Rescue Me - Seizoen 2

Recensent:
Marcel den Haan
16-10-2006

Totaalbeoordeling:

8.6
DVD

Rescue Me - Seizoen 2 (DVD)
Samenvatting

Tommy Gavin (Denis Leary) is brandweerman in New York City. Tijdens de aanslagen van 11 september heeft hij zijn neef verloren die ook werkzaam was bij de brandweer. Verder ging het in zijn huwelijk ook niet echt best wat er toe leidde dat zijn vrouw vertrok met de kinderen. Tommy is een wrak en hij heeft hallucinaties en drinkt teveel. Wanneer dit ook van invloed is op zijn werk wordt hij overgeplaatst. Ook zijn collega\'s hebben de nodige problemen waarmee, ze naast hun zware baan, mee om moeten gaan.

Disc 1

Aflevering 1 - Voicemail
Tommy heeft het moeilijk met zijn overplaatsing, maar zijn vroegere collega\'s zien zijn vervanger wel zitten aangezien hij goed kan koken en andere kwaliteiten bezit. Tommy heeft het verder ook moeilijk met het vertrek van zijn vrouw naar een onbekende bestemming.

Aflevering 2 - Harmony
Tommy ontdekt dat zijn vrouw en kinderen in Ohio zijn. Hij wordt lid van het zanggroepje van de brandweer die toevallig naar Ohio gaan voor een optreden. De perfecte kans voor Tommy om mee te gaan en zijn gezin te zoeken aangezien hij anders geen vrij kan krijgen.

Aflevering 3 - Balls
Er komen wat interessant feiten naar boven over Tommy\'s vervanger tijdens een grote brand. Tommy\'s vader keert terug met een nieuwe vrouw en Mike blijft zijn ex lastig vallen.

Aflevering 4 - Twat
Tommy probeert zijn visioenen te begrijpen en het team probeert Laura te laten begrijpen wat de essentie van kameraadschap is. Een misverstand tussen Laura en Lou brengt Tommy in de problemen.

Disc 2

Aflevering 5 - Sensitivity
Tommy verdenkt zijn vader van het leiden van een dubbelleven, maar doet hij dat zelf ook niet? Chief Reilly wordt gedwongen om zijn homoseksuele zoon om hulp te vragen en Laura dient een klacht in tegen Lou. Tommy bedenkt een plan om zijn kinderen terug te krijgen.

Aflevering 6 - Reunion
Tommy voert het plan uit om zijn kinderen terug te krijgen en hij probeert ook de waarheid te achterhalen over Sheila\'s zwangerschap. Franco\'s verslaving brengt zijn dochter in gevaar en Sean ontdenkt dat zijn vriendin verslaafd is aan brandweermannen.

Aflevering 7 - Shame
Tommy houdt de wacht aan het bed van een jongetje dat gewond raakte bij een brand. Chief Reilly leert meer dan hij aankan over de liefdesrelatie van zijn zoon.

Commentaar

Disc 3

Aflevering 8 - Believe
Chief Reilly nodigt het team uit voor de verjaardag van de vriend van zijn zoon en dit loopt niet echt lekker. Een verschrikkelijk geheim zet de relatie van Laura en Franco op het spel.

Aflevering 9 - Rebirth
Tommy probeert zijn relatie met Janet te redden en Franco heeft hulp nodig om Laura terug te krijgen. Tommy\'s geloof wordt op de proef gesteld als hij bijna sterft tijdens het werk.

Aflevering 10 - Brains
Het onderzoek van Tommy, Johnny en Mickey naar het privé-leven van priester Murphy eindigt in een tragedie. Laura vermoedt dat iemand van het team verliefd op haar is.

Disc 4

Aflevering 11 - Bitch
Sheila smeekt Tommy om de wens van haar zoon om brandweerman te worden uit zijn hoofd te praten en Franco gaat op een blind-date, maar of hij hier nou zo blij mee is?

Aflevering 12 - Happy
Mike vertelt Sean over een ernstig gezondheidsprobleem en Tommy\'s zus komt onverwachts op bezoek.

Aflevering 13 - Justice
Tommy wil wraak voor het drama dat zijn familie is overkomen, waardoor Janet\'s hoop op een bruiloft vervliegt. Chief Reilly neemt een hartverscheurende beslissing over zijn vrouw en het team krijgt een schokkende mededeling te horen.


Na het sterke eerste seizoen van Rescue Me was de grote vraag natuurlijk of de makers dit niveau konden vasthouden. We kunnen hier duidelijk op zeggen dat het niveau zelfs gestegen is. Seizoen twee is dus nog beter dan het sterke eerste en dit is vooral te danken aan de wat evenwichtiger kwaliteit van de afleveringen. In seizoen één zaten er wel eens afleveringen tussen die wat minder waren, maar hier wordt het hoge niveau het hele seizoen vastgehouden. De gebeurtenissen in de serie gaan hier verder waar ze aan het einde van seizoen één ophielden en toen zaten vrijwel alle hoofdpersonen redelijk diep in de problemen, vooral Tommy. Dit seizoen staat dus in het teken van er weer bovenop komen en dit gebeurt met wisselende resultaten. Alle succesvolle ingrediënten zijn weer te vinden in deze dertien afleveringen en dat betekent goed geschreven episodes met veel humor en dramatiek. Verwacht wederom niet veel scènes waarin de jongens in actie komen, er gaan zelfs afleveringen voorbij waarin geen enkele brand te zien is. Deze serie gaat dan ook voornamelijk om de karakters en de problemen die zij in het dagelijkse leven het hoofd moeten bieden. De gehele cast is terug met enkele aanvullingen die het geheel fris houden en interessant. De persoonlijke ontwikkeling van de personages is verder erg interessant. De optredens van de acteurs zijn ook weer dik in orde met Denis Leary als uitschieter. Hij heeft verreweg de meeste speeltijd en kan zich daarom ook onderscheiden van de rest van de cast.
Fans van het eerste seizoen kunnen deze uitgave blindelings aanschaffen aangezien het voortborduurt op de eerdere gebeurtenissen en de kwaliteit van de serie alleen maar gestegen is.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 550 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609676761

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Trailers
  • Gag Reel
  • The 2nd Season
  • Shooting In New York
  • The Kitchen
  • Writing For The Cast
  • Diane Farr Talks To The Real NYFD
  • Real Life On The Set Of Rescue Me
  • Sneak Peek At Season 3

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De afleveringen staan wederom anamorf op de DVD\'s in het formaat 1.78:1. De beeldkwaliteit van seizoen één was al vrij goed, maar toch waren er wat zaken die het oordeel enigszins naar beneden bijstelde. Zo viel vooral het detail in de donkere scènes wat tegen en ook was er vrij vaak grain zichtbaar. Deze problemen zijn grotendeels opgelost, alleen de grain is nog wel eens zichtbaar, alleen in mindere mate. Het beeld is wederom mooi scherp en de kleuren zien er goed verzadigd uit. Contrast en zwartniveau zijn ook dik in orde wat resulteert in een prettig beeld om naar te kijken. Behalve de filmgrain zijn er geen artefacten aanwezig.
De optionele ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid bij de episodes werd bij seizoen één nog verzorgd door Dolby Digital 2.0 tracks, maar hier staat het geluid in Dolby Digital 5.1 formaat (448 kb/s) op de DVD\'s. Het geluid richt zich voornamelijk op de voorste kanalen aangezien de show vooral dialoog gericht. Toch worden de surroundspeakers regelmatig gebruikt voor het weergeven van omgevingsgeluide en dit vooral tijdens scènes op straat of tijdens een brand. De dialogen zijn goed te volgen en komen netjes uit de centerspeaker. Het geluid wordt goed ondersteund door het LFE kanaal en dit vooral tijdens branden en scènes met harde muziek. De voorkanalen laten een mooi breed stereogeluid horen dat prima de muziek en overige geluiden weergeeft. Prima actie van Sony om 5.1 geluid toe te voegen en de afleveringen hebben er zeker profijt van.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (448 kb/s).

De extra\'s van deze uitgave zijn verdeeld over de aanwezige schijven. Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s), tenzij anders aangegeven.

Disc 1

Deleted Scenes
Voor alle vier de afleveringen op deze schijf zijn wat verwijderde scènes te bekijken die achter elkaar voorbij komen na gekozen te hebben voor de betreffende aflevering.

Disc 2

The 2nd Season (9 min.)
Bedenkers van de serie Peter Tolan en Denis Leary en andere leden van de cast en crew vertellen iets over welke richting het tweede seizoen opgaat wat betreft de verhaallijn en de ontwikkeling van de karakters en wat ze wilde bereiken met de afleveringen.

Shooting In New York (10 min.)
De makers van de show vertellen iets over de problemen die komen kijken bij het opnemen van een serie in een stad als New York en ook welke voordelen ze eruit weten te halen.

Gag Reel (6 min.)
De overbekende gag reel met zaken die fout gingen tijdens de opnames van de afleveringen.

Deleted Scenes
Voor twee afleveringen op deze schijf zijn verwijderde scènes te bekijken en wel Sensitivity en Shame.

Disc 3

The Kitchen (4 min.)
Een korte featurette over de belangrijkheid van de keuken in een brandweerkazerne. Volgens de makers brengen de brandweermannen hier de meeste tijd door tijdens hun dienst en zo doet de keuken ook dienst als woonkamer en vergaderzaal.

Writing For The Cast (9 min.)
Cast en crew praten over het schrijven van de afleveringen en over de verhaallijnen en de dialogen die voorbij komen. Peter Tolan en Denis Leary vertellen hoe zij iedereen scherp houden door steeds te dreigen dat hun karakter omkomt in een brand als ze hun best niet doen, dit uiteraard als grapje. De cast prijst verder Tolan en Leary over hun manier van schrijven.

Diane Farr Talks To The Real NYFD (21 min.)
Actrice Diane Farr, die de rol van Laura speelt, praat met enkele echte brandweermannen en ze bespreken de zaken die verschillen ten opzichte van een echte brand en het leven in de kazerne. Er blijken nogal wat verschillen te zijn. Ook werken de brandweermannen mee aan de show als figuranten tijdens scènes met brand en ze vertellen hoe ze bij de show betrokken raakte.

Deleted Scenes
Ook op deze schijf weer verwijderde scènes en hier voor alle aanwezige afleveringen.

Disc 4

Real Life On The Set Of Rescue Me (8 min.)
Producenten Tom Sellitti en Jim Serpico leveren commentaar tijdens beelden van achter de schermen tijdens de opnames van de serie. Een reeks aan onderwerpen komt voorbij waaronder hoe het is om de serie op te nemen en welke problemen hier bij komen kijken.
Het beeld is 1.33:1.

Sneak Peek At Season 3 (32 sec.)
Een korte trailer voor het derde seizoen van de show.

Deleted Scenes
De inmiddels bekende verwijderde scènes, nu weer voor alle afleveringen op deze schijf.

Trailers
Vijf trailers van andere Sony uitgaven.

Conclusie

In het tweede seizoen van Rescue Me kunnen we wederom meekijken in het leven van de brandweermannen van Company 62 en dan vooral Tommy Gavin. Tommy\'s vrouw is er vandoor met de kinderen en hij heeft een alcoholprobleem dat ook zijn werk beïnvloedt Ook de rest van de mannen hebben weer de nodige problemen die ze het hoofd moeten bieden. Het tweede seizoen van deze serie is nog beter dan het al sterke eerste en dit vooral de betere manier van schrijven. De karakters worden nog beter uitgewerkt en de bekende humor is ook weer terug. Alle 13 afleveringen het seizoen zijn te vinden in deze uitgave. Beeld en geluid zijn dik in orde en een verbetering ten opzichte van seizoen één. Zo krijgen we nu bijvoorbeeld 5.1 geluid en ziet het beeld er ook beter uit. Ook zijn er weer een reeks interessante extra\'s aanwezig die een goede kijk geven op het maken van de show.

Laatste reacties

manasse van de velde  |  01-03-2007

Ik ben net begonnen aan dit seizoen!! Blijft een geweldige serie.
Lees meer >

Chris Taylor  |  28-02-2007

Ik heb deze serie onlangs gekregen. Het 1ste seizoen was al om van te genieten, dus wat heb ik zin om ook dit tweede seizoen binnenkort te gaan bekijken. Tomm...
Lees meer >

gerjan13  |  18-10-2006

is deze serie ook op tv te bewonderen???
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:7
8.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 7
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.