Wendell Baker

Recensent:
Arnold van Oostrum
23-04-2006

Totaalbeoordeling:

4.6
DVD

Wendell Baker (DVD)
Samenvatting

Wendell Baker (Luke Wilson) is een sympathieke en wat naïeve oplichter, die zijn geld verdient met het verkopen van valse identiteitspapieren aan Mexicanen die de Amerikaanse grens illegaal oversteken. Al sinds lange tijd is hij bevriend met de mooie Doreen (Eva Mendes). Dan wordt Wendell gearresteerd en belangt voor de zoveelste keer in de gevangenis. Doreen zoekt hem wel op in de gevangenis, maar krijgt van Wendell niet de aandacht die ze verdient. En dus blijft ze op een dag weg. Wendell komt in de gevangenis tot inkeer en wil een eerlijk leven beginnen in de hotelbusiness. Als hij wordt vrijgelaten, moet hij een baantje accepteren in een bejaardentehuis. De hoofdverpleger Neil King (Owen Wilson) is geen sympathieke man en voert samen met één van de andere verplegers een gemene oplichtingtruc met de ouderen uit. Tevens ontdekt Wendell dat zijn geliefde Doreen een relatie heeft met de doodsaaie kruidenier Dave (Will Ferrell). Wendell komt in het tehuis contact met twee oude doch krasse en zeer ondeugende bewoners, Boyd (Seymour Cassel) en Skip (Harry Dean Stanton). Samen met hen gaat hij de strijd aan tegen de tirannieke hoofdverpleger. Skip en Boyd helpen Wendell tegelijkertijd Doreen weer voor zich terug te winnen….

Commentaar

Wendell Baker of beter gezegd The Wendell Baker Story staat te boek als een romantische komedie. De film is het regiedebuut van de acteurs Luke en Andrew Wilson. De film is eigenlijk een soort familiegebeuren van de broers Andrew, Owen en Luke Wilson. Luke Wilson is de jongste van het trio en schreef het verhaal voor de film, speelde de hoofdrol in de film en deed samen met zijn oudere broer Andrew de regie van de film. Owen Wilson is de middelste van het trio en speelt ook mee in de film. Wendell Baker is een film die je vooral niet serieus moet nemen. Gelukkig brengen de Wilson broers de film ook met een luchtige ondertoon. De film is een komedie, en werkt als zodanig ook zo nu en dan op de lachspieren. Toch mist de film de finesses in de uitwerking, want niet alle grappig bedoelde momenten komen ook als zodanig over. De relatie die de hoofdpersoon met de mooie Doreen heeft, moet voor de romantische noot zorgen. Van echte romantiek is hier geen sprake, ook hier overheerst het grappig bedoelde effect. Toch hier een serieuze ondertoon, waarin het hoofdkarakter beseft dat hij door zijn eigen stommiteit de liefde van zijn leven is kwijtgeraakt. De rol van Doreen wordt gespeeld door de knappe Eva Mendes.
Naast de beide Wilson broers ook wat bekende oudere acteurs. Dat is het voordeel als je de film in een bejaardentehuis laat spelen. Je ziet onder andere Harry Dean Stanton, Seymour Cassell en Kris Kristofferson. De film Wendell Baker heeft net als de hoofdpersoon in de film een ietwat naïeve maar o zo sympathieke uitstraling. Leuk als onderhoudend tussendoortje.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 95 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045210328

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in de beeldverhouding van 2.35:1 anamorf op deze DVD. De beeldkwaliteit van deze transfer ziet er goed uit. Wat je te zien krijgt is een kleurrijk beeld met goed verzadigde kleuren. Bij sommige scènes lijkt het beeld iets te rood te zijn. Op het gebied van scherpte en detail is de kwaliteit van het beeld ook redelijk goed. Het contrast en het zwartniveau zijn beide ook prima in orde.Edge enhancement is af en toe wel goed zichtbaar toegepast. Filmgrain is in sommige scènes duidelijk aanwezig, met name te zien in de lucht.
De film is verdeeld in 10 chapterstops. De DVD is van het type DVD-5 (enkellaags), dus geen laagwisseling tijdens de film. De optionele Nederlandse ondertiteling (wit) is duidelijk met een net lettertype en staat goed geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de DVD. Een goed klinkende weinig spectaculaire soundtrack, zoals je dat bij een film als deze verwacht. Nadruk van de soundtrack ligt op de voorste kanalen. De filmmuziek heeft een goed stereobeeld en klinkt dankzij de surrounds mooi ruimtelijk. Het merendeel van de filmgeluiden komt via de voorste speakers, waarbij de surrounds de omgevingsgeluiden weergeven. Af en toe zijn er specifieke geluidseffecten die uit de surrounds komen. Het laag is vooral in de muziek aanwezig, waarbij af en toe ook het LFE kanaal wordt aangesproken. Dialogen zijn altijd goed te volgen.

Extra's

De DVD start met enkele reclametrailers voor andere RCV producten. Daarna start direct de film. Een menuscherm is niet aanwezig.

Conclusie

Wendell Baker, of vollediger The Wendell Baker Story is een sympathieke komedie over een evenzo sympathieke maar ook naïeve oplichter. Na een gevangenisstraf begint hij een nieuw leven, waarin hij zijn verloren vriendin terug moet zien te winnen. Daarnaast strijd hij voor het welzijn van de bewoners van een bejaardentehuis. De film is een filmavontuur van de drie broers Wilson. Ze schreven het verhaal, speelden de twee hoofdrollen en regisseerden de film. Naast hen kun je ook Eva Mendes, Will Ferrell, Harry Dean Stanton, Seymour Cassell en Kris Kristofferson in de film zien.
De beeld- en geluidskwaliteit van deze RCV uitgave zijn ruim voldoende tot goed. Extra’s heeft deze uitgave niet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
3.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 12
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.