Soul Plane

Recensent:
Marcel den Haan
15-04-2005

Totaalbeoordeling:

2.5
DVD

Soul Plane (DVD)
Samenvatting

Nashawn (Kevin Hart) eet tijdens een vlucht wat slecht vliegtuigvoedsel en hij rent met spoed naar het toilet. Als hij net lekker zit, komt het vliegtuig in zware turbulentie terecht. Nashawn wordt vastgezogen aan de toiletpot en bovendien wordt zijn hond ook nog eens uit de laadruimte geslingerd en in de vliegtuigmotor gezogen. Nashawn klaagt de vliegtuigmaatschappij aan en hij vangt een flinke som geld. Hij besluit een eigen vliegtuigmaatschappij te beginnen. Hij zorgt ervoor dat alle dingen die hij zou willen zien bij een maatschappij aanwezig zijn. Dan is de maatschappij klaar voor de eerste vlucht en de bemanning en passagiers mogen gerust een beetje vreemd genoemd worden.

Commentaar

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, Soul Plane is een slechte film. Ondergetekende had bij het zien van de cover en de aanwezige acteurs nog hoop dat het nog een redelijk vermakelijke film zou zijn, maar die hoop werd al snel de grond in geboord. De film zit vol met flauwe, kinderachtige grappen waarom slechts een enkele keer wat gelachen kan worden. De acteurs vertolken allemaal stereotype karakters, wat niet erg hoeft te zijn, maar in deze films werkt het niet. Veel meer valt er dus eigenlijk niet te vertellen over deze film, behalve dan dat je deze film alleen moet kopen of huren als je jezelf een avondje wilt pijnigen, maar zelfs daarvoor zijn betere alternatieven te bedenken.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 88 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Pools
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans
Uitgever: MGM
EAN: 8717438137285

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Making Of
  • Outtakes
  • Photo Gallery
  • Audiocommentaar
  • Featurettes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Soul Plane staat anamorf op de DVD in het beeldformaat 1.85:1. Het beeld ziet er goed uit. Scherpte, zwartniveau, contrast en kleuren zijn allen in orde. Van artefacten is geen sprake, behalve dan wat filmgrain hier en daar. Qua beeld scoort de film dus wel een voldoende.
De film is ruim verdeeld in 32 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De film wordt vergezeld door maar liefst zes Dolby Digital 5.1 tracks, maar wij concentreren ons op de originele Engelse track (448 kb/s). De track richt zich voornamelijk op de voorste kanalen en slechts af en toe worden de achterkanalen bij het geheel betrokken. De dialogen komen netjes uit het centerkanaal en klinken mooi helder en zonder beschadigingen. De voorkanalen geven het overige geluid weer en de begeleidende muziek komt goed tot zijn recht. Ook het LFE kanaal levert ondersteuning tijdens de scènes met muziek en hierdoor klinkt deze erg goed. Een prima track die de film een heel klein beetje meerwaarde geeft.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en bestaan uit animaties, aangevuld met beelden uit de film. De achtergrondmuziek is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Alle extra’s, tenzij anders aangegeven, hebben een 1.78:1 letterboxed beeldformaat en als geluid Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Boarding Pass: The Making Of Soul Plane (24 min.)
Een making of van de film waarin we beelden zien van achter de schermen, interviews met cast en crew, afgewisseld met beelden uit de film.

The Upgrade (5 min.)
Een kort filmpje waarin we de regisseur van de film aan het werk zien en leden van de cast vertellen hoe fantastisch hij wel niet is.

Outtakes (1 min.)
De bloopers van de film, voornamelijk leden van de cast die in de lach schieten of iets verkeerd zeggen.

Deleted Scenes
Een reeks verwijderde scènes die te bekijken zijn met en zonder commentaar van de cast.

Survivor Safety Video (1 min.)
In de film krijgen de mensen die vliegen met de maatschappij een instructievideo te zien en hier is dit filmpje nog een keer helemaal te bekijken.

Behind The Scenes Photo Gallery
Foto’s van de cast of van achter de schermen.
Het beeld is 1.78:1 anamorf.

Audiocommentaar
Een audiocommentaar door de acteurs Kevin Hart, Tom Arnold, Gary Anthony Williams, Godfrey en regisseur Jessy Terrero. De aanwezigen delen niet veel informatie met ons, maar zitten meer gezellig te lachen en herinneringen aan de opnames op te halen.

Conclusie

In Soul Plane zien we hoe Nashawn een ongelukje heeft tijdens een vlucht en hiervoor ontvangt hij een flinke schadevergoeding. Hij besluit een eigen vliegtuigmaatschappij te beginnen, maar al snel beginnen de problemen. Soul Plane is een slechte film met veel slechte grappen die slechts een enkele keer een glimlach op het gezicht kunnen toveren. De film wordt dan ook alleen aangeraden aan mensen die zichzelf graag pijnigen. De DVD is wel in orde met een goede beeld en geluidskwaliteit. Er zijn enkele extra’s op de DVD te vinden die vaak nog leuker zijn dan de film zelf.

Laatste reacties

Seth__Gekko  |  18-04-2005

Verstand op -10, dan was deze inderdaad nog matig tot zeer slecht. Alleen het "tea-baggin' stukje was wel erg grappig"
Lees meer >

TheGodfather  |  16-04-2005

vond m wel redelijk vermakelijk :P
Lees meer >

JP_S  |  15-04-2005

Ik heb hem al eerder bij iemand thuis gezien. Hij had hem gedownload. Ik kwam niet verder dan de eerste drie kwartier, toen ben ik echt afgehaakt. Verschrikkeli...
Lees meer >

Blauwoogje  |  15-04-2005

maar goed dat smaken verschillen gelukkig. ik vond het wel een vermakelijke film, een echte verstand-op-0-en-kijk-maar-film.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
3

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:3
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
2.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 25
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.