Spongebob Terug naar de Oertijd

Recensent:
Marcel den Haan
30-08-2005

Totaalbeoordeling:

5.7
DVD

Spongebob Terug naar de Oertijd (DVD)
Samenvatting

Op dit vierde deel uit de Spongebob verzamelserie zijn weer negen afleveringen te vinden uit de verschillende seizoenen van de serie. Het gaat om de volgende afleveringen:

Spongebob V.C. (dubbele aflevering)
Patchy de Piraat laat in deze aflevering de prehistorische voorouders zien van Spongebob, Patrick en Octo. Ook zien we een de voorouder van Spongebob\'s huisdier Gerrit. Het drietal ontdekken onder andere vuur en uiteraard gaat dit weer gepaard met de nodige problemen.

Kwallenbob
Spongebob besluit om al zijn vrienden en bezittingen achter zich te laten en tussen de kwallen te gaan wonen. Hij wordt echter niet echt hartelijk begroet door de stekelige kwallen.

Eén april
Het is 1 april en Octo haalt een grap uit met Spongebob, maar deze vat dit niet zo goed op.

Ik sta naast een oen
Patrick\'s ouders komen op visite en Patrick is bang dat zijn ouder hem weer voor dom uit gaan maken. Spongebob wil zijn vriend helpen en zal een verschrikkelijk dom figuur spelen zodat Patrick slimmer overkomt. Alleen jammer dat Patrick zich een beetje laat meeslepen.

De kleurenburger
Spongebob bedenkt wat nieuws, de kleurenburger. Zijn uitvinding wordt door Meneer Krabs echter belachelijk gemaakt en Spongebob besluit een eigen zaak te beginnen. Wanneer de kleurenburger een succes wordt, probeert Meneer Krabs de succesformule alsnog in handen te krijgen.

Commentaar

De Staking
Octo en Spongebob gaan staken, maar dan gebeurt er iets wat ze niet hadden verwacht. Ze worden ontslagen!

De grote slakkenrace
In Bikinibroek wordt een slakkenrace gehouden en uiteraard doet Spongebob mee met zijn Gerrit. Maar ook Octo doet mee aan de race.

Plankton\'s leger
Plankton zit zoals gewoonlijk weer achter het geheime recept aan van de krabburgers. Deze keer weet hij een heus leger op de been te brengen om zo het recept in handen te krijgen.

Het vijf sterren restaurant
Octo maakt van de Krokante Krab een vijf sterren restaurant om zo zijn aartsrivaal te imponeren.


Deze vierde DVD in de Spongebob verzamelserie bevat weer negen afleveringen van de prettig gestoorde Spongbob Squarepants. De tekenfilmserie is nog altijd uitermate populair bij zowel jong als oud wereldwijd. De serie is dan ook bij uitstek geschikt voor mensen van alle leeftijden en het is als volwassene voor een keer niet raar als je naar deze serie kijkt. De serie is tevens één van de weinige waar de Nederlandse stemmen leuker zijn dan de originele Engelse. Inmiddels heeft de serie een vervolg gekregen in de bioscopen met de Spongebob Squarepants film. Ben je een fan van Spongebob dan mag deze DVD niet in je collectie ontbreken. Enig puntje van kritiek kan zijn dat we het hier weer moeten doen met een verzamel DVD en niet met complete seizoensboxen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 119 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Paramount Home Entertainment
EAN: 714865555644

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Spongebob Squarepants is gemaakt voor de televisie en daarom hebben de afleveringen een 1.33:1 beeldformaat. De kwaliteit van het beeld is prima. Bij een tekenfilmserie zoals deze zijn vooral de kleuren erg belangrijk en deze zien er goed uit. Lekker felle, heldere kleuren die van het scherm spatten. Het beeld bevat veel detail en is prettig om naar te kijken. Hier en daar is wat edge enhancement zichtbaar en op enkele momenten wordt het beeld ontsierd door interlacing. Dit blijft gelukkig allemaal beperkt tot een minimum. Een uitstekende en prettige beeldkwaliteit.
De afleveringen hebben geen hoofdstukindeling en er zijn bovendien geen ondertitels aanwezig. Misschien vervelend voor de mensen die de afleveringen willen bekijken met originele Engelse taal.

Geluidskwaliteit

De afleveringen zijn te bekijken met een originele Engelse track en een nagesynchroniseerde Nederlandse track. Ook zijn er nog een Franse en Spaanse track te vinden op de DVD, maar we beperken ons voor deze recensie tot de Engelse en Nederlandse tracks. Beide tracks zijn vergelijkbaar van kwaliteit. De Dolby Digital 2.0 tracks (192 kb/s) laten een mooi stereogeluid horen dat mooi helder klinkt en waar beschadigingen niet voorkomen. De dialogen zijn goed verstaanbaar en de tracks voldoen prima voor een serie zoals deze.

Extra's

De menu\'s worden weergegeven in het formaat 1.33:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Er zijn geen extra\'s te vinden op de DVD.

Conclusie

Op deze DVD zijn weer negen afleveringen te vinden van de knotsgekke spons, Spongebob Squarepants. Ook deze afleveringen zijn weer leuk om te kijken voor jong en oud. De afleveringen hebben een prima beeldkwaliteit en het geluid voldoet uitstekend voor een serie zoals deze. Helaas zijn er geen extra\'s te vinden op de DVD.

Laatste reacties

SgtStapler  |  05-09-2005

.Quote: Spongebob Squarepants is gemaakt voor de televisie en daarom hebben de afleveringen een 1.33:1 beeldformaat. Aangezien we nu al bijna 10 jaar bree...
Lees meer >

Oakey  |  04-09-2005

Spongebob Squarepants is gemaakt voor de televisie en daarom hebben de afleveringen een 1.33:1 beeldformaat. Aangezien we nu al bijna 10 jaar breedbeeld-tv heb...
Lees meer >

Aeneas  |  30-08-2005

Ik denk (ik weet het niet zeker) dat de DVD-box die in Oktober 2005 uitkomt in Nederland een Seizoen box is, het is dan seizoen 1. Want in de U.K komt op 7 Nove...
Lees meer >

Dennis Veldhuizen  |  30-08-2005

Kameraad van mij heeft verkering met Spongebob. excuse me? :D :P 8)
Lees meer >

Peter van santbrink  |  30-08-2005

is mis trouwens een nederlandse ondertiteling
Lees meer >

Thijssie  |  30-08-2005

Ze moeten es kappe met die dvd's. In amerika zijn allang de eerste 3 seizoenen op dvd. Volgens mij wachten ze hiermee totdat ze alles op die thema gebaseerde...
Lees meer >

hillebrinkie  |  30-08-2005

Dit is toch de 5e DVD in plaats van de 4e? Ik dacht dat "SpongeBob Duikt In Het Diepe" hier nog voor kwam?
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  30-08-2005

Waarom is in een keer iedereen boven de 12 helemaal fan van Spongebob? Misschien omdat mensen het leuk vinden :?
Lees meer >

Wilbert Rietman  |  30-08-2005

Kameraad van mij heeft verkering met Spongebob.
Lees meer >

Ron kars  |  30-08-2005

Waarom is in een keer iedereen boven de 12 helemaal fan van Spongebob?
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  30-08-2005

Allemaal leuk een aardig deze dvd maar waar blijven de compleete seizoenen op dvd in Nederland :?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
3.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 42
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.