Apollo 13 1/3

Recensent:
Wilbert Rietman
09-01-2007

Totaalbeoordeling:

3.8
DVD

Apollo 13 1/3 (DVD)
Samenvatting

Een gigantische, alles vernietigende komeet is op weg naar de aarde. Geen nood, want Harry Bottoms (die de aarde al zo vaak redde) en zijn team, bestaande uit zijn dochter Sandy Mellons, haar geheime minnaar V.D. Johnson, pornoacteur en boordeskundige Donkey Dixon en raketgeleerde cq blonde, leeghoofdige bimbo Hanukah Jonze, zullen de ruimte ingaan om de komeet te vernietigen. Tenminste, als ze daarvoor tijd hebben, want ondertussen moet er ook worden gesekst, er moet worden getankt bij een Frans ruimtestation en een gewelddadige robot moet hergeprogrammeerd worden, zodat deze onze helden kan helpen bij hun zelfmoordmissie. Zullen zij op tijd zijn om de aarde te redden?

Commentaar

Bovenstaande samenvatting kan bekend voorkomen en dat klopt. Disaster! (de originele titel van Apollo 13 1/3) volgt namelijk redelijk precies de verhaallijn van Armageddon met hier een daar een parodiërende sneer richting andere films, zoals Star Trek, Deep Impact en natuurlijk Apollo 13. Het resultaat is een deels computer geanimeerde deels met poppen bevolkte rampenfilmparodie die zo op het eerste gezicht doet denken aan die andere parodie op Jerry Bruckheimer-film bevolkt door poppen, Team America: World Police, maar die toch eerder in productie ging ondanks een latere releasedatum. De makers achter deze prent zaten ook achter de MTV-serie Celebrity Deathmatch. Verwacht dus naast de nodige (visuele) grappen over poep, pies en seks, ook veel onzinnig geweld en een hoeveelheid aan losliggende ingewanden en rond spattend bloed. Prominent op de hoes aanwezig, is het feit dat Tommy Lee en Nikki Sixx (en de overige leden) van Mötley Crüe zowel stemmen als muziek verzorgen. De band is inderdaad aanwezig in de film, maar knipper niet met je ogen, want dan zijn ze al weer weg. Voor de liefhebbers van platvloerse, puberale en melige humor houden, een leuke huurtip deze Apollo 13 1/3. Als je op zoek bent naar een diepgravend verhaal boordevol geniale dialogen, dan ben je bij deze vertelling aan het verkeerde adres.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie, Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 80 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045211134

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het verhaal is gefilmd in het formaat 1.78:1 en ook als zodanig anamorf vastgelegd op deze DVD. Op wat licht gebruik van edge enhancement en filmgrain na, vallen er geen storende foutjes te ontdekken aan het beeld. Het getoonde is vrij van krasjes en vuiltjes en oogt altijd helder. Contrast, kleurbalans en zwartniveau zien er prima uit. Wel is het jammer dat er soms een vervelende rand rond de figuren te zien is, wanneer ze voor een scherm “acteren” (zie screenshot 5). Maar verder valt er weinig negatiefs op de kwaliteit van het beeld op te merken. De film is verdeeld in een magere 8 hoofdstukken. De optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk leesbaar en wit van kleur, maar staat aan de iets te hoge kant in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

Op geluidsgebied krijgen we één audiotrack voorgeschoteld en dat is een Dolby Digital 2.0 track (224 kbit/s) in de originele Engelse taal. Voor een actievolle film als deze had een 5.1 track niet misstaan, dus het ontbreken ervan, is toch een gemis. De nu voorgeschotelde track klinkt redelijk, zonder beschadigingen. Het geboden stereogeluid haalt het beste eruit wat erin zit. De dialogen komen altijd goed verstaanbaar over en ook de geluidseffecten en de muzikale soundtrack zijn prima te horen.

Extra's

Wederom laat RCV ons op het gebied van extra’s in de steek. Zelfs een menu is niet te vinden op deze DVD. Wel begint de schijf met drie trailers van andere producten van RCV, maar voor de rest helemaal niets, foei!

Conclusie

Voor de liefhebbers van puberale, melige humor is de film Apollo 13 1/3 verkrijgbaar. De film laat zich het beste omschrijven als een parodie op Armageddon in de stijl van Team America: World Police. De prominent op de hoes genoemde cameo van de heren van Mötley Crüe valt tegen, maar voor de rest levert de film een paar aardige, schijtlollige momenten. Ook technisch gezien scoort de DVD een voldoende, al had een 5.1 track niet misstaan. Helaas is het qua extra’s wederom schaars gesteld voor een RCV uitgave. Een huurtip voor de liefhebber.

Laatste reacties

Werner  |  11-01-2007

en de films importeer ik wel ILLEGAAL uit de states Import uit de US voor particulier gebruik is NIET illegaal!
Lees meer >

F.v.Eenbergen  |  10-01-2007

Ik heb de film persoonlijk nog niet gezien, maar hij schijnt echt zeeeeer flauw te zijn. Niveau van Team America World Police, maar dan nog flauwer... Ik betw...
Lees meer >

RickySway  |  10-01-2007

slechte film. maar goed, dat valt te betwisten. zoals gezegd "there is no counting for taste", vind IK 'm slecht... en anderen vast erg goed. wat ik echter w...
Lees meer >

Henk Heideveld  |  09-01-2007

Op de laatste Live-dvd van Mötley Crüe stond al een soort van preview van deze film... Lijkt me wel geinig om een keer te huren.... Absoluut niet geinig :cry:...
Lees meer >

slagter  |  09-01-2007

Op de laatste Live-dvd van Mötley Crüe stond al een soort van preview van deze film... Lijkt me wel geinig om een keer te huren....
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
1.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 58
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.