Shield, The - Season 2

Recensent:
Marcel den Haan
18-08-2004

Totaalbeoordeling:

9
DVD

Shield, The - Season 2 (DVD)
Samenvatting

In seizoen één van The Shield maakten we kennis met Vic Mackey (Michael Chiklis). Een politieagent in Los Angeles met een geheel eigen manier van werken. Zo kijkt hij niet op een slachtoffer meer of minder en doet hij er alles aan een zaak opgelost te krijgen. Samen met een paar van zijn collega’s vormt hij het zogenaamde Strike Team binnen het departement. Ze hebben van de hoogste baas toestemming gekregen alles op hun manier te doen, hoe omstreden dat soms ook is. Op deze manier kunnen de mannen van tijd tot tijd een lading drugs in beslag nemen en zelf verkopen op de straat door middel van bevriende dealers. Het geld wordt gestopt in het pensioenfonds zodat ze na hun carrière kunnen genieten van hun welverdiende rust. Dit alles blijft niet onopgemerkt door de baas van het departement, David Acceveda (Benito Martinez). Acceveda probeert wanhopig Mackey en zijn maten te betrappen op iets illegaals zodat hij ze op straat kan gooien. Claudette Wyms (CCH Pounder) en Holland ‘Dutch’ Wagenbach (Jay Karnes) zijn ook werkzaam op het departement en werken samen vooral aan moord en verkrachtingszaken. Tot slot zijn er nog Danielle ‘Danny’ Sofer (Catherine Dent) en Julien Lowe (Michael Jace). Deze twee agenten zijn elkaars partner en ook dit loopt niet altijd even soepel. Julien worstelt met zijn homoseksualiteit en Danny probeert hogerop te komen en te leren omgaan met haar gevoelens voor Mackey.

Commentaar

The Shield is vooral in Amerika een omstreden serie. Naast de vele liefhebbers van de serie zijn er ook genoeg tegenstanders. Deze zeggen dat de serie geweld verheerlijkt en dat het vele bloot en geweld te duidelijk in beeld is gebracht. Hoe je er ook over denkt, The Shield is inderdaad een bijzondere serie. Hoewel Vic Mackey door en door corrupt is, kun je toch waardering opbrengen voor het feit dat hij altijd de zaken tot een goed einde weet te brengen. Dat hij hierbij moord en afpersing niet schuwt lijkt hieraan niets af te doen. De serie sloeg in als een bom in Amerika en werd overladen met nominaties en awards. Hoofdrolspeler Michael Chiklis mocht zelfs een Golden Globe en een Emmy in ontvangst nemen voor zijn rol en dit lijkt volkomen terecht. Hij spettert van het scherm en je gaat je afvragen of hij in het dagelijks leven ook niet zo corrupt is.
Het tweede seizoen begint waar het eerste seizoen ophield. Mackey’s vrouw heeft hem verlaten en hij heeft een privé-detective ingehuurd haar en de kinderen te vinden. De strijd tussen Mackey en Acceveda gaat onverminderd voort en ook de rest van de cast beleeft weer genoeg problemen. Dit seizoen is verplichte kost voor de liefhebbers van seizoen één. Het tweede seizoen maakt de verwachtingen meer dan waar en is zelfs nog beter dan het eerste seizoen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: TV
Regio: 2
Jaar: 2003
Speelduur: 572 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Columbia Tristar Home Video
EAN: 712609963830

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Documentaires
  • Promotrailers
  • Scene Deconstructions
  • Audiocommentaar bij vier afleveringen
  • Teasertrailer season 3

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het tweede seizoen van The Shield wordt anamorf weergegeven in het beeldformaat van 1.78:1. Het eerste wat opvalt is dat er overmatig veel filmgrain aanwezig is. Dit is echter met opzet gedaan om een realistisch sfeertje op te roepen. De serie is verder geschoten op 16mm wat verder hieraan bijdraagt. Ook de kleuren zijn bewerkt om het gevoel van de betreffende scène weer te geven. Zwartniveau en contrast zijn in orde. De scherpte blijft hier en daar wat achter, maar is over het algemeen ook voldoende. Hier en daar is wat edge enhancement zichtbaar maar dit blijft gelukkig beperkt tot een minimum. Verder zijn er geen artefacten aanwezig. Zeker een voor een TV-serie een nette transfer.
De afleveringen zijn onderverdeeld in zes hoofdstukken en de optionele ondertiteling staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

Op de DVD is alleen de originele Engelse track aanwezig in Dolby Digital 2.0 surround (192 kb/s). Toch klinkt de track vooral als een mono kanaal met weinig gebruik van het achterkanaal. Soms is er wat muziek te horen, maar veel meer komt er niet uit. De dialogen zijn goed verstaanbaar en klinken helder. De track klinkt verder wat flets. Er is te weinig laag aanwezig om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld geweerschoten enige impact hebben. Zelfs voor een TV-serie een wat tegenvallende track.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het beeldformaat van 1.78:1. Het betreft statische afbeeldingen uit de afleveringen en er is geen muziek te horen.
Gelukkig voor ons zijn er aardig wat extra’s toegevoegd aan de DVD’s.

Audiocommentaar
Bij het eerste seizoen van The Shield was er bij elke aflevering een audiocommentaar te beluisteren. Dit is teruggebracht tot vier afleveringen voor dit tweede seizoen. Alle audiocommentaren zijn Nederlands ondertiteld wat uiteraard erg prettig is.
- The Quick Fix (Disc 1): Het commentaar bij deze openingsaflevering wordt geleverd door de bedenker van de serie Shawn Ryan en acteurs Michael Chiklis en Benito Martinez. Zij praten vooral over hoe het is om de serie te maken en over het acteren van hun betreffende rollen.
- Homewrecker (Disc 2): Bij deze aflevering leveren Shawn Ryan, Kurt Sutter, Scott Rosenbaum en Kim Clements commentaar. Zij zijn alle schrijvers van de serie en daar gaat het commentaar dan ook voornamelijk over.
- Breakpoint (Disc 3): Naast de steeds terugkerende Shawn Ryan kunnen we nu luisteren naar Barbara Fiorentino en Rebacca Mangieri. Zij zijn werkzaam als Casting Directors en vertellen over het hoe en waarom van het casten voor deze serie.
- Dominoes Falling (Disc 4): Het commentaar bij de laatste aflevering van het seizoen wordt geleverd door Kevin Reilly en Eric Schrier aangevuld door Shawn Ryan uiteraard. Deze twee heren zijn werkzaam bij de Amerikaanse zender FX, waar The Shield op te zien is. Zij vertellen vooral wat de serie heeft gedaan voor de zender.

De resterende extra’s staan allemaal op Disc 4 en worden, tenzij anders aangegeven, weergegeven in het beeldformaat 1.33:1 en Dolby Digital 2.0 (192 kb/s)

Deleted Scenes
Maar liefst 37 verwijderde scènes zijn er te bekijken. Sommige worden voorafgegaan door commentaar door bedenker Shawn Ryan. De scènes zijn geknipt wegens tijdgebrek of dat ze weinig tot niets toevoegde aan de aflevering.

The Editing Room
Een interessante feature over hoe een scène samen gesteld wordt. Er zijn twee versies van de scène te bekijken. De Editor’s Cut en Final Air version. Shawn Ryan legt uit hoe het knippen van een scène in zijn werk gaat en legt aan de hand van de scène de verschillen uit tussen de twee versies.

Sound Surgery
Twee mannen die verantwoordelijk zijn voor het geluid bij de serie leggen uit hoe de soundtrack tot stand komt. Je kan een scène bekijken telkens met een ander stukje audio waaronder de dialogen en sound effects. Als laatste kun je luisteren hoe het klinkt als alle stukjes samengevoegd worden.

Wrap Day (26 min.)
Een soort videodagboek dat gemaakt is voor en tijdens de opnames van de laatste aflevering van het seizoen. De cast en crew wordt gevolgd tijdens deze laatste dag van werk. Een leuke interessante feature die goed laat zien hoe de serie gemaakt wordt en hoe de cast en crew met elkaar omgaat.

Director’s Roundtable (48 min.)
Bedenker, regisseur, producent en schrijver Shawn Ryan praat met andere regisseurs van de serie namelijk Scott Brazil, Paris Barclay en Peter Horton over het regisseren van de serie. Ze bespreken wat er komt kijken bij het regisseren van een aflevering en bepraten de verschillen in elkaars werkwijze.

Raising the Barn (9 min.)
Deze extra gaat over het ontstaan en het ontwerp van de set van het politiebureau, ook wel The Barn genoemd.

Season 3 Teaser
Een 44 seconden durend filmpje die de kijkers moet laten warmlopen voor het derde seizoen van de serie. Er zijn geen beelden te zien uit de afleveringen maar alleen wat beelden van de acteurs.

Promotional Trailers
Trailers van andere Columbia uitgaven die binnenkort uitkomen of al uit zijn. Het gaat om de volgende trailers:


  • S.W.A.T.
  • Starsky and Hutch season 1
  • Spider-man 2
  • Bad Boys 2

Het beeldformaat is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s), behalve bij Starsky and Hutch waar het beeld 1.33:1 is en het geluid Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Het tweede seizoen van The Shield weet alle verwachtingen te overtreffen en is zelfs beter dan het eerste seizoen. Voor de fans van seizoen 1 dus een verplichte aankoop. Beeld en geluid zijn voldoende al had het hier en daar wat beter mogen zijn. Als aanvulling zijn er behoorlijk wat extra’s toegevoegd die ook allemaal interessant zijn om te bekijken. Nu is het wachten op seizoen 3!

Laatste reacties

Daniël V.  |  07-09-2005

Wat een superserie!!! Net als bij 24 en Alias volgt deze serie het principe van 1 lange verhaallijn op de voorgrond, met cliffhangers op het einde van iedere ep...
Lees meer >

HiddeV  |  04-09-2005

Grappig dat de WC van de mannen nog steeds kapot is aan het eind van dit seizoen, word ie uberhaupt nog wel gemaakt in seizoen 3 of 4? !spoiler-alert! :twist...
Lees meer >

Martin Z.  |  04-09-2005

Grappig dat de WC van de mannen nog steeds kapot is aan het eind van dit seizoen, word ie uberhaupt nog wel gemaakt in seizoen 3 of 4? !spoiler-alert! :twist...
Lees meer >

HiddeV  |  04-09-2005

Grappig dat de WC van de mannen nog steeds kapot is aan het eind van dit seizoen, word ie uberhaupt nog wel gemaakt in seizoen 3 of 4?
Lees meer >

Jurgen V  |  04-09-2005

Goede serie pas geleden bij veronica voor het eerst gevolgd, helaas kapten ze halverwege seizoen 2. :(
Lees meer >

elvis  |  02-09-2005

het is jammer dat deel 3 nog niet bekend is wanneer die komt
Lees meer >

Martin Z.  |  13-06-2005

Topserie! Weet iemand wanneer seizoen 3 op dvd verschijnt in NL? ben ik ook benieuwd naar, weet iemand iets? In de VS is hij al een tijdje uit dacht ik......
Lees meer >

Chris Taylor  |  13-06-2005

Topserie! Weet iemand wanneer seizoen 3 op dvd verschijnt in NL? ben ik ook benieuwd naar, weet iemand iets? In de VS is hij al een tijdje uit dacht ik......
Lees meer >

Martin Z.  |  11-06-2005

Topserie! Weet iemand wanneer seizoen 3 op dvd verschijnt in NL? ben ik ook benieuwd naar, weet iemand iets? In de VS is hij al een tijdje uit dacht ik......
Lees meer >

mac  |  07-06-2005

Topserie! Weet iemand wanneer seizoen 3 op dvd verschijnt in NL?
Lees meer >

moviemaniac84  |  22-05-2005

Ben zeker een fan van The Shield. En vond seizoen 2 ook zeker net zo goed als seizoen 1. Maar het is wel irritant dat je zo lang moet wachte op de volgend...
Lees meer >

Thijs de Ridder  |  02-04-2005

Heb The Shield 2 inmiddels aangeschaft. Echt een geweldige serie....en je wordt er inderdaad bijna zelf corrupt van :P
Lees meer >

Paul H.  |  15-03-2005

Vond ik seizoen 1 al top, seizoen 2 is nog een stukje beter. Goede verhaallijn en dan bedoel ik de rode draad die door alle afleveringen heen loopt en de castin...
Lees meer >

Wizz-Art  |  10-11-2004

Ook S2 is helemaal top en een stuk drukker dan het eerste seizoen..dit is een serie de me heel erg aanspreekt!
Lees meer >

Begbie  |  10-11-2004

Inderdaad geweldige serie! Kan niet wachten op seizoen 3, je wordt er bijna zelf corrupt van hehe Maar weet iemand toevallig wanneer seizoen 3 uitkomt in ons...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Seks Anamorf Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:8
9.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 418
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.