One Perfect Day

Recensent:
Arnold van Oostrum
26-10-2005

Totaalbeoordeling:

4.5
DVD

One Perfect Day (DVD)
Samenvatting

De Australiër Tommy Matisse (Dan Spielman) studeert muziek aan de Royal Academy of Music in Londen. Zijn passie voor muziek zet hij om in muziek op zijn viool. Tommy is vooral geïnteresseerd in de experimentele muziek, waarbij hij alledaagse straatgeluiden wil combineren met moderne klassieke tonen tot een eigen opera genaamd ‘One Perfect Day’. Alysse Green (Leeanna Walsman) is Tommy’s vriendin en is achtergebleven in Melbourne, waar zij werkzaam is als verpleegster. Evenals bij Tommy ligt ook haar passie in de muziek, waarbij Alysse vooral vocale muzikale talenten heeft.
Tommy’s zuster Emma (Abbie Cornish) leeft ook in Melbourne, nog bij haar moeder Carolyn (Kerry Armstrong). Emma mist haar broer vreselijk en zoekt afleiding in de ‘dance scene’. Als Emma op haar verjaardagsavond samen met Alysse naar een dansfeest gaat, krijgt zij van haar speeddealer Trig (Nathan Philips) per ongeluk een sterke drugscocktail aangeboden. Als gevolg van een overdosis van deze drugs overlijdt Emma. Tommy is volledig kapot van het overlijden van zijn zus en ontdekt Alysse’s betrokkenheid bij de dood van zijn zuster. Hij verbreekt zijn relatie met haar. Alysse komt terecht bij de louche clubeigenaar en drugsbaron Hector Lee (Andrew Howard). Hij belooft haar met haar zangstem een gouden toekomst. Tommy stort zich daarentegen in de ‘underground dance scene’. Dankzij zijn klassieke achtergrond creëert Tommy zijn eigenzinnige dj sound, wat bij clubeigenaar Hector Lee niet onopgemerkt blijft. Zowel Tommy als Alysse komen er achter dat de dance scene niets anders is dan een keiharde wereld van bedrog en harddrugs.

Commentaar

One Perfect Day vertelt tegen de achtergrond van muziek, veel muziek, en de ‘underground dance scene’ in het Australische Melbourne, een dramatisch verhaal over liefde, succes en verlies. De Australische regisseur Paul Currie schreef samen met Chip Richards het verhaal en produceerde tevens de film. Currie maakt in de film gebruik van een geraffineerde combinatie van klassieke muziek en opzwepende moderne technobeat. De technobeat dreunt je gewoon tegemoet. Je moet dus wel liefhebber zijn van deze sterk ritmische muziek, die in deze film zeer nadrukkelijk de boventoon voert. Als gevolg hiervan zal niet iedereen gecharmeerd zijn van deze film.
Door de muziek blijven de karakters in de film wat op de achtergrond en blijft het verhaal ook wat oppervlakkig. Het is feitelijk de muziek die de film interessant maakt. Ook visueel heeft regisseur Currie, samen met camerman Gary Ravenscroft een en ander fraai in beeld gebracht.
Neemt niet weg dat Currie een boeiend beeld schetst van de hedendaagse dance scene met tribal events in de woestijn, dance party’s, partydrugs en wilde nachten in grote danceclubs. De muziek is onder andere afkomstig van Paul van Dyk, Orbital, Underworld, Groove Armada, Lamb, Moby en vele anderen. Onderhuids geeft Currie een moraal mee dat de ‘ultieme extase’ niet alleen afkomstig hoeft te zijn van harddrugs, maar met nog groter genot gehaald kan worden uit de ritmisch opzwepende muziek.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Muziek
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 102 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045207267

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het oorspronkelijke bioscoopformaat 2.35:1 anamorf op deze DVD. De kwaliteit van het beeld is zeer goed. Diepe, volle kleuren met een goed contrast. Scherpte en detaillering van het beeld zijn ook beide prima in orde. Filmgrain is in lichte mate in het beeld aanwezig. Er is heel licht edge enhancement toegepast. Verder is het beeld vrij van ongerechtigheden.
De film is wat mager opgedeeld in 11 chapterstops. De film staat op een DVD-5 (enkellaags), dus geen laagwisseling tijdens de film. De optionele (witte) Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar en staat netjes onder in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

Bij de Engelse soundtrack heb je keuze uit een Dolby Digital 5.1 surround track (bitrate 448 kb/s) en een DD2.0 track (bitrate 224 kb/s). Voor de recensie hebben we ons natuurlijk geconcentreerd op de 5.1 surround track. Muziek is een belangrijk onderdeel in de film, die met de 5.1 surroundtrack zeer fraai en ruimtelijk wordt weergegeven. Ook met de filmgeluiden wordt intensief gebruik gemaakt van alle speakers. Resultaat is een zeer levendige en ruimtelijke soundtrack. .De verschillende ‘dance scenes’ worden zeer nadrukkelijk ondesteund met het LFE kanaal, dat zorgt voor een stevig dreun in het onderste laag. Je bent gewaarschuwd. De dialogen en de centerspeaker zijn in deze film onafscheidelijk, de dialogen zijn prima te volgen.
De DVD start automatisch met de DD5.1 soundtrack. Als je de DD2.0 wilt beluisteren,zul je hiervoor de afstandsbediening van de DVD speler moeten gebruiken. Dit omdat er geen menuschermen zijn waarop je deze keuze zou kunnen maken.

Extra's

De DVD start met enkele promotietrailers voor andere RCV releases. Direct na de trailers start de film. Menuschermen heeft deze DVD niet. Ook extra’s zul niet op deze DVD aantreffen.

Conclusie

One Perfect Dayr van de Australische regisseur, schrijver en producer Paul Currie vertelt het verhaal van een tienerjongen die na de dood van zijn zuster terecht komt in de underground dance scène in Melbourne. De overstap van klassiek naar de technobeat blijkt toch niet zo groot, waar hij opvalt door zijn eigen sound. Maar met zijn vriendin ontdekt hij ook dat deze dance scene geregeerd wordt door bedrog en harddrugs. Voor het bekijken van deze film moet je wel liefhebber zijn van de dreunende technobeat dance muziek
Deze uitgave van RCV heeft een zeer goede beeld- en geluidskwaliteit. Extra’s heeft deze uitgave verder niet.

Laatste reacties

Ro1671  |  29-10-2005

Ik sluit me volledig aan bij de woorden van TheGodfather. Wat je nu in feite doet is je eigen mening (die totaal niet zwaarder weegt dan de onze) doordrukken...
Lees meer >

TheGodfather  |  28-10-2005

Ik sluit me volledig aan bij de woorden van TheGodfather. Wat je nu in feite doet is je eigen mening (die totaal niet zwaarder weegt dan de onze) doordrukken...
Lees meer >

Daniël V.  |  28-10-2005

Ik sluit me volledig aan bij de woorden van TheGodfather. Wat je nu in feite doet is je eigen mening (die totaal niet zwaarder weegt dan de onze) doordrukken...
Lees meer >

TheGodfather  |  28-10-2005

Graag geen algemene negatieve opmerkingen over RCV plaatsen. Dat is hier niet de plaats voor en heeft totaal geen zin. Ten eerste: over filmsmaak valt te twi...
Lees meer >

nlamste3  |  27-10-2005

Keurig gesproken Arnold. Gevalletje spijker op de kop.
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  27-10-2005

Graag geen algemene negatieve opmerkingen over RCV plaatsen. Dat is hier niet de plaats voor en heeft totaal geen zin. Ten eerste: over filmsmaak valt te twi...
Lees meer >

Daniël V.  |  27-10-2005

Edit: opmerking door beheer verwijderd.
Lees meer >

TheGodfather  |  26-10-2005

Edit: opmerking door beheer verwijderd.
Lees meer >

Daniël V.  |  26-10-2005

Edit: Opmerking door beheer verwijderd.
Lees meer >

TheGodfather  |  26-10-2005

He gezellig, weer een RCV dvd zonder menu :D
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Drugs Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 4
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.