She's the Man

Recensent:
Marcel den Haan
18-01-2007

Totaalbeoordeling:

5.6
DVD

She's the Man (DVD)
Samenvatting

Viola (Amanda Bynes) is lid van het voetbalteam voor meisjes op haar school en ze kan zich goed redden in het veld. Dan komt echter de dag dat de school besluit het team op te doeken. Viola is er kapot van want zij wil maar één ding en dat is voetballen. Ze probeert dan ook mee te doen met het jongensteam maar dit mag helaas niet. Wanneer haar tweelingbroer Sebastian (James Kirk) stiekem naar Londen afreist, ziet Viola haar kans schoon. Ze vermomt zich als haar broer en neemt zijn plaats in op zijn school zodat ze daar lekker kan voetballen. Alles gaat goed totdat ze verliefd wordt op haar nieuwe kamergenoot Duke (Channing Tatum). Ook het je steeds maar moeten voordoen als een jongen gaat Viola niet in de koude kleren zitten en dan heeft ze ook nog eens de vriendin van haar broer achter zich aan. Het geheel wordt helemaal problematisch als haar team het moet opnemen tegen het team van haar oude school en wanneer haar broer ineens eerder thuiskomt dan verwacht.

Commentaar

De tienerkomedie kan gezien worden als een geheel eigen genre binnen de komediefilms en ook She\'s the Man kan onder deze noemer gerangschikt worden. Dit soort films blinken meestal niet uit in originaliteit of een bijzonder script maar daarvoor worden ze ook niet gemaakt. Het doel is slechts te vermaken en de kijker een leuke anderhalf uur te bieden. Ook de hier besproken prent slaagt in die opzet, hoewel ook hier het verhaal niet echt origineel te noemen is. Het idee van een persoon die de identiteit aanneemt van een ander en hiermee flinke problemen tegenkomt hebben we namelijk al eens eerder gezien en ook heb je als kijker al snel door in welke situaties de hoofdpersoon verzeild zal raken. Toch stoort dit geen moment en kijkt de film lekker weg. De situaties zijn goed gevonden en de humor bij vlagen grappig.
Een andere belangrijke reden voor het slagen van de film is het optreden van de hoofdrolspeelster. Deze Amanda Bynes is in Amerika inmiddels een bekend gezicht, hier kennen we haar wat minder. In She\'s the Man steelt ze duidelijk de show en heeft ze genoeg ruimte haar komische talenten te laten zien. Bynes was korte tijd te zien in Amerika in een televisieshow genaamd The Amanda Show en ook hier kon ze haar talenten laten zien in enkele korte sketches waarin ze meerdere personages kon spelen. In de hier besproken film moet ze zich voordoen als een jongen en hoewel dit voor ons als kijkers niet echt overtuigend is, kan je met de nodige inleving wel leven met het feit dat ze niet direct ontmaskerd wordt. Ook de andere rollen worden goed ingevuld door de cast die grotendeels onbekend is voor de meeste mensen. Toch spelen vrijwel alle acteurs hun rol naar behoren.
She\'s the Man brengt weinig nieuws, maar zal toch de meeste kijkers wel weten te vermaken. De film oogt fris en hoewel het verhaal niet echt nieuw is of baanbrekend, vermaakt het allemaal wel en dat is toch waar het om draait. Ook de humor is bij vlagen leuk en daarom is deze film prima geschikt voor een avondje filmkijken.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 99 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045212063

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de schijf in het formaat 1.78:1. Dit wijkt slechts iets af van het originele formaat van 1.85:1. Zoals we mogen verwachten van een recente film zoals deze, valt er weinig aan te merken op de beeldkwaliteit. Het beeld oogt mooi schoon, bevat veel detail en is grotendeels mooi scherp. De kleuren worden prima weergegeven en ogen goed verzadigd. Contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn ook allen voldoende. Artefacten zijn nauwelijks aanwezig, alleen hier en daar wat edge enhancement en lichte beeldruis. Dit is alleen een enkele keer en daarom verder niet storend. Een prima transfer die er goed uitziet en lekker wegkijkt.
De film is verdeeld in 11 hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Voor het geluid is er de keuze uit één geluidstrack en dat is een Dolby Digital 5.1 track (384 kb/s) in de originele Engelse taal. Net als het beeld is ook het geluid ruim voldoende. De track knalt niet uit je speakers, maar dit is grotendeels toe te schrijven aan de film zelf. Het geluid bestaat dan ook grotendeels uit dialoog en daarom richt de track zich op de voorste kanalen. Er zijn momenten met wat meer ruimtelijkheid en hier worden alle kanalen goed benut. Dit zijn bijvoorbeeld de scènes waarin gevoetbald wordt en hier is het aanwezige publiek te horen uit de achterkanalen. De dialogen zijn goed te volgen en komen netjes uit het middenkanaal. De voorkanalen laten het overige geluid horen en de muziek. Het LFE kanaal heeft niet veel te doen maar ondersteunt hier en daar de muziek. Een goede track die prima past bij de film.

Extra's

Zoals wel vaker bij uitgaven van RCV bevat deze DVD geen extra\'s en zelfs geen menu\'s. Na het invoeren van de schijf in je speler zijn er wat trailers te zien van andere uitgaven van RCV. Hierna begint gelijk de film en het aan of uitzetten van de ondertitels dient te gebeuren via de afstandsbediening.

Conclusie

Viola is een talent in voetbal en lid van het meisjesteam op haar school. Op een dan wordt het team opgedoekt en Viola is hier niet blij mee. Ze wil lid worden van het jongensteam maar dit mag helaas niet. Dan vertrekt haar broer ineens naar Londen en Viola besluit zijn plaats in te nemen op zijn school. Zo kan ze blijven voetballen, alleen moet ze zich hiervoor wel voordoen als haar broer. Dit brengt nogal wat problemen met zich mee en hier had ze niet echt op gerekend. She\'s the Man is een redelijk vermakelijke tienerkomedie die zich geheel afspeelt binnen de regels van het genre. Geen hoogstaand verhaal, maar toch allemaal leuk genoeg om vermakelijk te blijven. Echt een film zonder al te veel na te denken en geschikt voor het hele gezin. De DVD heeft een goede beeld en geluidskwaliteit, maar er zijn geen extra\'s voorhanden.

Laatste reacties

planethugo  |  22-01-2007

dit vond ik nu echt een waardeloze film. Weinig leuke humor en dan het voetballen zelf... om te huilen. Kunnen ze niet een kijkwijzer maken voor een maximum lee...
Lees meer >

Khonnor  |  19-01-2007

Ze hebben vaker bewezen het wel gewoon te kunnen, waarom laten ze dan elke keer steken vallen?! Verder is She's the Man echt een hele leuke film, in de sneak g...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  19-01-2007

Amanda Byrnes, leuk! Ik wil deze film erg graag zien! Jammer van RCV.
Lees meer >

Werner  |  19-01-2007

Klopt het overigens (een klacht van één van onze lezers) dat de eindgeneriek op deze dvd voortijdig wordt afgebroken?
Lees meer >

Ramonhal  |  18-01-2007

Ik vind dit persoonlijk één van de leuke films die ik in 2006 heb gezien. Twee maal in de bios zelfs. En helemaal kromgelegen van het lichaam. Amanda Bynes is a...
Lees meer >

Khonnor  |  18-01-2007

Ik vind dit persoonlijk één van de leuke films die ik in 2006 heb gezien. Twee maal in de bios zelfs. En helemaal kromgelegen van het lichaam. Amanda Bynes is a...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
5.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 30
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.