It Happened at the World's Fair

Recensent:
Arnold van Oostrum
18-01-2005

Totaalbeoordeling:

5.6
DVD

It Happened at the World's Fair (DVD)
Samenvatting

Mike Edwards (Elvis Presley) is een freelance piloot die hoopt later nog eens een eigen vliegtuigbedrijfje te hebben. Zijn partner en co-piloot is de aan gokken verslaafde Danny Burke (Gary Lockwood). De verslaving van Danny is zo erg, dat al hun verdiende geld alweer snel verdwenen is. De hoge schulden hebben tot gevolg dat de sheriff hun enige vliegtuig in beslag neemt en hen een vliegverbod geeft. De twee hopen op de World’s Fair in Seattle weer wat werk te vinden. Zij krijgen een lift naar de Fair van Walter Ling (Kam Tong), die ook op weg is naar de Fair samen met zijn zevenjarig nichtje Sue-Lin (Vicky Tiu). Op de Fair ontmoet Danny als snel wat ‘oude’ vrienden en gaat, tegen de zin van Mike met hen mee. Mike blijft alleen achter met Sue-Lin, als Walter voor andere zaken wordt weggeroepen. Met Sue-Lin besteedt Mike de dag op de Fair en heeft ondertussen natuurlijk ook oog voor ander vrouwelijk schoon. Waaronder de verpleegster Diane Warren (Joan O’Brien), die erg geïnteresseerd is in de ruimtevaart. Sue-Lin ziet de interesse van Mike voor Diane niet zo zitten. Ondertussen brengt Danny zijn gokkunsten op de Fair in praktijk om zo weer aan geld te komen. Problemen voor beide blijven dan ook niet uit.

Commentaar

It Happened At The World’s Fair is een film met Elvis – The King – Presley, gemaakt volgens de standaard formule. De film speelt zich af tegen de achtergrond van de wereldberoemde Seattle World’s Fair tentoonstelling, die in 1962 in Seattle werd gehouden. Met name de ruimtevaartthema’s en de bekende Space Needle krijgen in de film de nodige aandacht. Wat verhaal betreft is dit een van de betere Elvis films, waarbij ook The King zelf een van zijn betere acteerprestaties laat zien. Uiteraard kunnen de gezongen liedjes in een film met Elvis niet ontbreken. Tien stuks zijn weer in de film verwerkt, waaronder nummers als One Broken Heart for Sale, I’m Falling in Love Tonight, A World of Our Own, Cotton Candy Land, Relax en Take Me to the Fair.
Elvis’ partner wordt in de film gespeeld door Gary Lockwood, die later vooral bekend zou worden door zijn rol als Dr. Frank Poole in de film 2001: A Space Odyssey (1968). In de film ook een korte rol van een wel zeer jonge Kurt Russell. Russell is het jongetje dat Elvis een schop geeft, zodat hij een excuus heeft om de verpleegster weer te zien. Russell speelde in 1979 zelf The King in de film Elvis van regisseur John Carpenter en later nog eens een look-a-like in 3000 Miles to Graceland (2001).
It Happened at the World’s Fair is de vierde film die Presley maakte met regisseur Norman Taurog. Taurog heeft in totaal negen Presley films geregisseerd.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Muziekfilm
Regio: 2
Jaar: 1963
Speelduur: 101 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 1.0 - Engels
  • Dolby Digital 1.0 - Frans
  • Dolby Digital 1.0 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Arabisch, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321931651530

Extra's

  • Bioscooptrailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film is gemaakt in het brede Panavision beeldformaat van 2.40:1 en staat anamorf op de DVD. Evenals de eerder besproken Presley films die door Warner zijn uitgebracht, is ook van deze uitgave de beeldkwaliteit bijzonder goed. Je kunt genieten van een zeer goed ogend beeld met mooie, natuurlijke kleuren en goed contrast. Een beeld dat verder volledig vrij van ongerechtigheden als gevolg van vuiltjes of krasjes is. Ook scherpte en detaillering van het beeld zijn prima. Filmgrain is nog wel in sommige scènes in lichte mate zichtbaar, evenals een lichte vorm van edge enhancement.
De film is netjes verdeeld in 28 chapterstops. De film staat op een DVD-9 (dubbellaags), de laagwisseling is nauwelijks merkbaar geplaatst. De optionele ondertiteling (wit) is duidelijk, heeft een goed leesbaar lettertype en staat redelijk geplaatst onder in het beeld. De songteksten, die ook onderdeel vormen van het verhaal, niet ondertiteld.

Geluidskwaliteit

De soundtrack heeft natuurlijk de nodige songs met Elvis. Ook deze Warner release van een Presley film heeft een gerestaureerde mono soundtrack, op de schijf gezet als DD1.0 (bitrate 192 kb/s). Dit betekent dat alleen de centerspeaker een signaal krijgt en dus alle geluiden via de centerspeaker komen. Natuurlijk is het, met name vanwege de aanwezige songs, erg jammer dat de soundtrack niet stereo of DD5.1 is. Neemt niet weg dat we hebben hier een goed klinkende mono soundtrack hebben. De soundtrack is ruis en kraakvrij, heeft voldoende hoog om helder te klinken en voldoende laag om enige body te hebben. Dialogen zijn goed te volgen.

Extra's

De menuschermen zijn statische plaatjes zonder achtergrondgeluid. Deze DVD heeft een viertal trailers van Presley films als extra, die we ook al op de andere uitgaven tegenkwamen.

Elvis Trailer Gallery (10 min)
Met keuze uit de trailers Spinout, Speedway, The Trouble With Girls en It Happened at the World’s Fair. De trailers zijn apart aan te kiezen en er is een Play All optie. Alle trailers hebben 2.35:1 anamorf beeldformaat en DD2.0 mono geluid.

Conclusie

It Happened at the World’s Fair was Presley’s 12de speelfilm en vierde samenwerking met regisseur Norman Taurog. Het verhaal is natuurlijk weer een leuke romantische komedie, waarin Presley een zich prima vermaakt met zijn muziek en zijn interesse voor het vrouwelijk schoon. De film speelt zich af tegen de achtergrond van de Seattle World’s Fair, die in 1962 werd gehouden in Seattle. The King zingt weer tien liedjes, waaronder de bekende hit One Broken Heart for Sale.
Deze van origine door MGM uitgebrachte film is hier door Warner op DVD uitgebracht. Beeldkwaliteit is bijzonder goed, het geluid is mono gebleven maar klinkt verder ook prima. Als extra een viertal trailers van andere Presley titels. Uiteraard moet ook deze titel een plaatsje krijgen in je Elvis Presley collectie.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Werner  |  18-01-2005

Wat is je punt Werner? Hou je niet van The King? De beste man heeft zich nu eenmaal laten zien in zo'n 30 speelfilms (die we lang nog niet allemaal hebben bespr...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  18-01-2005

Er is zeker een markt voor want ik koop ze allemaal :mrgreen: Deze laat ik echter nog even liggen tot hij wat goedkoper wordt, want een hoop andere vind je ook...
Lees meer >

Alexander de Mol  |  18-01-2005

:shock: Dzjiezes, komt er nu écht geen einde aan die stortvloed besprekingen van Elvis de Zingende Schelvis? Wat is je punt Werner? Hou je niet van The King? D...
Lees meer >

Werner  |  18-01-2005

:shock: Dzjiezes, komt er nu écht geen einde aan die stortvloed besprekingen van Elvis de Zingende Schelvis?
Lees meer >

Thijssie  |  18-01-2005

Vind deze film toch wel 1 van de leukere films van presley.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Anamorf Dolby Digital
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:1
4.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 50
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.