Sensation - The Megamixes 2004

Recensent:
Alexander de Mol
18-10-2004

Totaalbeoordeling:

5.2
DVD

Sensation - The Megamixes 2004 (DVD)
Samenvatting

Ieder jaar, zo omstreeks het begin van de zomer, staat de Amsterdam Arena twee zaterdagavonden in het teken van Sensation, ‘the world’s leading dance event’. De eerste avond, Sensation White (3 juli 2004), was traditiegetrouw de wat rustigere trance avond en de tweede avond, Sensation Black (10 juli 2004), stond in het teken van de hardere bassen en de snellere beats. Een respectabele line-up van DJ’s verzorgden de dansbare klanken. Zo’n beetje halverwege de avond doen de DJ’s even een stapje achteruit om eerbiedig plaats te maken voor The Megamix. Onlangs bracht ID&T een DVD/CD combi uit welke draait om deze Sensation Megamixes.

1. Intro - The White Megamix
2. Nomad - (I Wanna Give You) Devotion
3. Daft Punk - One More Time
4. Mylo - Drop The Pressure
5. Royal Gigolos - California Dreamin’
6. Sadomasy & DJ One - Body Motion
7. Wild Child - Renegade Master
8. Fierce Ruling Diva - Rubb It In
9. The Prodigy - Android
10. Age Of Love - Age Of Love (Marco V Remix)
11. Ferry Corsten - Punk
12. Ferry Corsten - Rock Your Body
13. Mike Heart - Sexmachine (Original)
14. Randy Katana - One Solid Wave
15. Camisra - Let Me Show You
16. Umek - Gatex
17. Tiësto feat. BT - Love Comes Again (Mark Norman Remix)
18. The Good Men - Give It Up
19. Cave - Carnival
20. Marco V vs Jens - Loops & Tings Relooped
21. Carlo Resoort - Musica
22. Cygnus X - Superstring (Rank1 Remix)
23. Marcel Woods - Time Is Running Out
24. Bossanova - Stonecold
25. Sensation - The Anthem 2004

Commentaar

26. Intro - The Black Megamix
27. Marc Da Cruz & Ace Da Brain - Eriel
28. Cherry Moon Trax - The Club, The People & The Music
29. T99 - Anastacia
30. Ruthless & Vorwerk - I Feel Like Dancin’
31. Jesper Dahlback Aand Thomas Krome - Murder Was The Bass (DK8)
32. Kay D. Smith & Marc Tall pres. Passive Resistance - Praiseworthy Tunes (Hoipolloi Mix)
33. DJ Seb B. - Mass Noise
34. Walt - Bring The Pain (Marcel Woods Remix)
35. Marcel Woods - Time Is Running Out
36. The Prodigy - Firestarter
37. Luna - Mindspace (Black Anthem 2004)
38. Deepack - The Prophecy
39. DJ Duro & The Prophet - Shizzle My Dizzle
40. The Pitcher - Pump It Loud!!
41. Twisters Silence - Listen To Me Mama (DJ Scott Project Remix)
42. Donkey Rollers - Hardstyle Rockers
43. Pavo & Zany - Pørn
44. Ultrasonic - Hysteria
45. Builder - Bad Manners (Luca Antolini DJ Mix)
46. DJ Duro - Cocaine MF
47. G-Town Madness - Silence
48. Darkraver & DJ Vince - Thunderground
49. Dream Your Dream - Mayday Dream
50. Bertocucci Feranzano - XTC Love
51. Masoko Solo - Pessa Pessa
52. Base Alert - Zoo
53. The Stunned Guys & DJ Paul - Thrillseeka

Ook dit jaar was Sensation weer vooral een lust voor het oog. Kosten noch moeite zijn gespaard om het vooral een visueel spektakel te laten zijn. Ondergetekende was op de zogenaamde ‘White Edition’ aanwezig om te zien wat er allemaal komt kijken bij een registratie van een dergelijk event. Het zal niet verbazen dat hier de nodige organisatie en techniek bij komt kijken. Via een live-internetverbinding waren beide feesten ook thuis mee te beleven.
Het inlassen van ‘The Megamixes’ in het Sensation programma was wederom een welkom intermezzo. Deze DVD bevat van zowel Sensation White (27:11 min) als Sensation Black (27:31 min) de complete mix voorzien van sfeerbeelden uit de Amsterdam ArenA. Niets ten nadele van de prima megamixes, maar het is best jammer dat de sets van de DJ’s, in verhouding tot de lengte van de items, enigszins beperkt aan bod komt op deze uitgave. Maar goed, daarom heeft deze DVD/CD combi ook de toevoeging ‘The Megamixes’ en daarbij is de capaciteit van een enkele DVD natuurlijk in de verste verte niet toereikend om hier een acceptabele presentatie van te maken.
De line-up van Sensation White was dit jaar minder indrukwekkend dan bijvoorbeeld het debuutjaar van Sensation. Toen grootheden als Carl Cox, Sven Väth en Tiësto onder andere hun opwachting maakten. Maar de formule werkt nog steeds en is blijkbaar sterker dan ooit aangezien de beschikbare kaarten voor Sensation White in anderhalf uur over de toonbank gingen.
ID&T heeft de DVD/CD combi, net als bij Innercity 2003, een afwijkende verpakking meegegeven. De zogenaamde Super Jewel Box, waar de schijfjes zich in bevinden, is een soort kruising tussen de Long Jewel DVD Case, waar o.a. Polygram in het begin van het DVD tijdperk gebruik van maakte, en de standaard CD Jewel Box. Gevolg is dat het doosje waarschijnlijk in de meeste opbergsystemen bij het opbergen wat problemen geeft.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 0
Jaar: 2004
Speelduur: 55 min
Verpakking: Super Jewel Box
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: ID&T Music
EAN: -

Extra's

  • Commercials
  • The DJs
  • The Anthem
  • VIP
  • Sensation Reactions

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het anamorfe beeld (aspect ratio 1.78:1) is in een redelijk goede kwaliteit op DVD gezet. Het contrastniveau is zoals het hoort en de kleuren zijn prachtig verzadigd en knallen van het scherm. De toegepaste MPEG compressie laat helaas wel de nodige sporen na. Dit uit zich onder andere in trillende beeldlijnen en zichtbare compressieblokjes (‘macro blocking’). Dit is vooral goed te zien op de computermonitor. De scherpte is daarbij niet altijd constant, maar het detailniveau is overwegend toereikend. Ook hier geldt dat de omstandigheden het welhaast onmogelijk maken om een onberispelijke beeldkwaliteit te presenteren. Ten aanzien van de extra\'s lijkt compressie van het beeld nog sterker te zijn doorgevoerd. Ondanks dat het visuele aspect geen ‘sensation’ is valt de beeldkwaliteit van deze DVD, mede dankzij de prachtige, heldere kleuren en het uitstekende contrastniveau, als voldoende te bestempelen.

Geluidskwaliteit

De DVD van Sensation The Megamixes bevat een Dolby Digital 5.1 track (448 kbit/s). Het geluid wat deze track produceert is gelijkmatig verdeeld over de voorkanalen. De linker- en rechterfrontspeaker en de centerspeaker vormen een geheel. De surrounds worden gebruikt om de ruimtelijkheid te vergroten en vullen het geheel op ietwat ingetogen wijze aan. De consequente aansturing van het LFE-kanaal zorgt voor een gepaste ondersteuning in het lage tonengebied. De volumeknop mag - of eigenlijk moet - natuurlijk een paar slagen verder dan tot waar hij normaal komt.

Extra's

Het menu is beschikbaar voor zowel Sensation White als voor Sensation Black. Beide menus hebben dezelfde opbouw en items. Het schakelen van het ene menu naar de ander behoort, gelukkig op een eenvoudige manier, tot de mogelijkheden.

The DJs
Deze feature bevat een impressie van de sets van de 12 DJ’s die ervoor hebben gezorgd dat de dansvloer gevuld bleef. Beeld en geluid zijn samengesteld en komen niet altijd overeen.
Sensation White: Brian S, Benjamin Bates, Paul van Dyk, Sander Kleinenberg, Erick Morillo en Joost van Bellen. (55:35 min)
Sensation Black: Marcel Woods, Yohi Biomehanika, DJ Luna, Darkraver, Pavo en Promo (58:23 min).

The Anthem
Voor beide edities staat het zogenaamde ‘anthem’ op de DVD met beelden van de respectievelijke Sensation-avond.
- Sensation – The Anthem 2004 (2:36 min)
- DJ Luna – Mindspace (3:16 min)

VIP
Dit item toont enkele beelden vanuit de VIP zone van zowel Sensation White (1:38 min) als Sensation Black (1:22 min) waar mensen, die zichzelf een VIP ticket hadden toegeëigend, zich konden vermaken in ietwat intiemere setting voorzien van een prachtige Griekse entourage met de nodige lounge mogelijkheden. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat onze afgevaardigde tijdens de eerste avond dankbaar gebruik heeft gemaakt van deze VIP ruimtes. Bij de montage hebben ze klaarblijkelijk aardig hun best gedaan om deze employee van DVD.nl uit deze compilatie te laten.

Sensation Reactions
Korte filmpjes met reacties van enkele DJ’s en bezoekers op Sensation White (3:38 min) en Sensation Black (3:30 min).

Commercials
Onder dit menuitem bevinden zich de beide promotionele trailers zoals deze op de diverse muziekzenders te zien waren. Daarnaast een stijlvol reclamefilmpje van ID&T.
- Event Commercial Sensation White (0:36 min)
- Event Commercial Sensation Black (0:36 min)
- ID&T Release commercial (1:00 min)

Conclusie

Op 3 en 10 juli jl. was de Amsterdam ArenA het decor voor het populaire dance-event Sensation. Dit jaar, het jaar waarin de Olympische Spelen terugkeerden naar het land waar het ooit begon, stond in het teken van het oude Griekenland. Voor zowel ‘Sensation White’ als ‘Sensation Black’ werd dankbaar gebruikt gemaakt (van de eigenschappen) van de vele Griekse Goden. Ook dit jaar werd het programma van zowel Sensation White als Sensation Black halverwege opgeluisterd door een Megamix. Deze DVD/CD combi focust vooral op de beide ‘Megamixes’.
De kwaliteit van het beeld is weliswaar niet optimaal, de toegepaste compressie is zoals vaker met dergelijke registraties niet onopgemerkt gebleven, maar over het algemeen zijn we niet ontevreden. Geluidstechnisch gezien zit het wel snor met de DVD. Stevige diepe bassen en een aardige spreiding over de speakers.
De DVD bevat enkele extra’s en daarnaast een complete muziek CD met daarop de ‘Sensation White Megamix’ en de ‘Sensation Black Megamix’.
Voor de mensen die op één van de (of beide) avonden aanwezig zijn geweest is het leuk om de sfeer (en de Megamixen) thuis of onderweg met deze DVD/CD combi nog eens opnieuw te beleven.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door ID&T Music.

Lees meer

Laatste reacties

Joost v.d. Ham  |  28-10-2004

jogens jongens jongens hier is eindelijk iemand die weet waar die over praat sensation is gewoon superrrrrrrrrrrrrr Zo super vind ik Sensation helemaal niet ...
Lees meer >

El Barto  |  28-10-2004

perfecte dvd TOPIIIEEE!!! 8) oke... kopen dan maar!
Lees meer >

Christiaan Sauer  |  27-10-2004

Vooral The DJ's - Darkraver is gewoon echt geweldig 8) De rest is ook errug goed naar te luisteren 8)
Lees meer >

Movie_G  |  21-10-2004

perfecte dvd TOPIIIEEE!!! 8)
Lees meer >

Roberto G  |  20-10-2004

Black rulde ja , wil die dvd wel een keer zien .
Lees meer >

El Barto  |  18-10-2004

Ben naar black sensation geweest. Was inderdaad te gek, maar weet niet of dit via DVD overkomt... we wachten af.
Lees meer >

mradem  |  18-10-2004

Inderdaad als je er geweest bent dan is het wel leuk terug te zien. Black edition was een suc6.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:7
Extra's:5
3.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 20
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.