Betrayed / Bound by Lies

Recensent:
Arnold van Oostrum
30-06-2005

Totaalbeoordeling:

2.7
DVD

Betrayed / Bound by Lies (DVD)
Samenvatting

Rechercheur Max Garret (Stephen Baldwin) wordt door Interne Zaken zes maanden geschorst. Dit nadat zijn partner tijdens een wilde en roekeloze achtervolging is overleden.
Na deze schorsing wordt Max overgeplaatst naar de afdeling Moordzaken en moet daarbij samenwerken met rechercheur Eddie Fulton (Charles Malik Whitfield). Zijn eerste zaak is de dood van een junkie, wat op een zelfmoord lijkt. Max wil de zaak dieper onderzoeken, en zo komen ze uit bij de fotostudio van Laura Cross (Kristie Swanson), een sexy fotografe met een voorliefde voor SM fotografie. Max, wiens huwelijk in een sleur terecht gekomen is, raakt geïntrigeerd door deze sensuele vrouw. Hij ontdekt dat er een bijzondere relatie is tussen Laura Cross en zijn partner. En dat de junkie is vermoord met ijzerdraad. Hetzelfde ijzerdraad dat Laura en haar aantrekkelijke hulpje Randi (Natassia Malthe) gebruiken om de foto’s mee op te hangen.

Commentaar

Betrayed, ofwel Bound by Lies is een direct-to-video film. De film wordt getypeerd als thriller, maar is dat zeker niet. Spanning is geenszins aanwezig. En wie de uiteindelijke moordenaar blijkt te zijn, dat ligt er snel duimdik bovenop. Het onderzoek naar de moordenaar is daarbij niet het hoofdthema van de film. Obsessie daarentegen wel. Want meerdere mannen in de film zijn door de sensuele SM fotografe, een rol van Kristy Swanson, geobsedeerd. Zo ook onze hoofdrolspeler, Stephen Baldwin, die de rechercheur speelt die ook een ongezonde interesse heeft in de sensuele fotografe. En dat terwijl hij getrouwd is met een aantrekkelijke vrouw, een rol van Gladys Jimenez.
Helaas is het acteerwerk benedenmaats. De acteurs spelen weinig geïnspireerd hun rollen en evenzo ongeïnspireerd is de hele film. Dankzij het onderwerp SM fotografie en de sensuele fotografe zou de film een erotisch tintje kunnen hebben. Maar ook dit is zo ongeïnspireerd, dat het de film niet kan redden.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Thriller
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 84 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664021842

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat met een beeldverhouding van 1.78:1 anamorf op deze DVD. Beeldkwaliteit van deze transfer is matig. Het beeld oogt in het algemeen enigszins soft en heeft een matige detaillering. Dit komt omdat het een interlaced beeld is, dat afkomstig is van een NTSC video en dus de beperkingen (minder beeldlijnen) van NTSC met zich meedraagt. Dat dit een NTSC transfer is, is vooral merkbaar bij horizontale bewegingen in het beeld, die soms schokkerig verlopen. Beeldruis is minimaal waarneembaar. Edge enhancement is in lichte mate toegepast.
De film is verdeeld in 13 tracks. De film staat op een DVD-5 (enkellaags) dus geen laagwisseling tijdens de film. De optionele Nederlandstalige ondertiteling (wit) is duidelijk en staat goed geplaatst in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack is in Dolby Digital 5.1 surround (bitrate 448 kb/s) op DVD gezet. De nadruk van de soundtrack ligt vooral op de voorste kanalen. De muziek heeft een redelijk stereobeeld. Als de muziek afwezig is, beperkt de film zich vooral tot de centerspeaker met de geluiden. De surrounds worden nauwelijks hoorbaar gebruikt. Heel subtiel zijn hier omgevingsgeluiden en de ‘echo’ van de muziek in te beluisteren, maar het valt nauwelijks op. Bij de soundtrack is incidenteel het LFE kanaal gebruikt. Als geheel klinkt de soundtrack erg vlak. De hoge frequenties klinken wat dof, waardoor ook de detaillering niet bijzonder is. De dialogen, uit de centerspeakers, zijn goed te volgen.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn statische plaatjes zonder achtergrondgeluid. Op deze DVD staan enkele DFW promotietrailers als extra. De DVD start vanzelf met deze trailers, die je nog eens kunt bekijken onder de keuze Also/Soon Available.

Conclusie

Betrayed, ook bekend als Bound by Lies is een ongeïnspireerde thriller, waarin een rechercheur geobsedeerd raakt door een sensuele SM fotografe. Stephen Baldwin speelt de rechercheur, die de moord op een junkie moet onderzoeken. Hij komt daarbij terecht bij de SM fotografe, een rol van Kristie Swanson. De rechercheur is niet de enige die geobsedeerd is door de sensuele fotografe.
Deze uitgave van DFW heeft matige beeldkwaliteit, voornamelijk veroorzaakt doordat het beeld afkomstig is van een NTSC bron. De soundtrack is in DD5.1 en klinkt redelijk. Van de surrounds wordt nauwelijks gebruik gemaakt. De extra’s blijven beperkt tot enkele promotietrailers.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

Codswallop  |  05-07-2005

Is het niet een satire?!? Dat is te hopen. Liever dat dan een gigantische rip-off.
Lees meer >

Edgar Smit  |  01-07-2005

dit valt dus eigenlijk in de categorie van Blindfold, acts of obsession & killing me softly als ik het goed bergijp. Leuk als je geen echte sexfilm wilt maar to...
Lees meer >

martinring  |  01-07-2005

Lijkt me bagger, maar wil wel even vermelden dat ik Baldwin in Threesome erg goed vond.
Lees meer >

Strider  |  30-06-2005

Die poster lijkt wel zo opvallend veel op die van Basic Instinct... dat kan toch eigenlijk geen toeval zijn?
Lees meer >

rkrijger  |  30-06-2005

Is het niet een satire?!?
Lees meer >

neo123  |  30-06-2005

Ik weet dat ik vroeger Kristy Swanson altijd wel een lekker ding vond (deadly friend the chase etc.) maarre ik heb het idee dat ze nu wat te vaak bij de plastis...
Lees meer >

Grim Creeper  |  30-06-2005

Mooie cover :oops:
Lees meer >

Tim k  |  30-06-2005

Vond je The Usual Suspects ook bagger dan? Nee, vergeten te vermelden.
Lees meer >

Z-Man  |  30-06-2005

Jezus waarom maken ze deze crap toch, vooral de cover is lachwekkend gejat van Basic Instinct.
Lees meer >

Surya  |  30-06-2005

Zo is die posters even gejat.... http://www.pocketmovies.net/pocketposters/d10569_b1_g10076404.php Was me ook meteen opgevallen
Lees meer >

Kees Hoekerd  |  30-06-2005

Dit lijkt me geen aanrader. Rip off van Basic Instinct,zou je op het eerste gezicht zeggen.
Lees meer >

Kasper P.  |  30-06-2005

Wat heeft deze Baldwin toch een rotkop zeg, dat jullie een film als deze 2 sterren geven en bv. een goede film als subway 2,5 :?
Lees meer >

MarioGastel  |  30-06-2005

Vond je The Usual Suspects ook bagger dan?
Lees meer >

Tim k  |  30-06-2005

Een film met Stephen Baldwin is meestal bagger, Beast of War en Posse daargelaten.
Lees meer >

Pepijn Wildbret  |  30-06-2005

Zo is die posters even gejat.... http://www.pocketmovies.net/pocketposters/d10569_b1_g10076404.php
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
4

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:4
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:6
Extra's:1
1.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 14
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.