Lilo Stitch 2: Stitch heeft een Tic

Recensent:
Arnold van Oostrum
20-10-2005

Totaalbeoordeling:

5.9
DVD

Lilo Stitch 2: Stitch heeft een Tic (DVD)
Samenvatting

Stitch heeft bij Lilo en Nani een prima leventje op Hawai. Alleen heeft hij last van rare nachtmerries waarin hij juist kwaadaardig doet. Hierdoor denkt Stitch dat hij niet lief meer is. Maar volgens Lilo is Stitch, tot zijn grote opluchting, juist supervriendelijk.
Dr. Jumba ziet dat er wel iets aan de hand is met Stitch. Samen met zijn assistent Pliekie verzint hij een remedie, want hij weet dat het gedrag van Stitch alleen maar vreemder zal worden.
Lilo concentreert zich ondertussen op de komende hoela danswedstrijd. In herinnering van haar overleden moeder, die op Lilo’s leeftijd de danswedstrijd won, probeert Lilo inspiratie op te doen voor haar dans. De muziek van Elvis Presley lijkt haar wel wat.
Lilo is zo geconcentreerd met de voorbereidingen bezig, dat ze geen oog heeft voor Stitch. Als Lilo uiteindelijk moet optreden op de danswedstrijd, beseft ze bijna te laat dat er iets mis is met Stitch. Kunnen Lilo, dr. Jumba en Nani hun grappige vriendje nog redden?

Commentaar

Ook het zeer originele en succesvolle Lilo & Stitch uit 2002 moet natuurlijk een vervolgavontuur krijgen. Nu is de hier besproken direct-to-video/dvd release van Lilo & Stitch 2: Stitch heeft een tic (Engelse titel Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch) niet het eerste Lilo & Stitch vervolg. In 2003 kwam al de film Stitch! The Movie en het tweetal heeft sinds 2003 ook diverse avonturen beleefd in de korte voor televisie gemaakte filmpjes.
Nu dus wederom een langer verhaal in een minifilm met het grappige duo Lilo & Stitch. Zoals gebruikelijk is de film niet te vergelijken met het origineel, al is dit zeker geen slechte direct-to-video/dvd release. Het verhaal is best aardig en het animatiewerk ziet er bovengemiddeld uit. Ook nu natuurlijk een verhaal met een moraal. En de muziek van Elvis doet het altijd goed, al zal dat meer voor de wat oudere kijker gelden. En laat deze film nu juist meer bedoeld zijn voor de kleine jeugd. Nou ja, het is wel gezellig om samen – jong en oud – naar dit nieuwe avontuur van Lilo & Stitch te kijken.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 65 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Buena Vista / Walt Disney
EAN: 8717418059187

Extra's

  • Spellen en activiteiten
  • Korte bonusfilm – Het Experiment Stitch
  • Muziek en meer – Hawaiian Rollercoast Ride

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeldformaat van de film is 1.78:1 en staat anamorf op de DVD. Zoals gebruikelijk bij de direct-to-video releases ziet het beeld er zeer fraai uit, met een zeer kleurrijk, scherp, contrastrijk en helder beeld. Ondanks dat dit een direct-to-video vervolg is, is toch veel aandacht aan het tekenwerk besteed. De achtergronden zien er fraai gekleurd uit en bevatten redelijk wat detail. Ook dit komt in deze transfer prima tot uiting. Compressiefouten zijn niet gesignaleerd.
De Nederlandse ondertiteling is goed met een duidelijk lettertype. De ondertiteling (wit) staat helaas nog steeds te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelse soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de schijf. De soundtrack klinkt uitstekend, met een prima ruimtelijk geluid waarbij alle speakers goed worden gebruikt voor de filmgeluiden en diverse geluidseffecten. De surroundspeakers worden daarbij in duidelijk hoorbaar split-surround (stereo) gebruikt. De dynamiek van de soundtrack is prima. Sommige momenten wordt het LFE kanaal ook goed gebruikt met een mooi diep laag. De swingende Hawaï muziek met de liedjes van Elvis Presley klinkt mooi ruimtelijk en de dialogen zijn goed verstaanbaar en komen zoals gebruikelijk uit het centerkanaal.
De Nederlandse nasynchronisatie (Dolby Digital 5.1 – 384 kb/s) is zoals we gewend zijn van Disney zeer netjes gedaan. De Nederlandse soundtrack klinkt ook uitstekend, zij het met iets minder impact dan de Engelse.

Extra's

De breedbeeldmenu’s zijn naar keuze in het Nederlands, Engels of Frans te selecteren. De menuschermen zijn geanimeerd en voorzien van achtergrondmuziek. Zoals gebruikelijk start de DVD met promotietrailers voor andere Disney uitgaven, maar hier volstaat het gebruik van de menutoets om direct door te springen naar het DVD menu.
Alle extra’s hebben 1.33:1 standaard beeldformaat met DD2.0 (192 kb/s) geluid.

Muziek en meer – Hawaiian Rollercoaster Ride (3 min)
De muziekvideo uitgevoerd door Jump5. Geluid is DD5.1. Een schamele bijdrage die niet past bij het woordje ‘meer’.

Korte Bonusfilm - Het Experiment Stitch (4½ min)
Kort animatiefilmpje over de herkomst van Stitch, ook wel bekend als Experiment 626. Beeldformaat is 1.78:1 anamorf. De Engelse soundtrack is DD5.1, de Nederlandse nasynchronisatie is DD2.0 Surround. Helaas zonder ondertiteling.

Spellen en Activiteiten
Met twee keuzemogelijkheden:

Waar is Pliekie?
Een soort zoektochtspelletje waarbij je moet ontdekken waar Pliekie. Afhankelijk van de gekozen menutaal is het spel Engels of Nederlands gesproken.

Jumba’s Koppelcomputer
Een meerkeuzevragen spel. Afhankelijk van de gekozen menutaal is het spel Engels of Nederlands gesproken.

Conclusie

Lilo & Stitch 2: Stitch heeft een tic is wederom een Disney sequel op de succesvolle Disney klassieker Lilo & Stitch uit 2002. Een direct-to-video vervolg, waarin het grappige duo Lilo en Stitch een nieuw avontuur beleven als blijkt dat met Stitch iets vreemd aan de hand is. Uiteraard heeft Disney ook weer een opvoedkundige boodschap in de film gestopt, zodat het ook nog educatief verantwoord is om dit nieuwe avontuur van Lilo & Stitch te gaan bekijken. De film is vooral bedoeld voor de jeugd en zal de oudere Disney Classic liefhebber minder of niet aanspreken.
De DVD heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit. De DVD is voorzien van paar aardige extra’s die vooral bedoeld zijn voor de kleine jeugd.

Laatste reacties

pieter bond  |  25-12-2005

Tegenvaller. Het verhaal is flauw en erg voorspelbaar.De humor komt maar langs één kant,De Stitch kant.Dat blijft zo'n ontzettend schattig tegelijk cool pers...
Lees meer >

rkrijger  |  23-10-2005

Jullie vinden echt alles goed he . beetje kort door de bocht maar daar begint het wel op te lijken (he's kind a right :)) Wie zijn "jullie"?!? Ik gaf toch...
Lees meer >

denizg  |  21-10-2005

Jullie vinden echt alles goed he . beetje kort door de bocht maar daar begint het wel op te lijken (he's kind a right :))
Lees meer >

jan smets  |  20-10-2005

Jullie vinden echt alles goed he .
Lees meer >

elvis  |  20-10-2005

deze is minder leuk als de eerste
Lees meer >

Lagomorph  |  20-10-2005

Maar ik mag ze zelf ook graag zien,wel Engels gesproken natuurlijk(originele stemmen en liedjes!)! :wink: De recente Disney NL-dubs zijn overigens van goeie ...
Lees meer >

rkrijger  |  20-10-2005

Maar ik mag ze zelf ook graag zien,wel Engels gesproken natuurlijk(originele stemmen en liedjes!)! :wink: De recente Disney NL-dubs zijn overigens van goeie ...
Lees meer >

Nandor  |  20-10-2005

Tsja, sommige delen II zijn toch zeer de moeite waard hoor: Toy Story II Jungle Book II De Reddertjes II Daar noem je ook een Pixar (Toy Story) en een Cla...
Lees meer >

Peter van 't Wout  |  20-10-2005

Ja,ok. Voor kinderen zijn de vervolgdelen wellicht leuk! Maar ik mag ze zelf ook graag zien,wel Engels gesproken natuurlijk(originele stemmen en liedjes!)! ...
Lees meer >

rkrijger  |  20-10-2005

Dat vind ik dus ook! Wil zelf ook alleen de Echte Classics hebben,dus alleen de eerste delen!!! Er is maar 1 Jungle Book en maar 1 Lion King!!! :D Tsja,...
Lees meer >

Peter van 't Wout  |  20-10-2005

Dat vind ik dus ook! Wil zelf ook alleen de Echte Classics hebben,dus alleen de eerste delen!!! Er is maar 1 Jungle Book en maar 1 Lion King!!! :D
Lees meer >

RickySway  |  20-10-2005

Lilo & Stitch was leuk. Origineel en gewoonweg komisch (vooral die kikker is gein!) Jammer dat ze altijd weer ideëen volledig moeten uitmelken tot er niets m...
Lees meer >

rkrijger  |  20-10-2005

Ben benieuwd naar deze film. Onlangs gekocht via dit forum!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:3
5.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 31
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.