40 Year Old Virgin, The

Recensent:
Marcel den Haan
26-03-2006

Totaalbeoordeling:

5.1
DVD

40 Year Old Virgin, The (DVD)
Samenvatting

Andy Stizer (Steve Carell) is een goedaardige man van veertig jaar. Hij woont alleen en zijn grote hobby is het sparen van actionfigures. In het dagelijks leven is hij werkzaam in een winkel voor audiovisuele apparatuur. Op een dag gaat hij een avondje pokeren met enkele van zijn collega\'s. Zoals wel vaker bij mannen is het onderwerp van gesprek al snel seks. Tot hun grote schok komen de collega\'s van Andy erachter dat hij nog steeds maagd is. Andy zelf lijkt er niet echt mee te zitten, maar zijn collega\'s vinden dat het toch echt tijd wordt dat hij een keer de liefde bedrijft met een vrouw. Ze nemen Andy dan ook mee naar enkele gelegenheden waar hij in contact kan komen met de dames. Alleen is Andy niet echt bedreven in het contact maken met vrouwen en al snel gooit hij de handdoek het liefst weer in de ring. Maar dan komt hij Trish (Catherine Keener) tegen en beseft hij dat dit wel eens de vrouw van zijn dromen zou kunnen zijn.

Commentaar

Na het lezen van het bovenstaande stukje zou je kunnen denken, \"weer een komedie over seks\". Met in het achterhoofd recente titels als The Long Weekend en de American Pie films is dit heel begrijpelijk. Deze titels moesten het vooral hebben van platte humor en het laten zien van grappen die te maken hebben met verschillende lichaamssappen. Bij The 40 Year Old Virgin zal je dit soort humor niet tegenkomen. De humor is zelfs geslaagd te noemen en ontstaat vooral uit situaties waarin de hoofdpersoon terechtkomt. Ook bevat de film wat romantiek en dit zorgt ervoor dat het allemaal goed te verdragen valt.
De rol van Andy wordt gespeelt door Steve Carell en hij doet dit op een innemende manier. Als kijker kun je zonder problemen meeleven met het zijn karakter en gedurende de film groeit hij op tot een volwassen man, iets dat hij eigenlijk eerst alleen lichamelijk was. Ook de overige rollen worden leuk neergezet en belangrijk hierin zijn de collega\'s van Andy. Zij zijn nemen hem overal mee naartoe zodat hij wat vrouwen kan scoren en zij voorzien hem van allerlei tips. Dit brengt een hoop komische situaties met zich mee en de chemie tussen de Andy en zijn collega\'s is goed uitgewerkt. Het verhaal is verder wat standaard en je hoeft geen genie te zijn om te weten hoe deze film zal eindigen, maar toch blijft het allemaal genietbaar.
De versie van de film op deze DVD is de zogenaamde XXL Versie en dit betekend een speelduur die ruim 17 minuten langer is dan de versie die in de bioscoop te zien is geweest. De totale speelduur komt hiermee op ruim twee uur en dit is wel wat lang voor een komedie. Het eerste gedeelte van de film richt zich dan ook voornamelijk op de humor, terwijl het tweede gedeelte het meer van de romantiek moet hebben. Voor veel mensen zou dit een afknapper kunnen betekenen, zeker als je niks met romantische komedies hebt. Samenvattend kunnen we zeggen dat The 40 Year Old Virgin een leuke, onderhoudende film is die veel mensen zal kunnen vermaken. De wat lange speelduur zou misschien wat mensen kunnen afschrikken, evenals het overschakelen halverwege naar een romantische komedie. Aan de andere kant is de humor wel van een goed niveau en moet de film het niet hebben van platte humor over lichaamssappen en het laten zien van borsten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 127 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.85:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Fins, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582392883

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Audiocommentaar
  • Weet Je Hoe Ik Weet Dat Je Homo Bent?
  • Andy's Fantasieën
  • Cal En Paula
  • Harsen
  • Date-A-Palooza
  • Grappige Zinnen Parade
  • Mijn Etentje Met Stormy
  • Grappige Stukjes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de DVD in het originele formaat van 1.85:1. De kwaliteit van het beeld is uitstekend te noemen. Ten eerste is de scherpte gedurende de gehele film erg goed en bevat het beeld veel detail. Dit heeft verder geen edge enhancement tot gevolg. De kleuren zien er mooi natuurlijk en goed verzadigd uit. De donkere scènes zijn prima te volgen dankzij het uitstekende contrast en schaduwdetail. Ook het zwartniveau is ruim voldoende te noemen. Behalve een enkele keer wat lichte filmgrain zijn er geen artefacten aanwezig. Een uitstekende transfer zoals we ze graag zien.
De film is verdeeld in 20 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid wordt verzorgd door een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) in de originele Engelse taal. De film bestaat voornamelijk uit dialoog en daarom mag het geen verrassing zijn dat de track zich op de voorste kanalen concentreert. De achterkanalen worden een enkele keer gebruikt voor het weergeven van wat lichte omgevingsgeluiden. Ook het LFE kanaal komt slechts een enkele keer in actie en dit vooral ter ondersteuning van de muziek. Het aanwezige laag is goed gedoseerd. De dialogen worden door het middenkanaal weergegeven en zijn goed te verstaanbaar. De voorkanalen laten de rest van het geluid horen en hier is een mooi breed stereogeluid te horen. Het geluid klinkt verder mooi warm en beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig. Een track die prima voldoet voor een film zoals deze.

Extra's

De menu\'s bestaan uit statische afbeeldingen zonder achtergrondgeluid. Het beeld is 1.78:1 anamorf.

Het menu\'s wat rommelig van opzet en soms is het niet helemaal duidelijk wat er bedoeld wordt.

Weet Je Hoe Ik Weet Dat Je Homo Bent? (5 min.)
Een verlengde versie van een scène uit de film. Twee van Andy\'s collega\'s spelen samen een videospel en ondertussen vertellen ze elkaar hoe ze weten dat de ander homo is. Tijdens de opnames hebben de twee acteurs flink zitten improviseren en dit leverde een lange scène op die hier te zien is. De scène is met of zonder commentaar te bekijken van regisseur en schrijver Jude Apatow en producent en acteur Seth Rogen.
Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

Andy\'s Fantasieën (2 min.)
Een alternatieve scène van Andy die in bed ligt en enkele fantasieën heeft om tot een hoogtepunt te komen. De scène is met of zonder commentaar te bekijken van regisseur en schrijver Jude Apatow en producent en acteur Seth Rogen.
Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

Cal En Paula (2 min.)
Wederom een verlengde versie van een scène uit de film waarin twee collega\'s van Andy over hem praten. De scène is met of zonder commentaar te bekijken van regisseur en schrijver Jude Apatow en producent en acteur Seth Rogen.
Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

Deleted Scenes
Zes verwijderde of alternatieve scènes uit de film. De scènes achter elkaar of los van elkaar te bekijken en met of zonder commentaar van regisseur Jude Apatow en acteur Steve Carell.
Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

Advies Van Mooj (2 min.)
Een scène die gelijk aan die uit de film. Waarom deze scène ook onder de extra\'s te vinden is blijft onduidelijk.
Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Harsen (3 min.)
In de film is een scène te zien waarin Andy zijn borst laat harsen. Hier krijgen we een klein stukje te zien van de opnames van deze scène. Steve Carell liet ook echt zijn borst harsen voor de scène en hij vertelt onder andere hoe dit was.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Date-A-Palooza (9 min.)
Een verlengde versie van de scène uit de film waar Andy en zijn collega naar een zogenaamde Date-A-Palooza gaan. Hier praten ze in een korte tijd met zoveel mogelijk vrouwen om te kijken of er iemand bijzit.
Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 5.1 (384 kb/s).

Grappige Zinnen Parade (6 min.)
Enkele korte fragmenten van enkele scènes uit de film maar steeds met een tekst. Hieraan is goed te zien hoeveel de acteurs improviseren.
Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Mijn Etentje Met Stormy (2 min.)
Een nagespeeld stukje waarin acteur en producent Seth Rogen een interview heeft met actrice Stormy die ook in de film te zien is.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Grappige Stukjes (4 min.)
Een reeks bloopers van tijdens de opnames. Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Audiocommentaar
Het audiocommentaar tijdens de film wordt verzorgd door regisseur Jude Apatow en Steve Carell. Bovendien komen een hoop andere acteurs ook nog even langs om wat te zeggen. Het commentaar is niet echt informatief te noemen. Het grootste gedeelte van de tijd zitten de betrokkenen een beetje door elkaar te praten en te lachen.

Trailers
Als laatste zijn er nog twee trailers te bekijken van andere Universal uitgaven. Het gaat om trailers van The Skeleton Key en Serenity.

Conclusie

Andy is een veertigjarige man met een wat saai leven. Zijn collega\'s komen erachter dat hij nog maagd is. Dit kan niet vinden zij en daarom proberen ze voor hem wat vrouwen te regelen zodat hij een keer kan ondervinden hoe het is met iemand het bed te delen. Het enige probleem is dat Andy niet echt weet hoe hij overweg moet met de dames. The 40 Year Old Virgin is een bij vlagen grappige film met als onderwerp seks. Vaak houdt dit in dat er een reeks flauwe en platte grappen voorbijkomen, maar dat is hier gelukkig niet het geval. Behalve wat gevloek blijft het allemaal erg netjes en dit maakt de film en stuk beter te verteren. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit. Er zijn redelijk wat extra\'s aanwezig, maar de indeling is wat rommelig en er wordt weinig informatie gegeven over het hoe en wat van de aanwezige extra\'s.

Laatste reacties

Hugo R  |  03-01-2007

Leuke film, maar had er wel meer van verwacht. Zaten aantal leuke stukken en grappen in, maar ook aantal mindere stukken. Aardig vermaak voor tussendoor, niet m...
Lees meer >

tityken  |  20-10-2006

Had meer verwacht van deze film, na al die goede commentaren. Maar hij kon mij niet meer boeien dan de doorsnee komedie.
Lees meer >

Swanski  |  06-09-2006

aardige comedie die je gerust kunt huren voor een gezellige zaterdagavond, maar de rating op IMDB is wel wat aan de hoge kant, typisch Amerikaanse humor, zelfde...
Lees meer >

jasmin1  |  03-09-2006

aardige comedie die je gerust kunt huren voor een gezellige zaterdagavond, maar de rating op IMDB is wel wat aan de hoge kant, typisch Amerikaanse humor, zelfde...
Lees meer >

YAH87  |  21-08-2006

Hilarische film! Tijd niet meer zo goed gelachen met recente komediefilms! :D
Lees meer >

Swanski  |  30-03-2006

aardige comedie die je gerust kunt huren voor een gezellige zaterdagavond, maar de rating op IMDB is wel wat aan de hoge kant, typisch Amerikaanse humor, zelfde...
Lees meer >

Roy Langeveld  |  28-03-2006

Ben het helemaal eens met Roy, heb me echt een buikkramp gelachen, inderdaad net iets te lang, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Bijvoorbeeld bij de cond...
Lees meer >

Philippe  |  27-03-2006

Film viel mij nogal tegen, niet zo grappig als ik verwacht had. Hoogtepunt vind ik de hilarische Pakistaanse collega die op enkele seconden tijd een spervuur v...
Lees meer >

Roy Langeveld  |  27-03-2006

Ik heb over deze film al eerder een korte review gegeven, en deze is niet veranderd: Ik heb náást de bank gelegen van het lachen! Deze film bevat echt humor va...
Lees meer >

T. van Keeken  |  26-03-2006

Ge-wel-di-ge film! Voor mij dé comedy van vorig jaar. Steve Carell mogen ze van mij vaker een prominente rol geven en dat gebeurd gelukkig ook aan zijn toekomst...
Lees meer >

Michael Hamers  |  26-03-2006

Ik vond het een geniale comedy en later in de film een leuke rom com. Ofwel een ideale film om samen met je vriend(in) op de bank te bekijken...
Lees meer >

KunDun  |  26-03-2006

vond de film niet zo geweldig eigenlijk, maar me vriendin weer wel, dus smaken verschillen (gelukkig) Wat ik ook graag kwijt wil is dat, het beeld bij mij op me...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Grof Seks Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
3.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 100
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.