50 First Dates

Recensent:
Marcel den Haan
10-01-2005

Totaalbeoordeling:

5.2
DVD

50 First Dates (DVD)
Samenvatting

Henry Roth (Adam Sandler) woont op Hawaii waar hij werkt in het plaatselijke aquarium. In zijn vrije tijd is hij vooral bezig de vele vrouwelijke toeristen in bed te krijgen. Inmiddels mag hij gerust de grootste versierder van het eiland genoemd worden. Hij heeft weinig behoefte aan een vaste relatie en hij is blij als de dames het eiland weer verlaten. Dit alles veranderd als hij op een morgen ontbijt in een café en daar Lucy Whitmore (Drew Barrymore) ontmoet. Hij is op slag verliefd en ze beleven samen een leuke middag. Ze spreken af de volgende dag weer samen te ontbijten, maar tot zijn grote schrik weet Lucy helemaal niet meer wie hij is! Dan hoort Henry dat Lucy lijdt aan een zeldzame hersenstoornis waardoor ze geen korte termijngeheugen heeft. Hij moet nu alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat Lucy elke dag weer op hem verliefd wordt.

Commentaar

Adam Sandler is vooral in Amerika een geliefd komiek. Hij begon zijn carrière bij het bekende Saturday Night Live, een show die al vele sterren voortbracht. Doorgaans speelt hij personages die allemaal erg op elkaar lijken. We hebben dit kunnen zien in films als Big Daddy, Happy Gilmore en Anger Management. In de film Punch-Drunk Love liet hij een serieuze kant van zichzelf zien en hij gaf hiermee aan ook met het serieuze werk uit de voeten te kunnen. Zo serieus als die film wordt het hier niet, maar Sandler gedraagt zich nog redelijk netjes. Geschreeuw en hysterische aanvallen zul je in deze film niet tegen komen. 50 First Dates is redelijk vermakelijk, hoewel het geen film is waarvan je van de bank valt van het lachen. De chemie tussen Sandler en Barrymore is overtuigend en het uitgangspunt van de film is redelijk origineel. Er zijn enkele leuke karakters te vinden in deze film, waar die van Rob Schneider de leukste is. Sandler en Schneider hebben de gewoonte kort op te duiken in elkaars films, maar in deze film heeft Schneider een wat grotere rol als de vriend van Sandler’s personage. Samenvattend kunnen we zeggen dat dit een redelijk leuke film is waaraan je toch wat lol kan beleven. Dat de makers hebben gekozen voor een einde dat iets minder voor de hand ligt, draagt hier zeker aan bij.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 94 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans, Portugees, Spaans
Uitgever: Columbia Tristar Home Video
EAN: 8712609963434

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Trailers
  • Videoclips
  • Audiocommentaar
  • Bloopers
  • filmographies
  • Featurettes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD in het formaat 2.40:1, wat slechts iets afwijkt van het originele formaat van 2.35:1. Het beeld ziet er erg goed uit, iets wat we ook mogen verwachten van een recente film. Scherpte, contrast en zwartniveau zijn allemaal dik in orde. Ook de kleuren zien er goed uit, hoewel deze met opzet enigszins feller gemaakt zijn om een echt tropisch paradijs weer te geven. Naast wat filmgrain en enkele kleine compressiefoutjes zijn er geen artefacten aanwezig.
De film is verdeeld in 18 hoofdstukken en de optionele ondertiteling staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De DVD is uitgevoerd met enkele tracks, maar wij concentreren ons op de originele Engelse Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s). Deze klinkt goed, maar is erg gericht op de voorste kanalen. Nu is dit ook geen film met allerlei effecten, dus dit mag geen verassing heten. De dialogen komen netjes uit het centerkanaal en de frontkanalen geven de muziek en omgevingsgeluiden weer. De achterkanalen worden zoals gezegd maar een enkele keer gebruikt en wel voor wat lichte muziek en omgevingsgeluiden. Ook het LFE kanaal is maar een enkele keer te horen en deze vooral tijdens de scènes met muziek. Verder zijn er geen beschadigingen te horen. Een nette track dus die uitstekend past bij dit soort films.

Extra's

Er zijn redelijk wat leuke extra’s te vinden op de DVD die het geheel mooi afronden.

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en bestaan uit afbeeldingen uit de film. De achtergrondmuziek wordt weergegeven in Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Bij het opstarten van de DVD zijn er enkele trailers te zien, die makkelijk over te slaan zijn door op de Skip toets of de Menu toets te drukken. Het gaat om trailers van Christmas With The Kranks, Envy en 13 Going On 30.

Audiocommentaar
Het audiocommentaar wordt verzorgd door regisseur Peter Segal en actrice Drew Barrymore. De twee hebben duidelijk veel lol tijdens het inspreken en geregeld liggen ze enkele minuten in een deuk. Hierdoor blijft het beperkt wat informatie betreft, maar het is wel een leuk commentaar.

Featurettes
Drie featurettes die verschillende van niveau zijn. Bij al deze featurettes is het beeld 1.78:1 letterboxed en het geluid Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

The Dating Scene (20 min.)
Dit is eigenlijk gewoon een making of van de film. Er komen wat beelden voorbij die geschoten zijn tijdens de opnames en ook komen enkele leden van de cast en crew aan het woord. Mede door de lengte een uitstekende making of.

Talkin’ Pidgin (4 min.)
In Hawaii worden er drie talen gesproken, Amerikaans, Hawaiiaans en Pidgin. Pidgin is eigenlijk gewoon Amerikaans, maar dan vermengd met wat Hawaiiaanse woorden en een andere uitspraak van sommige Amerikaanse woorden. Enkele mensen vertellen in deze korte featurette over deze taal.

Comedy Central Reel Comedy (19 min.)
Reel Comedy is een show die wordt uitgezonden op de Amerikaanse zender Comedy Central. We zien Rob Schneider in dezelfde rol als in de film en in die hoedanigheid ontvangt hij Adam Sandler en Drew Barrymore in de show. Bij tijden erg leuk om te zien en zeker de moeite waard.

Blooper Reel (7 min.)
Een standaard selectie van bloopers, waar men in de lach schiet tijdens de opnames en ook zien we hoe vaak dingen fout gaan als er met dieren gewerkt wordt.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Sandler’s New Album (32 sec.)
Een kort filmpje waarin de komst van het nieuwe album van Adam Sandler wordt aangekondigd. Een beetje een nutteloze extra.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Deleted Scenes (5 min.)
Vijf verwijderde scènes die met en zonder commentaar van de regisseur zijn te bekijken. Je kan de scènes los bekijken of ze allemaal achter elkaar voorbij laten komen.
Het beeld is 2.40:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Music Videos
Drie videoclips van artiesten die een bijdrage hebben geleverd aan de soundtrack van de film. Het gaat om clips van Wayne Wonder en 311.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Filmographies
Je kan klikken op de naam van enkele leden van de cast en dat krijg je een korte lijst te zien met films waaraan ze meegewerkt hebben.

Trailers
Een zevental trailers van ander films die op DVD verschenen zijn. Het gaat om de volgende films:

  • Spider-man 2
  • 50 First Dates
  • 13 Going On 30
  • Christmas With The Kranks
  • Envy
  • Mona Lisa Smile
  • Mr. Deeds

Conclusie

50 First Dates is een redelijk grappige film met Adam Sandler in de hoofdrol. Hij speelt een vrouwenversierder die het heeft voorzien op leuke toeristen. Maar dan wordt hij verliefd op een meisje dat geen korte termijngeheugen heeft. Dit brengt uiteraard enkele grappige situaties voort. De DVD is goed verzorgd met een goede beeld en geluidskwaliteit. Ook qua extra’s valt er genoeg te genieten. Hou je dus van een film met een luchtig verhaal, maar leuke grappen dan zit je goed met deze film.

Laatste reacties

tityken  |  20-10-2006

Dit vind ik een goede film, en gewoon omdat het verhaal orgineel is en humor beter dan de gewone onderbroekenlol.
Lees meer >

TR1988  |  13-08-2005

Ik vind Adam Sandler op zijn best als ie over the top gaat (Happy Gilmore 8) ) bij deze film heeft ie dat niet en daarom vond ik het hem niet echt goed. Leuk om...
Lees meer >

Micha D van Veen  |  08-08-2005

Sandler ben ik zowiezo een erge fan van (ik hou wel van fysieke humor) maar tot mijn verbazing tijdens het bijna einde van deze film keek ik naast mij en was vr...
Lees meer >

Tim k  |  08-04-2005

Ook in het vliegtuig gezien, terug van Gran Canaria. Deze film had mijn aandacht al getrokken, omdat de sountrack voornamelijk uit reggae muziek bestond en ...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  08-04-2005

Uitstekende film, een van de weinige komedies tegenwoordig die de verwachtingen meer dan waarmaakte. Aan het begin had ik nog een beetje het idee dat dit weer...
Lees meer >

El Barto  |  19-01-2005

Grappig om te zien dat de ene helft niet echt genoten heeft van deze film en de andere wel. Smaken verschillen gelukkig. Vond het persoonlijk een vermakelij...
Lees meer >

ofnoavail  |  19-01-2005

Ik vond deze film een erg mooie comedy - drama Sandler en Drew erg goed acterend en een goede chemie tussen de 2. Het is voor een belangrijk deel geen sim...
Lees meer >

Cloud  |  12-01-2005

Ik heb de film ook op een vliegtuig gezien naar Hong Kong. Ik ben blijkbaar niet de enige die het op kilometers hoogte heeft gezien. :D Vond het best ve...
Lees meer >

Jordé den Tenter  |  11-01-2005

Een erg leuke film die mij wel heeft vermaakt. Ik vind Adam Sandeler het de laatste tijd wel minder goed aanpakken met zijn carriere door zijn film (deels) met...
Lees meer >

Herjan  |  11-01-2005

Ik vond dit een erg mooie drama/comedy. Ik zag hem toevallig ergens (volgens mij ook in een vliegtuig). Als je hem echt gaat kijken als een comedy zal hij vast ...
Lees meer >

Sander Haarmans  |  11-01-2005

Ik heb deze vorig jaar in het vliegtuig gezien naar Egypte. Ondanks je het nooit zo heel goed kan volgen in een vliegtuig vond ik hem best komisch.
Lees meer >

nova6666  |  10-01-2005

Matige komedie met af en toe een leuk grapje! Vond dit de minst leuke film van Sandler!
Lees meer >

Surya  |  10-01-2005

Geen spectaculaire film, op geen enkel vlak. Eerder flauw imo. Misschien leuk voor de Sandler fans, maar voor de rest...
Lees meer >

Zeeuws Meisje  |  10-01-2005

Ik heb me in moeten houden om de film niet af te zetten. Verschrikkelijk het begin. Naderhand wordt het wel aardig. Deze film zal ik zeker niet kopen.
Lees meer >

scheur  |  10-01-2005

Heb erg genoten van deze film, vooral Rob Schneider was erg lachen!!!! Heb ook de aangepaste vliegtuig versie gezien, maar die was weer minder leuk..... :?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
3.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 70
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.