Police Academy 4: Citizens on Patrol

Recensent:
Alexander de Mol
19-12-2004

Totaalbeoordeling:

3
DVD

Police Academy 4: Citizens on Patrol (DVD)
Samenvatting

Commandant Lassard (George Gaynes) besluit om de buurt weerbaarder te maken door burgers op te leiden tot COP’s (Citizens on Patrol). En drie keer raden wie degenen zijn die deze burgers les moeten geven? De grootste onbenullen die ooit van de Police Academy afstudeerden natuurlijk.

Commentaar

Police Academy 4: Citizens on Patrol betekende het debuut voor komiek David Spade, die vooral dankzij Saturday Night Live en aan de zijde van wijlen Chris Farley in Tommy Boy en Black Sheep de nodige bekendheid vergaarde. Van een andere orde is natuurlijk Sharon Stone. Deze film prijkt ongetwijfeld niet zo prominent op haar CV als de klassieker Basic Instinct en het sterke Casino. Onder de skaterjongeren die we in de film tegen komen is overigens ook legende Tony Hawk, die zijn naam in de afgelopen jaren al aan diverse videogames heeft verbonden.
Met dit deel uit de reeks wordt de teloorgang definitief ingezet. Er zijn in deze film nog enkele momenten die voor enig vermaak zorgen. Maar over het algemeen is het vooral oude wijn in nieuwe zakken. Veel herhalingen van grappen derhalve.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 1987
Speelduur: 84 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 1.0 - Engels
  • Dolby Digital 1.0 - Frans
  • Dolby Digital 1.0 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931318457

Extra's

  • Theatrical trailer
  • Additional Scenes
  • Easter Egg
  • Remembering A Lofty Investigation

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld op deze DVD heeft een verhouding van ongeveer 4:3 en is hiermee tevens gelijk aan het origineel geschoten 35mm negatief. Het voor de bioscoop toegepaste ‘soft matting’ is voor deze DVD release achterwege gelaten. Uit diverse shots valt inderdaad op te maken dat we nu meer beeld krijgen dan de regisseur ten aanzien van de bioscooprelease voor ogen had. De beeldkwaliteit is over het algemeen matig. Regelmatig onscherpe beelden waardoor er weinig sprake is van goed detail. In close ups ziet het er dan nog wel acceptabel uit. Het beeld wordt daarnaast met regelmaat van de klok bevolkt door vuil en spetters. De kleuren zien er niet altijd even natuurgetrouw uit.

Geluidskwaliteit

Police Academy 4: Citizens on Patrol was oorspronkelijk voorzien van een Dolby Digital 1.0 monotrack en deze staat ook in deze hoedanigheid, met een bitrate van 192 kbit/s, op de DVD. Het geluid is hierdoor als vanzelfsprekend beperkt tot het centerkanaal. Muziek en geluidseffecten klinken gedateerd en scherp in het hoge tonengebied. Dialogen zijn ten aller tijden goed te volgen.

Extra's

Remembering A Lofty Investigation (8:28 min)
In deze recent opgenomen feature krijgen we onder andere regisseur Jim Drake aan het woord die het nodige vertelt over de totstandkoming van Police Academy 4: Citizens on Patrol. Daarnaast ook interviews met onder andere Leslie Easterbrook, Lance Kinsey en G.W. Bailey.

Additional Scenes (13:59 min)
Deze feature bevat een aantal weggelaten scènes waarbij volgens regisseur Jim Drake in sommige gevallen voor vertoning op TV (waaronder enkele scènes met Sharon Stone) deze weer zijn teruggeplaatst. Deze scènes geven iets meer inzicht in de verstoorde relatie tussen Claire Mattson (Sharon Stone) en capt. Harris (G.W. Bailey). Voor wat dat waard is natuurlijk….

Theatrical Trailer (1:20 min)
De originele Amerikaanse bioscooptrailer voorzien van Dolby Digital 2.0 (192 kbit/s) geluid.

Easter Egg (3:29 min)
Deze DVD bevat ook een zogenaamde ‘easter egg’. Deze hebben we opgenomen op onze easter-egg pagina.

Conclusie

In Police Academy 4: Citizens on Patrol worden de burgers opgeleid om de veiligheid te verhogen. Uiteraard mogen de stuntels, onder aanvoering van Mahoney (Steve Guttenberg) deze opleiding verzorgen met alle desastreuze gevolgen van dien.
De beeldverhouding op deze DVD wijkt af van de beoogde bioscoopverhouding. Soft matting is niet toegepast, waardoor we meer beeld dan beoogd krijgen voorgeschoteld. De Dolby Digital 1.0 track zorgt met al zijn beperkingen voor het audioaspect van deze schijf. Niets meer, niets minder. Ter afronding staan er enkele extra’s (waaronder een easter egg) op de DVD.
Slechts uit nostalgische overwegingen - òf omdat een jonge Sharon Stone haar opwachting maakt - zou een aanschaf gerechtvaardigd zijn. Het is allemaal teveel van hetzelfde laken een pak. Maar goed, dat wisten we na de eerste delen ook al.

Laatste reacties

Alexander de Mol  |  20-12-2004

zag de recensie staan en dacht: oh dit is dat deel dat Callahan in het zwembad ligt in een shirtje, dat shot heb ik al op vele Leslie Easterbrook sites gezien,...
Lees meer >

Dennis V.  |  19-12-2004

Deze films zijn niet meer van deze tijd, ik heb er voorheen hartelijk om gelachen, maar vind ze nu voornamelijk irritant worden. Ik zal deze films ook niet kop...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  19-12-2004

Deze is best leuk!, ookal zijn de recensie beroerd! :( En vooral die Bobcat Goldwhait en Tim Kazurinsky blijven een prachtig duo. Leuke scenes in de luchtballo...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Dolby Digital
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:4
Geluidskwaliteit:5
Extra's:3
1.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 51
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.