Without A Trace - De Complete Serie 1

Recensent:
Alexander de Mol
08-02-2005

Totaalbeoordeling:

8.2
DVD

Without A Trace - De Complete Serie 1 (DVD)
Samenvatting

Hun foutmarge is bijzonder klein en elk onderzoek is een race tegen de klok. Agent Jack Malone (Anthony LaPaglia) en de leden van de afdeling Vermiste Personen van de FBI gebruiken geavanceerde daderprofileringstechnieken om langzaam maar zeker de laagjes van iemands bestaan weg te halen. Geen enkele leugen, bedrog of andere vorm van manipulatie is bestand tegen hun kritische arendsblik. Alles komen ze te weten. Want door elk feitje uit het leven van een vermist persoon tegen het licht te houden, kunnen ze uitvissen waar die persoon zich bevindt. Ontdek wie ze zijn, en je ontdekt waar ze zijn. Maar ruimte voor missers is er niet, want de klok tikt en na 48 uren zijn de meeste vermisten onherroepelijk verdwenen.

Disc 1

Aflevering 1 - Pilot
Vermist: een twintiger, marketing executive. Naar de buitenwereld toe lijkt het leven van deze jonge vrouw te lachten, maar achter haar schoonheid, carrière en ogenschijnlijke geluk ontdekt het team een treurige familiegeschiedenis, een kapotte relatie en een drugsverslaving. Tijdens zijn eerste zaak met het team maakt Martin een gevaarlijke fout.

Aflevering 2 – Birthday Boy
Vermist: een jongetje dat op de metro gescheiden is van zijn vader raakte tijdens een verjaardagsuitje naar het Yankee Stadium. De zoektocht naar een ontvoerder leidt naar het ondenkbare….de jongen heeft misschien zelf zijn verdwijning gepland.

Aflevering 3 – He Saw, She Saw
Vermist: een vrouw die werd ontvoerd toen ze met haar man door de parkeergarage van een winkelcentrum wandelde. Terwijl het team zich rept om de kidnapping te reconstrueren, stellen ze vast dat alle getuigen hun eigen versie van de ontvoering verkondigen. Zijn ze in de war of liegt er iemand?

Aflevering 4 – Between the Cracks
Vermist: een fotomodel dat het wilde “maken” in de grote stad. Dat haar zogezegde vrienden haar verdwijning nauwelijks hadden opgemerkt, maakt het werk van het team er niet makkelijker op. Wordt ze achtervolgd door spoken uit haar geboortedorp of heeft ze, de wanhoop nabij, de verkeerde keuzes gemaakt?

Aflevering 5 – Suspect
Vermist: een 17-jarige student van een prestigieuze school. Wanneer alle sporen naar de onbetrouwbare schooldirecteur Graham Spaulding lijken te leiden, raakt het team verwikkeld in een gevaarlijk kat-en-muisspelletje, terwijl de kostbare minuten van het leven van de vermiste wegtikken.

Aflevering 6 – Silent Partner
Vermist: een zakenman uit New York die voor het laatst werd gezien op de luchthaven van San Diego, op de terugreis van een zakentrip. Twee levens. Twee vrouwen. En een slotsom die nog vreemder is.

Commentaar

Disc 2

Aflevering 7 – Snatch Back
Vermist: een peuter die werd ontvoerd uit een park. Een jonge advocate beleeft de ergste nachtmerrie die een moeder kan meemaken. De gedachte dat foute beslissingen in haar eigen privé- en beroepsleven misschien aan de basis liggen van de verdwijning van haar dochter, maakt de kwelling nog ondraaglijker.

Aflevering 8 – Little Big Man
Vermist: een gerespecteerde tiener die na zijn shift in een fastfoodrestaurant niet naar zijn pleeggezin terugkeerde. Een goeie kerel die het slechte pad koos of het zoveelste slachtoffer van straatgeweld?

Aflevering 9 – In Extremis
Vermist: een stagiair-dokter uit Saudi-Arabië wiens profiel de vermoedens over terroristische banden aanwakkert. Het team het niet alleen moeilijk met maatschappelijke vooroordelen, maar ook met hun eigen vooropgezette meningen. Ze balanceren op het dunne koord tussen het mislukken van de carrière van een jonge dokter en het redden van talloze levens die misschien wel op het spel staan.

Aflevering 10 – Midnight Sun
Vermist: een vader uit de buitenwijken en zijn jonge dochter. Het team ontdekt al snel dat dit schijnbaar perfecte leven een dekmantel is voor een perfecte leugen: een geheime identiteit verschaft door het programma voor de bescherming van getuigen. Is de man uit eigen wil naar zijn gevaarlijke verleden teruggekeerd, of heeft iemand hem daartoe gedwongen?

Aflevering 11 – Maple Street
Vermist: een vroegrijp dertienjarig meisje uit een idyllisch dorpje op Long Island, en nauwelijks een paar uur later, haar beste vriendinnetje. De video’s die de twee tieners maakten leveren aanwijzingen op, maar hoe het verhaal ook eindigt, de sereniteit en het vertrouwen binnen deze kleine gemeenschap zijn waarschijnlijk voor altijd geschonden.

Aflevering 12 – Underground Railroad
Vermist: een zwangere vrouw die zich onbewust is van haar levensgevaarlijke toestand. Wanneer de agenten een ultrageheim netwerk ontdekken dat misbruikte vrouwen helpt een nieuw leven op te bouwen, moet Vivian de organisatie infiltreren in een race tegen de klok.

Disc 3

Aflevering 13 – Hang on to Me
Vermist: Chet Collins, de vader wiens zoektocht naar zijn vermiste zoon misschien wel op moord is uitgedraaid. Gemotiveerd door zijn persoonlijke betrokkenheid bij Chet, leidt Jack zijn terug door de oude zaak van de zoon in een poging om de wanhopige vader op het spoor te komen. Wellicht heeft die eindelijk de ware toedracht ontdekt.

Aflevering 14 – The Friendly Skies
Vermist: een stewardess, met tegenslag in de liefde. Wanneer het bewijsmateriaal in de richting van een seriemoordenaar wijst, moet Samantha als lokaas fungeren. Al snel wordt echter duidelijk dat de psychiater van de vrouw meer verbergt dan zijn beroepsgeheimen.

Aflevering 15 – There Goes the Bride
Vermist: een bruid uit de hogere kringen, ontvoerd tijdens haar eigen huwelijksreceptie. Het team legt een onsmakelijk verleden bloot, getekend door seksuele chantage, een verkeerd uitgepakte wraakoefening en een familie met een geheim dat zo gruwelijk is dat ze er alles voor over hebben om dat zo te houden.

Aflevering 16 – Clare de Lune
Vermist: een tienermeisje dat recent was opgenomen in een psychiatrische instelling. Was het vermiste meisje een slachtoffer van een personeelslid dat haar misbruikte of moeten ze de sleutel van haar verdwijning zoeken in een vreselijke gebeurtenis uit haar kindertijd, een geheim dat haar verwrongen geest wanhopig probeerde weg te drukken?

Aflevering 17 – Kam Li
Vermist: een geprezen en geliefde Vietbam-veteraan, tijdens een etentje op de vooravond van zijn pensionering. Het team moet de heilige code van stilzwijgen van zijn peleton zien te kraken, wanneer ze ontdekken dat de officier betrokken was bij een geheimzinnig complot uit die oorlog.

Disc 4

Aflevering 18 – The Source
Vermist: een populair onderzoeksjournaliste. Voerden de ontdekkingen van deze tv-reporter in een twijfelachtige moordzaak haar recht in de klauwen van een levensgevaarlijke drugsdealer? En waarom probeerde ze, net voor haar verdwijning, nog tevergeefs contact op te nemen met Jack?

Aflevering 19 – Victory for Humanity
Vermist: een idealistische wereldverbeteraar die werk probeerde te maken van zijn middelbare school in de binnenstad. Het team vermoedt dat de jonge leraar de wispelturige tieners die hij wilde redden misschien wel te dicht op de huid was gaan zitten.

Aflevering 20 – No Mas
Vermist: een jonge bokser die op het punt stond door te breken, verdwijnt uit zijn kleedkamer op de avond van het titelgevecht. Het team belandt in het smerige wereldje van het professionele boksen. Hun onderzoek legt een web van promoters en managers bloot die het niet zo nauw nemen met de regels. En een oude broedertwist die wel eens een dodelijke afloop zou kunnen hebben.

Aflevering 21 – Are You Now or Have You Ever Been
Vermist: het eenheidsgevoel van het team. Een intern FBI-onderzoek naar hun oude zaken zet agent tegen agent op, en dreigt het geheim van de oude affaire tussen Jack en Samantha opnieuw op te rakelen. Graham Spaulding verschijnt opnieuw ten tonele.

Aflevering 22 & 23 – Fallout
Vermist: de ontvoerde eigenaar van een werkgelegenheidsagentschap, wiens bureau zich in de World Trade Centers bevonden. Na een mislukte dropping van het losgeld wordt ook de zwaargewonde Samantha gegijzeld. Maar wanneer Jack haar plaats inneemt en bij de andere gijzelaars belandt, gaat hij een complex psychologisch duel aan met de kidnapper, een man die wanhopig de dood van zijn vrouw op 11 september probeert te wreken.

Na het ongekende succes van Crime Scene Investigation was het slechts een kwestie van tijd dat men met varianten op de proppen. Was het in CSI het vaststellen van de doodsoorzaak en het op basis van forensisch onderzoek opsporen van de dader(s), in Without a Trace draait het om zo snel mogelijk traceren van vermiste personen. Men hanteert hierbij de stelregel dat de vermiste het liefst binnen 48 uur en uiterlijk binnen 72 uur gevonden moet worden.
De box ziet er goed verzorgd uit. De box bevat vier DVD’s die van het type DS-DL (dubbellaags/dubbelzijdig) zijn.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Misdaad, TV
Regio: 2
Jaar: 2002
Speelduur: 1035 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321932337037

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Audiocommentaar
  • The Motive
  • Fingerprints

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De serie wordt gepresenteerd in een beeldverhouding van 1.78:1 en is keurig netjes anamorf uitgevoerd. Ik moet beginnen te bekennen dat ik toch wat aanmerkingen heb op de transfer van Without a Trace. In goed belichte scènes is er niet al te veel aan te merken op de beeldkwaliteit. Prima kleurweergave, \'filmgrain\' en kunstmatige verscherping tot een minimum beperkt en een goede scherptediepte. Dan staat het beeld over het algemeen, op wat \'aliasing\'-artefacten, als een huis. Maar nu we het toch over huis hebben, indoor scènes hebben nogal de neiging om detail te verliezen vanwege het wat beperkte contrast, waardoor schaduwdetail soms te wensen over laat. Het zwartniveau is dan ook niet helemaal optimaal. Goed, dit klinkt allemaal misschien wat dramatisch. Dat is het natuurlijk niet. Toch moeten we hier wat kritische kanttekeningen plaatsen, aangezien we van recente \'big budget\' TV-series (in de VS wordt de serie zelfs in HD uitgezonden) wel eens een betere beeldkwaliteit hebben zien langskomen. Neemt niet weg dat door de bank genomen het beeld een niet onaangename indruk maakt. Ondertiteling is goed leesbaar, maar staat ietwat aan de hoge kant.

Geluidskwaliteit

We treffen op de discs telkens een Dolby Digital 2.0 surround gecodeerde track aan. Hoewel dit in eerste instantie bij het aanschouwen van de specificaties een licht gevoel van teleurstelling opwekte, kan ik achteraf vaststellen dat dit geheel ten onrechte was. De track, met een bitrate van 192 kbit/s, presteert uitstekend. Er is sprake van een uitstekende stereospreiding, dialogen worden zonder enige vorm van verstoring weergegeven en de ruimtelijkheid is verrassend goed. Omgevingsgeluiden klinken heel natuurlijk en worden op prima wijze weergeven zodat wordt bijgedragen aan de ruimtelijkheid van het geluidsspoor.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn subtiel stijlvol geanimeerd en voorzien van achtergrondgeluid. Over de 4 schijven heen verdeeld staan enkele extra\'s waarover hieronder meer. In de box treffen we verder een keurig 8 pagina\'s tellend boekje aan met informatie over de afleveringen en de hoofdstukindeling. De benaming van de diverse hoofdstukken bevat hier en daar wel wat spoilers.

Audiocommentaar
Op de eerste DVD is er voor de pilotaflevering een audiocommentaar aanwezig, welke is verzorgd door bedenker Hank Steinberg en producer Ed Redlich. Deze commentaartrack is informatief en onderhoudend. Aspecten als casting, de opnames en het ontstaan van de serie komen uitgebreid aan bod. Op de laatste disc staat volgens de cover een commentaartrack voor de dubbele aflevering \'Fallout\' die Steinberg in zijn eentje voor z\'n rekening zou nemen. Deze is echter onvindbaar.

Deleted Scenes
Van de 23 afleveringen zijn er van tien stuks verwijderde scènes beschikbaar op de discs. Deze fragmenten van de bewuste afleveringen bestaan soms uit enkele scènes van een paar minuten en soms maar uit een ultrakort fragment. Deze verwijderde beelden zijn benaderbaar door vanuit het menu eventueel aanwezige vingerafdrukken te selecteren.

The Motive (15:06 min)
Deze making of bevat, uiteraard naast beelden uit de serie en op de set, interviews met producers Jerry Bruckheimer en Jonathan Littman, Hank Steinberg, Eric Close, Ed Redlich, Poppy Montgomery, Enrique Murciano, Marianne Jean-Baptiste en Mark Llewellyn (technisch adviseur).

Fingerprints (10:09 min)
Deze informatieve feature gaat in op het visuele aspect van Without a Trace. Over de montage, de kleding die wordt gedragen en de decors. Een aardig aspect in deze is dat de serie zich in New York afspeelt maar volledig in Los Angeles wordt opgenomen.

Conclusie

Without A Trace komt uit de succesvolle productiekoker van Jerry Bruckheimer (Crime Scene Investigation, Pirates of the Carribean). In Without A Trace draait het om zo snel mogelijk traceren van vermiste personen. Het speciale FBI team onder leiding van Jack Malone, een fantastische met een Emmy-award bekroonde rol van Anthony LaPaglia, probeert binnen de kritieke tijdspanne de personen terug te vinden.
De beeldkwaliteit had wat beter mogen zijn, al is het zeker geen straf om naar te kijken. Geluidstechnisch maakt de Dolby Digital 2.0 surround track absoluut een (verrassend) goede indruk. Deze doet niet onder voor een gemiddelde Dolby Digital 5.1 track. Qua extra\'s is het geen geval van \'alles uit de kast\' maar ook zeker geen \'droog brood\'. Een beetje ertussen in dus.
Liefhebbers van een kwalitatief goede speurneuzen-serie zijn bij Without A Trace aan het goede adres en voor die groep verdient deze uitgave daarom minstens een aanbeveling.

Laatste reacties

starbuck  |  11-12-2006

Van de week aangeschaft voor € 30,00 bij blokker, en ik ben zeer tevreden. Al heb ik pas de eerste aflevering gezien, je ziet gelijk of een serie je aanspree...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  25-09-2006

Prima serie die alleen maar beter wordt gaande het seizoen.
Lees meer >

Chris Taylor  |  29-01-2006

Heb deze gekregen met de actie van warner. Ik heb nou 11 afleveringen gezien en het is een leuke serie en zoals veel series erg verslavend :) Zit erg veel vaa...
Lees meer >

HiddeV  |  16-01-2006

Heb deze gekregen met de actie van warner. Ik heb nou 11 afleveringen gezien en het is een leuke serie en zoals veel series erg verslavend :) Zit erg veel vaa...
Lees meer >

HiddeV  |  23-12-2005

ik heb deze serie gekregen van warner bros, nadat we 2 series hadden gekocht. toen mocht ik een extra serie gratis uitkiezen (die actie van deze maand), en hebb...
Lees meer >

Chris Taylor  |  23-12-2005

ik heb deze serie gekregen van warner bros, nadat we 2 series hadden gekocht. toen mocht ik een extra serie gratis uitkiezen (die actie van deze maand), en hebb...
Lees meer >

Biebs  |  28-08-2005

dit noem ik nou mierenneuken (hoop dat het ABN is wat ik nu typ :wink: ) Nouja eigenlijk is het AN ipv ABN maar nu zijn we weer aan het mierenneuken natuurl...
Lees meer >

Chris Taylor  |  28-08-2005

De hele serie op 1 avond ? :? Vermoedelijk heb je het over de film met dezelfde naam ? episode 1 dus. 8) als je gewoon goed kijkt, zie je wat hij bed...
Lees meer >

chimera01  |  28-08-2005

De hele serie op 1 avond ? :? Vermoedelijk heb je het over de film met dezelfde naam ? episode 1 dus. 8)
Lees meer >

Biebs  |  28-08-2005

Hij bedoelt één aflevering natuurlijk. Ik vergeet meestal te kijken de dag zelf en aan series opnemen op video heb ik een hekel want ook dat vergeet ik meest...
Lees meer >

chimera01  |  28-08-2005

Tja en hij is gisteravond uitgezonden op Nederland 2. Niet onaardig maar om nou geld aan uit te geven. Nee niet echt.
Lees meer >

Biebs  |  28-08-2005

Nu voor 49.81€ mét Nl subs via Play. 'k Heb hem ineens besteld :P http://images-eu.amazon.com/images/P/B0002GZA2K.02.LZZZZZZZ.jpg
Lees meer >

Matthijs  |  09-02-2005

Wil hem ook graag hebben, lijkt me wel leuke serie. Bij ezydvd is hij voor iets minder dan 50 euro incl verzenden te krijgen met ned subs
Lees meer >

CloudNL  |  09-02-2005

Pech voor jou zou ik zo zeggen, hier heb ik hem nog nergens meer dan 80 zien staan, zelfs FRS verkoopt hem aan minder :-S Je betaalt trouwens echt niet voor ...
Lees meer >

Alexander de Mol  |  09-02-2005

In tegenstelling tot de regio 1 uitgave hebben wij de Creator's Cut namelijk niet gekregen. Je hebt absoluut gelijk. Het zijn nog steeds twee losse afleveringe...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 3.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
7.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 35
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.