Dat is nou jammer.

Geluidskwaliteit

De soundtrack van de film is voor de DVD omgezet in een Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) soundtrack. De film is vooral dialogen met ruime ondersteuning van de rustige, maar af en toe ook heerlijk swingende, muziek en songs. De surroundspeakers worden zeer subtiel gebruikt voor de omgevingsgeluiden en het ruimtelijke karakter van de muziek. Die muziek heeft verder een prima stereospreiding en detaillering. Het duidelijk aanwezige laag zit alleen in de muziek en geeft deze muziek daarmee een stevige fundament. Het LFE kanaal wordt hiervoor niet gebruikt, het aanwezige laag komt alleen uit beide frontkanalen. Dialogen zijn prima te volgen en komen zoals gebruikelijk uit de centerspeaker.

Extra's

De menuschermen zijn statische breedbeeldplaatjes zonder achtergrondgeluid. De DVD heeft geen extra’s.

Conclusie

How Stella got her Groove back is een aardig relatiedrama met een licht komisch tintje. In het verhaal staat het liefdesleven van Stella centraal, die dankzij haar vriendin de liefde vindt op het eiland Jamaica. In de hoofdrollen Angela Bassett en Whoopi Goldberg.
De film is door Fox uitgegeven in de budgetserie Big Deal. Beeld en geluid hebben goede kwaliteit. Extra’s heeft deze release niet. Vond je Waiting to Exhale of Disappearing Acts een leuke film, dan zal deze film je ook wel aanspreken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
1.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 14
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.