7 Days to Live

Recensent:
Wilbert Rietman
21-03-2006

Totaalbeoordeling:

5
DVD

7 Days to Live (DVD)
Samenvatting

Het verhaal start in 1976 in het dorpje Clawton. In een groot landhuis buiten dit dorpje vindt de politie het stoffelijk overschot van Marlene Kosinski. Ze blijkt verdronken, maar zit in een zetel voor de T.V. terwijl haar man Frank (Chris Barnes) in een hoekje zit te slapen en zich niets meer van wat daarvoor gebeurd is, kan herinneren. Drieëntwintig jaar later neemt het echtpaar Martin (Sean Pertwee) en Ellen Shaw (Amanda Plummer) hun betrekking in dit huis. Zij zijn kortgeleden hun zoon verloren en proberen hun rust weer te vinden op het platteland, temeer ook omdat Martin zich niet meer concentreren op zijn werk, namelijk schrijven. Al snel ontvangt Ellen echter berichten op allerlei manieren die haar dood aankondigen in het aantal dagen (zeven) dat ze nog te gaan heeft. Hiernaast begint haar man zich ook steeds mysterieuzer te gedragen. Ellen gaat op onderzoek uit en ontdekt verbanden tussen dingen die gebeurd zijn in het huis in het verleden en de dood van hun zoontje.

Commentaar

7 Days to Live is de debuutfilm van de Duitse regisseur Sebastian Niemann, bekend van The Hunt for the Hidden Relic. De film werd geproduceerd met Duits geld, maar is opgenomen in Tsjechië en de acteurs komen met name uit de Verenigde Staten of Groot Brittannië. Het resultaat is een aardige wegkijkthriller boordevol citaten uit films als Hellraiser, Misery, Poltergeist en met name Kubrick’s The Shining. Juist door deze hoeveelheid aan letterlijke verwijzingen, wordt de film niet bloedstollend spannend. Met name het einde komt een beetje uit de lucht vallen en geeft geen voldoening. Toch zit het verhaal degelijk in elkaar, de cameravoering en belichting zijn oké en het acteerwerk van Amanda Plummer, Sean Pertwee, maar ook de andere acteurs weet te boeien. Gewoon een onderhoudende film om op een verloren avond op te zetten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Horror, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2000
Speelduur: 97 min
Verpakking: Transparant Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 8715664022832

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Deze vertelling staat in 1.78:1 anamorf op de schijf, maar waarom is een beetje een raadsel. Het originele formaat is namelijk 2.35:1 en in andere landen is de film in 1.85:1 op DVD verschenen. De kleuren en het contrast zijn goed, al is het geheel wat grauw. Dit heeft ook te maken met het feit dat het verhaal zich voornamelijk op donkere plekken afspeelt. Ondank dit is het schaduwdetail prima en blijft alles duidelijk zichtbaar. Wel is er filmgrain aanwezig, zijn er hier en daar krasjes in de film en heeft men edge enhancement toegepast. De ondertiteling is duidelijk leesbaar, maar had net iets lager gemogen. De verdeling van de film in zeven hoofdstukken is wat aan de magere kant.

Geluidskwaliteit

Voor het geluid heeft men een gekozen voor een Dolby Digital 2.0-track (224 kbit/s) in de originele Engelse taal. Ook hier loopt deze versie achter op andere regio’s die allemaal een 5.1-geluidstrack hebben gekregen, iets wat geen overbodige luxe zou zijn op deze DVD aangezien het geluid wel iets voller en dynamischer had gemogen. De dialogen zijn desalniettemin goed te verstaan, maar de geluidseffecten en de muziek komen niet zo goed uit de verf. Deze hadden echt wel iets bombastischer gemogen dan hoe ze nu overkomen, namelijk vrij zacht, soms niet te horen of hebben soms niet het waarschijnlijk gewenste effect.

Extra's

Het menuscherm bestaat uit een compilatieshot (1.78:1) uit de film met op de achtergrond geluiden en muziek uit de film in Dolby Digital 2.0 (448 kbit/s). De DVD bevat verder geen extra’s, ondanks dat de hoes een Also Available stukje beloofd. Wel is er aan de binnenkant van de hoes een informatief stukje tekst te vinden over de film.

Conclusie

Sebastian Niemann heeft met 7 Days to Live een aardig debuut afgeleverd. Een film boordevol verwijzingen en citaten uit zijn favoriete horrors en thrillers. Als je hier niet op let, blijft er een aardige thriller over die zeer vermakelijk kan zijn. De film had wel wat beter op de schijf mogen verschijnen. Waar andere versies een 5.1-geluidstrack hebben, moet deze versie het helaas doen met een 2.0-track. Dit is erg jammer, de geluidseffecten en de score hadden wel iets voller moeten klinken. Desalniettemin een leuke film voor de vrije avond.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Dutch FilmWorks.

Lees meer

Laatste reacties

Bjorn vanhuffel  |  13-04-2007

Ik begrijp niet waarom 7 days to live zo'n lage score krijgt. Het is nochtans een spannende thriller.
Lees meer >

Sneaker  |  21-03-2006

Dat is zeker niet duur. Morgen maar eens langs de lokale Blokker fietsen. Kijken of ze hem daar ook hebben.
Lees meer >

Wilbert Rietman  |  21-03-2006

Ga hem toch maar eens kopen. Heb er vaak mee in mijn handen gestaan, maar altijd laten liggen. Klinkt erg interessant, maar jammer van het beeld, geluid en gebr...
Lees meer >

Sneaker  |  21-03-2006

Ga hem toch maar eens kopen. Heb er vaak mee in mijn handen gestaan, maar altijd laten liggen. Klinkt erg interessant, maar jammer van het beeld, geluid en gebr...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:6
Geluidskwaliteit:5
Extra's:0
4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 26
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.